Powered by

Αισιοδοξία για επιτυχή αντιμετώπιση και της κρίσης λόγω ουκρανικού

Πεπεισμένη ότι παρά τις νέες και μεγάλες προκλήσεις, καθώς και τον μεγάλο βαθμό αβεβαιότητας που προκύπτουν από τις ραγδαίες γεωπολιτικές εξελίξεις με φόντο την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία και τις κυρώσεις που επιβάλλονται στην Μόσχα, η Κύπρος θα αντιμετωπίσει επιτυχώς και αυτήν την κρίση, όπως το έπραξε και με την κρίση της πανδημίας, εμφανίζεται η Κυβέρνηση. 

Η διαβεβαίωση αυτή δόθηκε σήμερα στους κοινωνικούς εταίρους, στο πλαίσιο συνόδου της Συμβουλευτικής Οικονομικής Επιτροπής με μετέχοντες τους κοινωνικούς εταίρους ΣΕΚ, ΠΕΟ, ΟΕΒ, ΚΕΒΕ ΠΑΣΥΔΥ και ΔΕΟΚ.  Η Συμβουλευτική Οικονομική Επιτροπή συνήλθε υπό την προεδρία του Υπουργού Οικονομικών και στην παρουσία της Υπουργού Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας, του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Εργασίας και του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας.

Στη συνάντηση έγινε εκτενής ενημέρωση από την Κυβέρνηση για τη διαμόρφωση των οικονομικών δεδομένων, όπως αυτά προκύπτουν ως απότοκο των κυρώσεων εναντίον της Ρωσίας, λόγω της εισβολής στην Ουκρανία.

Συζητήθηκαν θέματα οικονομικής πολιτικής, καθώς και ορισμένες προτάσεις που κατατέθηκαν από τους κοινωνικούς εταίρους. Συμφωνήθηκε όπως κατατεθούν γραπτές προτάσεις από τους μετέχοντες και ότι ο κοινωνικός διάλογος θα έχει συνέχεια.

 

Δειτε Επισης

Διαγωνισμός για την «επίπλωση» του νέου Κτηματολογίου στην Αγλαντζιά-Πότε αναμένεται να παραδοθεί (pics)
Πετάνε τα μετρητά οι Κύπριοι... Οι συναλλαγές, η αξία και οι δημοφιλέστερες υπηρεσίες για πληρωμές με κάρτα (γραφήματα)
Υπουργείο Γεωργίας: Ξεκινά η υποβολή αιτήσεων ζημιάς για τις καλλιέργειες που πλήγηκαν από την πυρκαγιά
Τζίρος €2,5 εκατ. την Παρασκευή, εβδομαδιαία άνοδος 1,59% για το ΧΑΚ
Δημήτρης Τσάλτας: Αλυσιδωτές επιπτώσεις σε περιβάλλον, υγεία, τρόφιμα και αγροτική οικονομία από την πυρκαγιά
Ενισχύει τη θέση της στον ασφαλιστικό τομέα η Τρ. Κύπρου-Ολοκλήρωσε την εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής (Κύπρου)
Βαρύ τίμημα και για την κτηνοτροφία από τις πυρκαγιές, επηρεάστηκε και η μελισσοκομία-Αξιολογείται η κατάσταση
Πέφτουν οι υπογραφές για τη δεύτερη δόση του δανείου συνολικού ύψους €200 εκατ. για έργα οδικών υποδομών
Μάρκος Ζαμπάρτας: Το μέγεθος του πλήγματος για τους οινοποιούς και το οινοποιείο που σώθηκε παρά...τρίχα
Στάχτη περίπου 15.000 δεκάρια οινοποιήσιμων καλλιεργειών...Στήνεται μηχανισμός και αρχίζει άμεσα η καταγραφή ζημιών