Powered by

Ξανά στο κόκκινο πέρασε η Κύπρος

Στην κόκκινη κατηγορία πέρασε εκ νέου η Κύπρος στον επιδημιολογικό χάρτη του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου Νόσων (ECDC) για την εξάπλωση του κορωνοϊού, που δημοσιεύθηκε την Πέμπτη, μετά από δύο εβδομάδες στην πορτοκαλί κατηγορία.

Η Κύπρος πέρασε στην κόκκινη κατηγορία μετά την πρόσφατη επιδείνωση των επιδημιολογικών δεδομένων και θεωρείται ξανά χώρα αυξημένου κινδύνου εξάπλωσης του COVID-19.

Αρκετά βελτιωμένη εμφανίζεται πλέον η εικόνα σε Ισπανία, Γαλλία, Ιταλία και Πορτογαλία, όπου αρκετές περιοχές βρίσκονται στην πράσινη, ή «ασφαλή» κατηγορία, με τις υπόλοιπες να παραμένουν στην πορτοκαλί κατηγορία.

Στο πορτοκαλί βρίσκονται και οι πλείστες περιοχές της Σουηδίας, της Πολωνίας και της Τσεχίας, καθώς και η Δανία. Ωστόσο η κατάσταση είναι ανάμικτη στη Νορβηγία, την Πολωνία και την Τσεχία, όπου κάποιες περιοχές βρίσκονται στην κόκκινη κατηγορία.

Στην κόκκινη κατηγορία, ή με τις πλείστες περιοχές σε αυτή την κατηγορία, βρίσκονται η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, η Αυστρία και η Ουγγαρία.

Στο βαθύ κόκκινο, ένα βήμα πιο κάτω από τις κόκκινες ζώνες, βρίσκονται οι Βαλτικές χώρες, η Ρουμανία, σημαντικό μέρος της Βουλγαρίας, η Σλοβενία, μέρος της Κροατίας και η βόρεια Ελλάδα. Στην Ελλάδα, στην πορτοκαλί κατηγορία βρίσκονται η Κρήτη και τα νησιά του Αιγαίου καθώς και η Ήπειρος και η Αττική.

Ως πορτοκαλί ζώνη ορίζονται οι χώρες ή περιοχές όπου ο συνολικός αριθμός των νέων περιστατικών κατά τις προηγούμενες 14 ημέρες βρίσκεται μεταξύ κάτω από 50 περιστατικά ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, και το ποσοστό θετικών τεστ υπερβαίνει το 4%, ή όπου ο συνολικός αριθμός νέων περιστατικών βρίσκεται μεταξύ 50 και 75 περιστατικών ανά 100 χιλιάδες κατοίκους και το ποσοστό θετικών τεστ υπερβαίνει το 1% ή όπου ο συνολικός αριθμός νέων περιστατικών βρίσκεται μεταξύ των 75 και των 200 περιστατικών ανά 100 χιλιάδες κατοίκους και το ποσοστό θετικών τεστ είναι χαμηλότερο του 4%. 

Ως κόκκινη ζώνη ορίζονται οι χώρες ή περιοχές όπου ο συνολικός αριθμός των νέων περιστατικών κατά τις προηγούμενες 14 ημέρες βρίσκεται μεταξύ 75 και 200 ανά 100 χιλιάδες κατοίκους, και το ποσοστό θετικών τεστ υπερβαίνει το 4%, και εφόσον ο αριθμός νέων περιστατικών βρίσκεται κάτω από τα 500 κρούσματα ανά 100 χιλιάδες κατοίκους (οπότε και η χώρα περνά στην «βαθιά κόκκινη» κατηγορία). 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Πήραν αναβολή οι πολλαπλές συντάξεις... Στην τελευταία συνέδρια της Ολομέλειας πριν τις διακοπές το θέμα
Με μικρή άνοδο έκλεισε την Πέμπτη το ΧΑΚ
Παράταση αδειοδότησης βιομηχανικών εκπομπών χωρίς πολεοδομικές άδειες έως το τέλος του 2029
Ετήσια υποχώρηση 9,5% στους εγγεγραμμένους ανέργους τον Ιούνιο
Αρνητικός ο πληθωρισμός για δεύτερο συνεχόμενο μήνα-Πού καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες αυξήσεις
Επενδύει €2,8 δισ. σε 94 έργα η Κομισιόν, χρηματοδότηση και στην Κύπρο
ΚΕΒΕ και Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου-Ελλάδας αποχαιρέτησαν τον Έλληνα Πρέσβη
Στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάκης Κεραυνός…Ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για την φορολογική μεταρρύθμιση
Μνημόνιο συνεργασίας για μακροπρόθεσμο σχεδιασμό υπέγραψαν Κύπρος και Ελλάδα-Πού αποσκοπεί
Απογοήτευση ΕΟΑΛ για ίδρυση Πράσινης Τεχνικής Σχολής εκτός επαρχίας Λάρνακας-«Να αναθεωρήσει η κυβέρνηση»