Powered by

Τα είπαν για την οικονομία ΟΕΒ και πρόεδρος της Επ. Οικονομικών

Για τα προβλήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο και με κοινό στόχο την ανάκαμψη της οικονομία, συζήτησε η ηγεσία της ΟΕΒ και την πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

Όπως αναφέρει σε γραπτή της δήλωση η κ. Ερωτοκρίτου, στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν την Παρασκευή, αντάλλαξαν απόψεις για σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο, ιδιαίτερα για το θέμα των κρατικών εγγυήσεων και για τα χρονοδιαγράμματα, ενώ μεταξύ άλλων συζήτησαν και τα προβλήματα που αφορούν τα μέλη της Ομοσπονδίας, που έχουν σχέση με το χρηματοπιστωτικό τομέα, αλλά και τις ανάγκες που προκύπτουν μέσα σε ένα συνεχές μεταβαλλόμενο περιβάλλον .

Ακολουθεί πιο κάτω η δήλωση της προέδρου της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών για τη συνάντησή της με την ηγεσία της ΟΕΒ:

«Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ στη Βουλή των Αντιπροσώπων με αντιπροσωπεία της ΟΕΒ, τον πρόεδρο κ Αντώνη Αντωνίου και τον Γενικό Διευθυντή Μιχάλη Αντωνίου, όπου έγινε ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με προβλήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο με κοινό στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας, ιδιαίτερα μέσα σε ένα διεθνές φάσμα που ταλανίζεται από αβεβαιότητα μέσα στην πανδημική κρίση.

Ανταλλάξαμε απόψεις για σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο, ιδιαίτερα για το θέμα των κρατικών εγγυήσεων και για τα χρονοδιαγράμματα που έχουμε μπροστά μας, ενώ μεταξύ άλλων συζητήσαμε  και τα προβλήματα που αφορούν τα μέλη της Ομοσπονδίας που έχουν σχέση με το χρηματοπιστωτικό τομέα, αλλά και τις ανάγκες που προκύπτουν μέσα σε ένα συνεχές μεταβαλλόμενο περιβάλλον .

Από την πλευρά μου, ενημέρωσα την αντιπροσωπεία της ΟΕΒ για τις προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας ως Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ιδιαίτερα για το Ταμείο Ανάκαμψης και τις πιθανές επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρονται, τα κρίσιμα νομοσχέδια που αφορούν τη φορολογική μεταρρύθμιση καθώς επίσης και τον επερχόμενο κρατικό προϋπολογισμό για το 2022 και την ιδιαίτερη έμφαση στην αναπτυξιακή  προοπτική που πρέπει αυτός να έχει.

Επεσήμανα επίσης ότι στο πλαίσιο των  προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας, έφτασε η ώρα για ανασυγκρότηση του κυπριακού αναπτυξιακού μοντέλου. Ένα μοντέλο το οποίο θα πρέπει να θεμελιώνει και να διασφαλίζει μακροχρόνια και υγιή ανάπτυξη με υψηλά επίπεδα απασχόλησης σε συνεργασία πάντοτε με όλους τους κοινωνικούς εταίρους διασφαλίζοντας την κοινωνική ευημερία των ευάλωτων ομάδων και της μεσαίας τάξης».

Δειτε Επισης

Ουσιαστικό βήμα για την ένταξη της Κύπρου στη ζώνη Σένγκεν-Ανοίγει ο δρόμος για λειτουργία του εθνικού VIS
Στις Βρυξέλλες για τις συνεδριάσεις Eurogroup και ECOFIN ο Μάκης Κεραυνός-Τα θέματα στην ατζέντα
Αμελητέες ζημιές στο ΧΑΚ την Παρασκευή, εβδομαδιαία κέρδη
Κωνσταντίνος Κόμπος: Εθνικός στόχος με θετικές προεκτάσεις για την οικονομία η ένταξη στον χώρο Σένγκεν
Σωτήρης Μαρκίδης: Ο στόχος που πέτυχε για δεύτερο συναπτό έτος το Τμ. Φορολογίας-Επιστράφηκε ποσό €25 εκατ.
Σχέδιο κρατικών ενισχύσεων ήσσονος σημασίας για το 2025 από το Υπουργείο Υγείας
Ετήσια αύξηση 4,3% στον δείκτη κύκλου εργασιών στη βιομηχανία το τετράμηνο
Διαγραφή γραμματίων δημοσίου από το ΧΑΚ-Πότε θα σταματήσει η διαπραγμάτευσή τους
Σ. Σοφοκλέους: Θα διεκδικήσουμε μέχρι τέλους την ανέγερση Πράσινης Τεχνικής Σχολής στον Κόρνο
Γιάννης Γεωργούλας: Ουσιαστικά βήματα σε ψηφιακή πολιτική, έρευνα και καινοτομία-Δημιουργικός ο ρόλος του ΔΗΣΥ