€234.731 για την Tel Aviv Beirut AVC LTD με ενστάσεις από ΑΚΕΛ

Η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών συζήτησε στη σημερινή της συνεδρία συγκεκριμένες αποδεσμεύσεις κονδυλίων, οι οποίες αφορούν μεταξύ άλλων το σχέδιο προώθησης οπτικοακουστικής βιομηχανίας.  

Η πρώτη αποδέσμευση αφορά ποσό ύψους €234.731 για κάλυψη των αναγκών της παραγωγής Tel Aviv Beirut AVC LTD. 

Βουλευτές του ΑΚΕΛ αμφισβήτησαν τη χρησιμότητα του συγκεκριμένου προγράμματος οπτικοακουστικής βιομηχανίας. Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Χρίστος Χριστοφίδης, υποστήριξε ότι γύρω από το πρόγραμμα σημειώνονται «πράγματα και θαύματα» σύμφωνα και με Έκθεση του Γενικού Ελεγκτή και είπε ότι θα μελετήσουν σοβαρά τη συγκεκριμένη περίπτωση πριν προχωρήσουν στην αποδέσμευση οποιουδήποτε κονδυλίου.

Από πλευράς Υπουργείου Οικονομικών αναφέρθηκε ότι υπήρξε συμμόρφωση με όλες τις υποδείξεις του Γενικού Ελεγκτή και δεν αναμένεται άλλη εξέταση από τον Γενικό Ελεγκτή για το πρόγραμμα. Επισημάνθηκε ότι μέχρι τώρα πληρώθηκε μόνο μια ταινία, ενώ άλλες δύο απορρίφθηκαν και έχουν προβεί σε αγωγή εναντίον της Δημοκρατίας.  

Ανέφερε επίσης ότι η εν λόγω παραγωγή παρόλο που έγινε με το παλιό σχέδιο πριν ανανεωθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, δεν παρουσιάζει προβλήματα που παρουσίασαν οι ταινίες με το παλιό καθεστώς και απορρίφθηκαν.

Ο κ. Χριστοφίδης διερωτήθηκε κατά πόσο με σημερινή απόφαση επικυρώνεται μια παρανομία επειδή άλλο σχέδιο ήταν εγκεκριμένο από το Υπουργικό Συμβούλιο και άλλο εφαρμόστηκε.

Η εκπρόσωπος του ΥΠΟΙΚ, ανέφερε ότι τον Φεβρουάριο του 2020 εγκρίθηκε το νέο σχέδιο από το Υπ. Συμβούλιο και η εν λόγω εταιρεία υπέβαλε την ταινία στις 30/7/2020, άρα δεν εγκρίθηκε με το σχέδιο που δεν βρισκόταν σε ισχύ. Είπε επίσης ότι έχουν ολοκληρωθεί η έλεγχοι, γυρίστηκε η ταινία και έγιναν τα έξοδα.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Άριστος Δαμιανού επεσήμανε ότι η εν λόγω εταιρεία συστάθηκε τον ίδιο μήνα, λίγες μέρες πριν λάβει έγκριση, κάτι που όπως είπε παραπέμπει στο ότι γνώριζαν ότι είχαν προέγκριση.

Δειτε Επισης

Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
Από πού αντλεί τουρίστες η Κύπρος-Οι κύριες αγορές, οι ανακατατάξεις και το... Ισραήλ
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ