Τα είπαν για την οικονομία ΟΕΒ και πρόεδρος της Επ. Οικονομικών

Για τα προβλήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο και με κοινό στόχο την ανάκαμψη της οικονομία, συζήτησε η ηγεσία της ΟΕΒ και την πρόεδρο της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, Χριστιάνα Ερωτοκρίτου.

Όπως αναφέρει σε γραπτή της δήλωση η κ. Ερωτοκρίτου, στο πλαίσιο συνάντησης που είχαν την Παρασκευή, αντάλλαξαν απόψεις για σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο, ιδιαίτερα για το θέμα των κρατικών εγγυήσεων και για τα χρονοδιαγράμματα, ενώ μεταξύ άλλων συζήτησαν και τα προβλήματα που αφορούν τα μέλη της Ομοσπονδίας, που έχουν σχέση με το χρηματοπιστωτικό τομέα, αλλά και τις ανάγκες που προκύπτουν μέσα σε ένα συνεχές μεταβαλλόμενο περιβάλλον .

Ακολουθεί πιο κάτω η δήλωση της προέδρου της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών για τη συνάντησή της με την ηγεσία της ΟΕΒ:

«Είχα την ευκαιρία να συναντηθώ στη Βουλή των Αντιπροσώπων με αντιπροσωπεία της ΟΕΒ, τον πρόεδρο κ Αντώνη Αντωνίου και τον Γενικό Διευθυντή Μιχάλη Αντωνίου, όπου έγινε ανταλλαγή απόψεων αναφορικά με προβλήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο με κοινό στόχο την ανάκαμψη της οικονομίας, ιδιαίτερα μέσα σε ένα διεθνές φάσμα που ταλανίζεται από αβεβαιότητα μέσα στην πανδημική κρίση.

Ανταλλάξαμε απόψεις για σημαντικά ζητήματα που απασχολούν τον επιχειρηματικό κόσμο, ιδιαίτερα για το θέμα των κρατικών εγγυήσεων και για τα χρονοδιαγράμματα που έχουμε μπροστά μας, ενώ μεταξύ άλλων συζητήσαμε  και τα προβλήματα που αφορούν τα μέλη της Ομοσπονδίας που έχουν σχέση με το χρηματοπιστωτικό τομέα, αλλά και τις ανάγκες που προκύπτουν μέσα σε ένα συνεχές μεταβαλλόμενο περιβάλλον .

Από την πλευρά μου, ενημέρωσα την αντιπροσωπεία της ΟΕΒ για τις προκλήσεις που έχουμε ενώπιον μας ως Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής, ιδιαίτερα για το Ταμείο Ανάκαμψης και τις πιθανές επιχειρηματικές ευκαιρίες που προσφέρονται, τα κρίσιμα νομοσχέδια που αφορούν τη φορολογική μεταρρύθμιση καθώς επίσης και τον επερχόμενο κρατικό προϋπολογισμό για το 2022 και την ιδιαίτερη έμφαση στην αναπτυξιακή  προοπτική που πρέπει αυτός να έχει.

Επεσήμανα επίσης ότι στο πλαίσιο των  προκλήσεων που έχουμε μπροστά μας, έφτασε η ώρα για ανασυγκρότηση του κυπριακού αναπτυξιακού μοντέλου. Ένα μοντέλο το οποίο θα πρέπει να θεμελιώνει και να διασφαλίζει μακροχρόνια και υγιή ανάπτυξη με υψηλά επίπεδα απασχόλησης σε συνεργασία πάντοτε με όλους τους κοινωνικούς εταίρους διασφαλίζοντας την κοινωνική ευημερία των ευάλωτων ομάδων και της μεσαίας τάξης».

Δειτε Επισης

Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
ΟΕΒ: Απαράδεκτες απεργίες σε εταιρείες μηχανολογικών και ηλεκτρολογικών έργων-Συντεχνίες «τιμωρούν» τις επιχειρήσεις
Καλύτερες οι εκτιμήσεις του ΔΝΤ για την κυπριακή οικονομία-Ικανοποίηση Υπουργείου Οικονομικών