Απειλείται η εργασιακή ειρήνη στην ΚΕΔΙΠΕΣ

Η Ένωση Τραπεζικών Υπαλλήλων (ΕΤΥΚ), σε εγκύκλιό της προς τους εργαζόμενους στην ΚΕΔΙΠΕΣ τους καλεί την ερχόμενη Δευτέρα, 8/11/2021, στις 15:30 σε Γενικές Συνελεύσεις ώστε να υπάρξει ενημέρωση για το Σχέδιο Εθελοντικής Αποχώρησης και να δοθεί εξουσιοδότηση για λήψη απεργιακών μέτρων αν κριθεί αναγκαίο.

Διαβάστε ακόμα: Ανοικτό το ενδεχόμενο πλεονασμών στην ΚΕΔΙΠΕΣ

Η ΕΤΥΚ αναφέρει ότι όπως ενημερώθηκαν από τη διοίκηση της εταιρείας, ο αριθμός των εργαζομένων που επέλεξαν το Σχέδιο Εθελοντικής Αποχώρησης της ΚΕΔΙΠΕΣ, δεν ήταν ο επιθυμητός για την Εταιρεία, γι’ αυτό και όπως η ίδια ανέφερε, μελετά το ενδεχόμενο να προχωρήσει σε πλεονασμούς.

«Όπως γνωρίζετε, η Οργάνωση μας είχε καταθέσει από την πρώτη στιγμή τις εισηγήσεις της προκειμένου το Σχέδιο να είναι ελκυστικό και να αυξηθούν οι πιθανότητες ικανοποίησης των συναδέλφων. Η Εταιρεία δυστυχώς αγνόησε τις εισηγήσεις μας. Είχαμε προειδοποιήσει την Εταιρεία ότι, εάν δεν προχωρούσε σε βελτίωση του Σχεδίου, αυτό δεν θα είχε απήχηση ανάμεσα στους συναδέλφους και δυστυχώς ακόμα μια φορά έχουμε επιβεβαιωθεί», αναφέρεται. Προστίθεται ότι η «αποτυχία» του Σχεδίου, οφείλεται στη Διεύθυνση της Εταιρείας και σε όσους συμφώνησαν ότι αυτό θα ικανοποιούσε τους συναδέλφους.

«Είναι σε όλους γνωστή η θέση αρχής της Οργάνωσής μας, ότι δεν αποδέχεται τους πλεονασμούς, θέση την οποία υπενθυμίσαμε και γραπτώς στην Εταιρεία. Προειδοποιήσαμε επίσης την Εταιρεία ότι είμαστε αποφασισμένοι να προχωρήσουμε στη λήψη απεργιακών μέτρων σε περίπτωση που προχωρήσουν σε πλεονασμούς», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι σε κάθε περίπτωση που η οποιαδήποτε Εταιρεία / Τράπεζα του χώρου επιθυμεί να μειώσει τον αριθμό του προσωπικού της, αυτό μπορεί να γίνει μόνο μέσα από ένα ελκυστικό Σχέδιο Εθελοντικής Αποχώρησης.

«Η Οργάνωσή μας δεν θα δεχθεί τη θυματοποίηση των μελών της, λόγω των λανθασμένων χειρισμών της Διοίκησης», τονίζεται.

Εξάλλου, την ικανοποίησή τους, υπό τις συνθήκες, για το αποτέλεσμα του σχεδίου εθελοντικής αποχώρησης που είχε προταθεί από την ΚΕΔΙΠΕΣ, μετά την ολοκλήρωσή του, εκφράζουν οι συντεχνίες  ΠΑΣΕΥ ΠΕΟ – ΟΙΥΚ ΣΕΚ. Ταυτόχρονα σε ανακοίνωσή τους προς το προσωπικό, σημειώνουν ότι δεν συζητούν θέμα πλεονασμού.

Η διαδικασία του Σ.Ε.Α είχε προταθεί από την ΚΕΔΙΠΕΣ τόσο στους εργαζόμενους στην ΚΕΔΙΠΕΣ όσο και στους εργαζόμενους που μεταφέρθηκαν στην ΑΛΤΑΜΙΡΑ, καθώς και σχέδιο αποζημίωσης για μη επιστροφή στην ΚΕΔΙΠΕΣ για τους μεταφερομένους στην AΛΤΑΜΙΡΑ.

Όπως σημειώνουν, είναι απόλυτα σεβαστή η οποιαδήποτε απόφαση έχει πάρει μέσα σε πολύ δύσκολες συνθήκες το προσωπικό. «Τα σχέδια, προσθέτουν ήταν εθελοντικά και η απόφαση του κάθε συναδέλφου/ φισσας , ήταν καθαρά προσωπική με βάση τα δικά του δεδομένα, τα οποία θα πρέπει να γίνουν απόλυτα σεβαστά από την διεύθυνση της ΚΕΔΙΠΕΣ όσο και της ΑΛΤΑΜΙΡΑ».

«Το αποτέλεσμα είναι υπό τις συνθήκες αρκετά καλό πάνω στο οποίο μπορούμε να κτίσουμε για το μέλλον. Οι Συντεχνίες μας δεν συζητούν θέμα πλεονασμού», διευκρινίζουν.

Ταυτόχρονα οι συντεχνίες δηλώνουν έτοιμες για διάλογο αναζήτησης λύσεων που θα εξασφαλίζουν την συνέχιση της απασχόλησης των εργαζομένων που αποφάσισαν να παραμείνουν στην ΚΕΔΙΠΕΣ με όλα τους τα ωφελήματα και δικαιώματα κατοχυρωμένα όπως προβλέπονται από τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει οι Συντεχνίες ΠΕΟ και ΣΕΚ.

Προσθέτουν ότι όσοι έχουν επιλέξει να παραμείνουν στην ΑΛΤΑΜΙΡΑ θα συνεχίσουν με όλα τους τα ωφελήματα και δικαιώματα που απορρέουν από τις συμφωνίες που έχουν υπογράψει οι Συντεχνίες ΠΕΟ και ΣΕΚ με την ΑΛΤΑΜΙΡΑ.

Όσον αφορά τις τοποθετήσεις στις κλίμακες μισθοδοσίας της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, αναφέρεται ότι παραμένει ένας αριθμός από όσους έκαναν ένσταση για τους οποίους εξακολουθεί να υπάρχει διαφωνία.

«Έχουμε ενημερώσει και γραπτώς την ΚΕΔΙΠΕΣ και εάν σε περίοδο δεκαπέντε ημερών δεν υπάρχουν θετικές εξελίξεις τότε θα δημιουργηθεί εργατική διαφορά ενώπιον του Υπουργείου Εργασίας», αναφέρεται.

 

Δειτε Επισης

Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα