Ενημερώθηκε και τόνισε την ανάγκη επίσπευσης των μεταρρυθμίσεων

Την σημασία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων εντός των χρονοδιαγραμμάτων που προβλέπει το Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, τόνισε κατά τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης.

Συγκεκριμένα, κατά τη συνεδρία η οποία διήρκησε τέσσερις ώρες, οι Υπουργοί Εξωτερικών, Οικονομικών, Εσωτερικών, Παιδείας, Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, Άμυνας, Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων και Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, ενημέρωσαν τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας σχετικά με την πορεία υλοποίησης των έργων μεταρρυθμίσεων, πολιτικών και στρατηγικών που εμπίπτουν στην αρμοδιότητά τους, ενώ ειδική αναφορά έγινε στα έργα που περιλαμβάνονται στο Σχέδιο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας «Κύπρος-Το Αύριο».

Όπως δήλωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Μάριος Πελεκάνος, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε τη σημασία υλοποίησης των μεταρρυθμίσεων εντός των χρονοδιαγραμμάτων που προβλέπει το Σχέδιο, αφού με την υλοποίησή τους η Κύπρος θα αντλήσει 1,2 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Η συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου θα συνεχιστεί την ερχόμενη Παρασκευή, στις 10:00 το πρωί, με την ανασκόπηση της πορείας υλοποίησης των έργων, μεταρρυθμίσεων, πολιτικών και στρατηγικών που εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των υπόλοιπών Υπουργείων και Υφυπουργείων.

Δειτε Επισης

Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών