Β. Δημητριάδης: Η ναυτιλία μας έχει τις προοπτικές για ευοίωνο μέλλον

Η γαλάζια, η πράσινη οικονομία και ο ψηφιακός μετασχηματισμός είναι οι τρεις πυλώνες με τους οποίους θα απογειώσουμε ακόμη περισσότερο το τόπο και τις προοπτικές μας, ανέφερε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ, Αβέρωφ Νεοφύτου, ο οποίος επισκέφτηκε το Σάββατο το φεστιβάλ με τίτλο «Zήσε τη Θάλασσα», που πραγματοποιείται από το Υφυπουργείο Ναυτιλίας στη Λεμεσό. Ο αρμόδιος Υφυπουργός Βασίλης Δημητριάδης ανέφερε πως στόχος του φεστιβάλ είναι να φέρει κοντά στη θάλασσα και τη ναυτιλία τους πολίτες και κυρίως τους νέους.

Σε δηλώσεις του ο κ. Νεοφύτου αναφέρθηκε στις εργασιακές προοπτικές που προσφέρονται στον τομέα της ναυτιλίας. «Τα παιδιά μας δεν πάνε να σπουδάσουν ναυτιλιακά, σπουδάζουν οτιδήποτε άλλο, την ώρα που ο μέσος μισθός στην ναυτιλιακή βιομηχανία στον τόπο μας είναι πολύ ψηλότερος από τους καλούς μισθούς της δημόσιας υπηρεσίας.  Άρα είναι ένα στοίχημα, να στείλουμε αυτά τα μηνύματα. Θέλουμε τους νέους μας να έχουν προσανατολισμό εκεί όπου υπάρχει και η ζήτηση στην αγορά εργασίας. Αμειπτικές και αξιοπρεπείς θέσεις εργασίας παράλληλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε, «είμαστε μια χώρα νησί με μια δυνατή ναυτιλιακή βιομηχανία αλλά παρόλο που είμαστε νησί με μια δυνατή ναυτιλιακή βιομηχανία δεν έχουμε την κουλτούρα  τη νησιώτικη. Τα παιδιά μας δεν πηγαίνουν water sports, γίνονται κυνηγοί», είπε κάνοντας λόγο για «μεγάλο στοίχημα». «Γαλάζια οικονομία, πράσινη οικονομία και ψηφιακός μετασχηματισμός είναι οι τρεις πυλώνες που θα απογειώσουμε ακόμη περισσότερο τον τόπο και τις προοπτικές μας», πρόσθεσε.

Στις προοπτικές της ναυτιλίας αναφέρθηκε επίσης και ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Δημητριάδης. «Για πρώτη φορά φέρνουμε κοντά 40 οργανισμούς για να γνωρίσει ο κόσμος τη θάλασσα, τη ναυτιλία, για να φέρουμε πιο κοντά την κοινωνία των πολιτών, τη νέα γενιά στη θάλασσα, στη ναυτιλία να γνωρίσει τη γαλάζια οικονομία, τις δυνατότητες, τις προοπτικές που προσφέρει η θάλασσα στον τόπο μας.  Η ναυτιλία μας έχει όλες τις προοπτικές, είδαμε την περασμένη εβδομάδα βγήκαμε με μια νέα στρατηγική με 35 δράσεις με κίνητρα έτσι που να δώσουμε την προϋπόθεση σ’ αυτό τον τομέα να έχει και ανθεκτικότητα και ανταγωνιστικότητα και ευοίωνο μέλλον να προσφέρει στην οικονομία του τόπου», ανέφερε ο κ. Δημητριάδης.

Από πλευράς του ο δήμαρχος Λεμεσού Νίκος Νικολαΐδης αναφέρθηκε στη διαχρονική σχέση της θάλασσας με την πόλη. «Η θάλασσα είναι ταυτισμένη με τη Λεμεσό, όλα αυτά τα χρόνια η οικονομία της Λεμεσού με την κοινωνική δραστηριότητα της Λεμεσού, με την αθλητική δραστηριότητα της Λεμεσού έχει να κάνει με τη θάλασσα. Η Λεμεσός είναι θάλασσα και η θάλασσα είναι η Λεμεσός» είπε και αναφέρθηκε στο θέμα της γαλάζιας οικονομίας το οποίο «έρχεται να στηρίξει να αναβαθμίσει την οικονομία της πόλης».

Δειτε Επισης

Μονόωρη απεργία μελών συνδικαλιστικών οργανώσεων ΡΙΚ
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός