Εταιρείες και οργανισμοί δημοσίου δικαίου στη μάχη των εμβολιασμών

Πραγματοποιήθηκε σήμερα, στο Προεδρικό Μέγαρο, σύσκεψη με αντικείμενο τη συνεργασία με ιδιωτικές επιχειρήσεις και οργανισμούς δημοσίου δικαίου, για παραχώρηση κινήτρων προς τους νέους για προώθηση του εμβολιασμού.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας Εργοδοτών και Βιομηχάνων, του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Οργανισμού Νεολαίας Κύπρου, της Αρχής Τηλεπικοινωνιών Κύπρου, της Αρχής Ηλεκτρισμού Κύπρου, του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού, του Συνδέσμου Τραπεζών Κύπρου, του Συμβουλίου Νεολαίας Κύπρου, καθώς και των δημοσίων και των ιδιωτικών Πανεπιστημίων.

Συμμετείχαν, επίσης, η Δρ. Ζωή-Δωροθέα Πανά, Μέλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής του Υπουργείου Υγείας και ο Καθηγητής Κωνσταντίνος Φελλάς, Μέλος της Επιστημονικής Συμβουλευτικής Επιτροπής και Πρόεδρος της Επιτροπής για την Ψυχολογική Ανάκαμψη από τις Επιπτώσεις της Πανδημίας.

Κατά τη σύσκεψη έγινε συζήτηση και καταγράφηκαν οι εισηγήσεις των συμμετεχόντων για το θέμα της προώθησης του εμβολιασμού ανάμεσα στη νεολαία. Σε συνεργασία με τους εμπλεκόμενους φορείς, θα καταγραφεί το ενδιαφέρον των εταιρειών και των οργανισμών δημοσίου δικαίου για συμμετοχή στην όλη προσπάθεια, μέσα από την παραχώρηση συγκεκριμένων κινήτρων.

Στόχος είναι τις επόμενες μέρες, αφού ολοκληρωθεί η πιο πάνω διαδικασία, να ανακοινωθεί το πλαίσιο κινήτρων, προκειμένου να ενισχυθεί η προσπάθεια εμβολιαστικής κάλυψης στους νέους.

 

Δειτε Επισης

Αποφασίζει για το νέο πακέτο μέτρων στήριξης το Υπουργικό-Οι προτάσεις που βρίσκονται στο τραπέζι
Τα διεθνούς φήμης brands που ετοιμάζεται να υποδεχθεί το My Mall Λεμεσού
Ελίνα Κυρατζή: Θέσεις κλειδιά και προοπτικές ανέλιξης για το προσωπικό μέσω της Ακαδημίας ΑΛΦΑΜΕΓΑ
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Κορυφαία κοινή προτεραιότητα για Κύπρο και Ισραήλ ο Great Sea Interconnector
Σημαντικός προορισμός για επενδύσεις από την Εσθονία η Κύπρος-Τι είπε ο Πρόεδρος της χώρας σε φόρουμ του ΚΕΒΕ
Χωρίς ιδιαίτερη μεταβολή έκλεισε την Τετάρτη το ΧΑΚ
Δημοσιοποίηση χορηγιών και κατά χάριν δωρεών του κράτους για το 2023
Ανήλθε στα €0,98 δις και αυξήθηκε κατά €80 εκατ. το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις