Ετήσια μείωση σχεδόν 58% στο ποσοστό των εγγεγραμμένων ανέργων

Στις 13.977 άτομα ανήλθε τον Νοέμβριο ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον Νοέμβριο, παρουσιάζοντας μείωση 57,6% σε ετήσια βάση, με τη μείωση να αποδίδεται κυρίως στους τομείς της εστίασης και των υπηρεσιών παροχής καταλύματος, της μεταποίησης και του εμπορίου.

Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Στατιστικής Υπηρεσίας, με βάση τα στοιχεία διορθωμένα για εποχικές διακυμάνσεις, τα οποία δείχνουν την τάση της ανεργίας, ο αριθμός των εγγεγραμμένων ανέργων τον  Νοέμβριο  2021 μειώθηκε στα 14.857  πρόσωπα  σε σύγκριση με 15.154 τον προηγούμενο μήνα, καταγράφοντας πτωτική συνεχόμενη πορεία από τον Μάιο του 2020.

Όσον αφορά τα πραγματικά στοιχεία, η μείωση των σχεδόν 19.000 ατόμων στον αριθμό των εγγεγραμμένων ανέργων αποδίδεται στους τομείς των υπηρεσιών παροχής καταλύματος και υπηρεσιών εστίασης με μείωση 4.656, του εμπορίου (μείωση 3.839) και της της μεταποίησης (μείωση 1.229).

Η ετήσια μείωση οφείλεται επίσης στους τομείς των μεταφορών και αποθήκευσης (μείωση 990), των κατασκευών (μείωση  887), καθώς και στη μείωση 1.375 προσώπων που καταγράφηκε στους νεοεισερχόμενους στην αγορά εργασίας.

 

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους