Alexey Gubarev: Θέλουμε να έρθουν και άλλες εταιρείες

Την ικανοποίησή του για τα όσα έγιναν και θα γίνουν, εξέφρασε ο Alexey Gubarev, Co-Founder and Board Member, Palta, κατά την ομιλία στο στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με τίτλο «Roundtable with the Government of Cyprus: Foreign Investors Discuss with the Government of Cyprus the Strategy for Attracting  Business and Talent to the Island», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή στο Προεδρικό. 

«Πρώτα απ' όλα ευχαριστώ, την Κυβέρνηση, τους ηγέτες των κομμάτων και όσους βοήθησαν. Είμαι πολύ περήφανος για τη σημερινή προσπάθεια», είπε, και πρόσθεσε:

«Θα μιλήσω ως μέλος του techisland. Αυτό που είναι πολύ σημαντικό να αναφέρουμε, είναι μια μεγάλη συνεισφορά στην οικονομία, που δεν έχει ακόμη μετρηθεί. Στόχος του techisland είναι να δημιουργήσουμε όλοι μαζί. Θέλουμε να έρθουν περισσότερες εταιρείες για να δημιουργήσουμε μια πιο μεγάλη ανοικτή αγορά».

Ο κ. Gubarev μίλησε για τους στόχους του techisland, αλλά και για τα πλεονεκτήματα που έχουν οι εταιρείες, οι οποίες θα επενδύσουν στην Κύπρο. «Γιατί να έρθουν; Τι κερδίζουν; Αυτά είναι πράγματα που πρέπει να εξηγήσουμε για να προσελκύσουμε περισσότερες εταιρείες», υπέδειξε. Μίλησε περαιτέρω για τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και την πρόσβαση σε άλλες αγορές μέσω Κύπρου.

Αναφέρθηκε επίσης και στους τομείς που πρέπει να γίνουν επενδύσεις για να αναπτυχθεί η οικονομία, με τους τομείς της υγείας, της παιδείας και του ICT να κυριαρχούν το ενδιαφέρον.

«Η δουλεία που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο είναι πολύ μεγάλη. Είναι δύσκολο να γίνουν πράγματα σε όλους τους τομείς. Όμως, είμαι πολύ περήφανος που είμαστε σήμερα εδώ και υλοποιείται. Ότι μπορούμε να κάνουμε αυτή τη συζήτηση και να συνεισφέρουμε στην προσπάθεια», επισήμανε. 

Δειτε Επισης

Τελεσίγραφο Βαφεάδη στην Kition για την εγγυητική-Προθεσμία δύο ημερών, μετά τα πράγματα θα είναι διαφορετικά
Κώστας Κουμής: Τα τρία αρνητικά δεδομένα της φετινής χρονιάς και η αισιοδοξία για τις επιδόσεις του τουρισμού
Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Π. Χριστοδούλου: Επιτυγχάνεται η πολυπόθητη εναρμόνιση των όρων εργοδότησης του προσωπικού
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Συμφωνία σταθμός ανάμεσα σε Ελληνική και ΕΤΥΚ για ανανέωση της συλλογικής σύμβασης
Τράπεζα Κύπρου: Ξεκινά το πρόγραμμα επαναγοράς ιδίων μετοχών-Όλες οι πληροφορίες
Νικόδημος Δαμιανού: Απτά αποτελέσματα στον τομέα της ψηφιακής μετάβασης εντός του έτους
AstroBank: Προς πώληση αγροτικά τεμάχια