ΚΕΒΕ: Αυθαίρετη και ζημιογόνα η απεργία στο λιμάνι Λεμεσού

Αυθαίρετη και ζημιογόνα για την οικονομία χαρακτηρίζει το ΚΕΒΕ  την απεργία που πραγματοποιούν από το πρωϊ οι Συντεχνίες στο λιμάνι Λεμεσού.

Όπως επισημαίνει το ΚΕΒΕ, ούτε το αιτιολογικό, ούτε ο τρόπος που γίνεται η απεργία είναι σύμφωνος με τον Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων, ενώ το εμπόριο και γενικά η οικονομία για άλλη μια φορά τίθενται σε ομηρία από ετσιθελικές νοοτροπίες.

Το ΚΕΒΕ, επισημαίνει ότι τα πιο πάνω αποδεικνύονται και από την ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων που τονίζει ότι τα μέτρα που λήφθηκαν από τις Συντεχνίες είναι “εκτός των καθορισμένων διαδικασιών του Κώδικα Βιομηχανικών Σχέσεων”. Ακόμα το Υπουργείο, προσθέτει ότι για τη διαφορά στο λιμάνι Λεμεσού δεν έχει κηρυχθεί αδιέξοδο.

Από την απεργία επηρεάζονται, μέχρι στιγμής, τρία πλοία γενικού φορτίου, και τίθενται σε κίνδυνο αρκετά ευπαθή προϊόντα προς εξαγωγή, ενώ αν συνεχιστεί θα επηρεάσει και άλλες υπηρεσίες του λιμανιού Λεμεσού.

Το ΚΕΒΕ καλεί τις συντεχνίες να άρουν άμεσα τα απεργιακά μέτρα και να προσέλθουν σε διάλογο υπό τη μεσολάβηση του Υπουργείου Εργασίας, όπως προνοεί ο Κώδικας Βιομηχανικών Σχέσεων.

Ακόμα το ΚΕΒΕ καλεί τις συντεχνίες να αναλογιστούν τις ευθύνες τους απέναντι στην οικονομία, ιδιαίτερα αυτή τη δύσκολη περίοδο, λόγω της πανδημίας.

Τέλος, το ΚΕΒΕ επαναλαμβάνει για πολλοστή φορά την πάγια θέση του για την ανάγκη προώθησης νομοθετικής ρύθμισης των απεργιών στις ουσιώδεις υπηρεσίες, θέση που εκ των πραγμάτων αποδεικνύεται απόλυτα επιβεβλημένη ώστε να σταματήσουν αυτά τα φαινόμενα που παραλύουν την οικονομία.

Δειτε Επισης

Bowling Boutique Bar & Grill: Ο νέος χώρος bowling που αφίχθηκε στην Έγκωμη (photos)
Φ. Στασόπουλος: Από πού πηγάζει η αύξηση κερδοφορίας της Ελληνικής-Θετική εξέλιξη η συμμετοχή της Eurobank
Ο βραχνάς της έλλειψης προσωπικού και οι κλάδοι με τις περισσότερες κενές θέσεις εργασίας
«Η Κύπρος συνηγορεί από καιρό υπέρ της ανάπτυξης στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ε.Ε. και Αιγύπτου»
Νέα εποχή στις οικονομικές, επενδυτικές και εμπορικές σχέσεις με την Αίγυπτο
Ανακαινίσεις ξενοδοχείων-Πυρετώδεις εργασίες και ολικό λίφτινγκ μονάδων στα σκαριά
Στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού GOLD: Hail to the Chief Financial Officer
Eurobank Hub: Εκεί που κτυπά η καρδιά της τράπεζας και κτίζεται η τεχνολογική ανάπτυξη του ομίλου (pics)
Οι επιδόσεις των αεροδρομίων μας... Αύξηση επιβατικής κίνησης πέραν του 20% σε βάθος πενταετίας (πίνακες)
Υπουργείο Γεωργίας: Καλεί τους γεωργούς σε συμμετοχή στην πανευρωπαϊκή διαβούλευση για την ΚΑΠ