Powered by

ΣΕΚ: Καλεί ΟΕΒ και ΚΕΒΕ σε διάλογο για τον εθνικό κατώτατο μισθό

Έκκληση στις εργοδοτικές οργανώσεις ΟΕΒ και ΚΕΒΕ να προσέλθουν με ανοικτό πνεύμα στον επικείμενο κοινωνικό διάλογο, υπό την Yπουργό Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου, για την εισαγωγή και στην Κύπρο του εθνικού κατώτατου μισθού, «που μόνο θετικά έχει να προσφέρει στην οικονομία και στην αγορά εργασίας, όπως κατ’ επανάληψη εξήγησε η κυβέρνηση διά της αρμόδιας υπουργού» απευθύνει η ΣΕΚ.

Σχετική ανακοίνωση αναφέρει ότι «η οικονομική επιστήμη στο πιο ψηλό επίπεδο αποφάνθηκε με πλήρη επιστημονική τεκμηρίωση πως «η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν επιφέρει μείωση του αριθμού των θέσεων εργασίας», ενώ για τη θέση αυτή αλλά και για άλλες νέες ιδέες σχετικά με την αγορά εργασίας, τρεις καθηγητές Αμερικανικών Πανεπιστημίων πήραν το φετινό Νόμπελ Οικονομίας».

Οι τρεις οικονομολόγοι Ντέιβιντ Καρντ, Τζόσουα Ανγκρίστ και Γκονίντο Ιμπες ασχολήθηκαν με τα αποτελέσματα του ελάχιστου μισθού, της μετανάστευσης και της εκπαίδευσης στην αγορά εργασίας, ενώ τα αποτελέσματα των ερευνών υπογραμμίζουν ιδιαίτερα το γεγονός ότι «η αύξηση του κατώτατου μισθού δεν επιφέρει μείωση του αριθμού των θέσεων εργασίας», προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η ΣΕΚ καταλήγοντας χαιρετίζει αυτή την επιστημονική τεκμηρίωση και συγχαίρει τους τρεις επιστήμονες για το έργο τους, ενώ τα Ευρωπαϊκά Συνδικάτα αναφέρουν πως, οι συγκεκριμένες μελέτες που πήραν το Νόμπελ καταρρίπτουν το μύθο της εργοδοτικής πλευράς για τα δήθεν προβλήματα που δημιουργεί στην αγορά εργασίας ο κατώτατος μισθός.

Δειτε Επισης

Ουσιαστικό βήμα για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία του εθνικού VIS
Στις Βρυξέλλες για τις συνεδριάσεις Eurogroup και ECOFIN ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα στην ατζέντα
Αμελητέες ζημιές στο ΧΑΚ την Παρασκευή, εβδομαδιαία κέρδη
Κωνσταντίνος Κόμπος: Εθνικός στόχος με θετικές προεκτάσεις για την οικονομία η ένταξη στον χώρο Σένγκεν
Σωτήρης Μαρκίδης: Ο στόχος που πέτυχε για δεύτερο συναπτό έτος το Τμ. Φορολογίας-Επιστράφηκε ποσό €25 εκατ.
Σχέδιο κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας για το 2025 από το Υπουργείο Υγείας
Ετήσια αύξηση 4,3% στον δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία το τετράμηνο
Διαγραφή γραμματίων δημοσίου από το ΧΑΚ-Πότε θα σταματήσει η διαπραγμάτευσή τους
Σ. Σοφοκλέους: Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την ανέγερση Πράσινης Τεχνικής Σχολής στον Κόρνο
Γιάννης Γεωργούλας: Ουσιαστικά βήματα σε ψηφιακή πολιτική, έρευνα και καινοτομία-Δημιουργικός ο ρόλος του ΔΗΣΥ