Η Κριστίν Λαγκάρντ σκιαγραφεί την οικονομία της Ε.Ε. από την Κύπρο

Ως ξεχωριστής σημασίας και ιδιαιτέρως τιμητική για την Κύπρο κρίνεται η επίσημη επίσκεψη που πραγματοποιεί στην Κύπρο η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας(ΕΚΤ), Κριστίν Λαγκάρντ.

Η κ. Λαγκάρντ βρίσκεται από χθες στη χώρα μας αποδεχόμενη σχετική πρόσκληση που της απηύθυνε ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας Κύπρου Κωνσταντίνος Ηροδότου, με την επίσκεψή της να συμπίπτει χρονικά με τις αρνητικές συνέπειες που προκαλεί στην ευρωπαϊκή, και βεβαίως παγκόσμια οικονομία, η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία.  

Διαβάστε ακόμα: 

Κατασκευές: Πάγωμα έργων, αυξήσεις και όλοι ζημιωμένοι 

Oikos Group: Αντίστροφη μέτρηση για το opening του Periyiali 

Νέα μεικτή ανάπτυξη €1,5 εκατ. έρχεται στη Λεμεσό

Εκ των πραγμάτων, οι επιπτώσεις αυτές-και δη στην Ευρωζώνη και τον χρηματοπιστωτικό της τομέα-θα είναι στο επίκεντρο των επαφών και συναντήσεων της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας με πολιτειακούς και κοινωνικούς φορείς του τόπου.

Στις 8:15 σήμερα το πρωί, η Κριστίν Λαγκάρντ θα βρεθεί στην Κεντρική Τράπεζα, όπου θα έχει συνάντηση με τον Διοικητή, Κωνσταντίνο Ηροδότου. Ακολούθως, θα μεταβεί στο Προεδρικό Μέγαρο, όπου συνοδευόμενη από τον κ. Ηροδότου θα συναντηθεί στις 9:00 π.μ. με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη. Με την ολοκλήρωση της συνάντησης, Νίκος Αναστασιάδης και πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα προβούν σε δηλώσεις.

Εν συνεχεία, και συγκεκριμένα στις 10:30 το πρωί, η Κριστίν Λαγκάρντ θα συμμετέχει ως κεντρική ομιλήτρια-μαζί με τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας-σε συνέδριο που θα λάβει χώρα στο ξενοδοχείο Hilton Nicosia, με βασικό άξονα συζήτησης το μέλλον της ευρωπαϊκής οικονομίας και τις υφιστάμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζει.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου, το οποίο διοργανώνει η Κεντρική Τράπεζα Κύπρου και συντονίζει η IMH, Κριστίν Λαγκάρντ και Κωνσταντίνος Ηροδότου θα συμμετάσχουν σε ανοικτή συζήτηση, κατά την οποία μάλιστα oι παρευρισκόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα υποβολής ερωτήσεων.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συνέδριο έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον σύσσωμης της επιχειρηματικής κοινότητας του νησιού, ενώ ανάμεσα στους συμμετέχοντες θα βρίσκονται και κρατικοί αξιωματούχοι. Συνολικά, περισσότερα από 450 άτομα αναμένεται να συμμετάσχουν, σε ένα γεγονός που από πολλούς δικαίως θεωρείται ως ιστορικό.

«Η επίσκεψη της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, κ. Christine Lagarde, στην χώρα μας είναι ιδιαίτερης σημασίας και θα ήθελα να την ευχαριστήσω για ακόμα μία φορά. Αποτελεί μια μοναδική  ευκαιρία να συζητήσουμε και να ακούσουμε την πρόεδρο Lagarde ιδιαίτερα σ’ αυτήν την πρωτόγνωρη χρονική περίοδο», ανέφερε σε δήλωσή του με αφορμή την επίσημη επίσκεψη της προέδρου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας στην Κύπρο, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίνος Ηροδότου.

Δειτε Επισης

Νέα μείωση τιμών στη βιομηχανία τον Μάρτιο
Στο 66% του ΑΕΠ το χρέος των νοικοκυριών, στο 133% των εταιρειών
Εκτός ύφεσης η Ευρωζώνη το πρώτο τρίμηνο, σταθερός στο 2,4% ο πληθωρισμός
Νέο αίμα στην αγορά εργασίας με διεύρυνση της πρόσβασης φοιτητών από τρίτες χώρες
Πέρασε από το Υπουργικό ο Εθνικός Οργανισμός Ανάπτυξης-Κλείνει κενά στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων
Τα ισχυρά ταμειακά αποθέματα...όπλο στα χέρια της Κυβέρνησης για αντιμετώπιση της οικονομικής αβεβαιότητας
ΚΕΒΕ: Ιστορικό γεγονός τα 20 χρόνια της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ένωση
Τρίτη πρόσκληση για ενίσχυση επιχειρηματικότητας στην εντός των τειχών Λευκωσία
Στις κοινές προκλήσεις των MED9 στη γεωργία αναφέρθηκε η Μαρία Παναγιώτου
Πράσινη και ψηφιακή μετάβαση με το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας