Κρίσιμες συσκέψεις Αναστασιάδη με καυτά ζητήματα στην ατζέντα

O ρόλος της ΑΗΚ σε ανταγωνιστικό περιβάλλον, τα σχέδια έλευσης του φυσικού αερίου, η ασφάλεια στο Βασιλικό, καθώς και η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης, θα βρεθούν στο επίκεντρο σημαντικών συσκέψεων που θα έχει την ερχόμενη εβδομάδα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Προεδρίας της Δημοκρατίας, οι κρίσιμες αυτές συσκέψεις πραγματοποιούνται στο πλαίσιο της βούλησης του Προέδρου της Δημοκρατίας να δώσει ώθηση στα υπό αναφορά ανοικτά ζητήματα, η ολοκλήρωση των οποίων θα προσδώσει σημαντική αξία στο κράτος και τους θεσμούς του, συμβάλλοντας στην περαιτέρω οικονομική ανάπτυξη της χώρας.

Αναλυτικά:

Ασφάλεια στο Βασιλικό

Τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα προεδρεύσει σύσκεψης  με θέμα την ασφάλεια της ευρύτερης περιοχής του Βασιλικού. Η σύσκεψη καθορίστηκε  μετά και την πυρκαγιά που σημειώθηκε την περασμένη Τρίτη, 11 Ιανουαρίου, η οποία προκάλεσε εύλογες ανησυχίες.

Στη σύσκεψη θα συμμετάσχουν οι Υπουργοί Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας και υπηρεσιακοί παράγοντες.

Στόχος είναι να ληφθούν αποφάσεις που θα εφαρμοστούν το συντομότερο δυνατόν προκειμένου να καθησυχαστούν οι σχετικές ανησυχίες.

Μεταρρύθμιση Δικαιοσύνης

Την ερχόμενη Τρίτη, 18 Ιανουαρίου, καθορίστηκε σύσκεψη για το θέμα της μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης. Η σύσκεψη καθορίστηκε προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ημέρες, στη διαδικασία έγκρισης των σχετικών νομοσχεδίων από τη Βουλή καθώς και την ίδρυση της Αρχής κατά της Διαφθοράς.

Στη σύσκεψη κλήθηκαν και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων για να συζητηθούν τρόποι προώθησης των νομοσχεδίων που εκκρεμούν στη Βουλή των Αντιπροσώπων.

ΑΗΚ και ανταγωνισμός

Την Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου,  θα συζητηθεί η πορεία της ΑΗΚ στο νέο ανταγωνιστικό περιβάλλον. Θα εξεταστούν τρόποι ασφαλούς και παραγωγικής προσαρμογής του  Οργανισμού στα νέα δεδομένα που δημιουργήθηκαν.

Στη σύσκεψη θα λάβουν μέρος οι Υπουργοί Οικονομικών και Ενέργειας.

Έλευση φυσικού αερίου

Την Παρασκευή, 21 Ιανουαρίου, η σύσκεψη που καθορίστηκε υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θα ασχοληθεί με την έλευση του φυσικού αερίου και την πορεία υλοποίησης των έργων υποδομής.

Θα μελετηθεί η πρόοδος των έργων σε σχέση με τις απαιτήσεις που υπάρχουν και θα συζητηθούν τρόποι επιτάχυνσής τους.

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Ακίνητα: Οι πιο περιζήτητες περιοχές ανά επαρχία-Τι καταδεικνύει έρευνα της Deloitte
Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης