Το διάταγμα για παραχώρηση άδειας στους εργαζόμενους για εμβολιασμό

Δημοσιεύτηκε στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας το διάταγμα, με το οποίο παραχωρείται άδεια στους εργαζόμενους για εμβολιασμό.

Σύμφωνα με το Υπουργείο Υγείας, πέραν από την επέκταση των υφιστάμενων μέτρων μέχρι τα μεσάνυχτα της 8ης Ιουλίου, με το διάταγμα ρυθμίζεται η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για παραχώρηση άδειας στους εργαζόμενους κατά την/τις ημέρα/ημέρες του εμβολιασμού τους, χωρίς αυτές οι μέρες να αφαιρούνται από την ετήσια άδεια αναπαύσεως του εργαζόμενου.

Σημειώνεται πως το ίδιο ισχύει και για τους γονείς ή νόμιμους κηδεμόνες ανήλικου, εφόσον θα συνοδεύσει το παιδί του για εμβολιασμό και νοουμένου ότι προσκομίζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού του ανήλικου.

Στο διάταγμα αναφέρεται ότι "επειδή, λαμβάνοντας υπόψη ότι το πρόγραμμα εμβολιασμού για την ασθένεια του COVID-19 προχωρεί με ικανοποιητικούς ρυθμούς και ότι μέχρι την 3η Ιουλίου 2021, ποσοστό 65,2% έλαβε την πρώτη δόση του εμβολίου και ποσοστό 52,4% ολοκλήρωσε το εμβολιαστικό σχήμα, ενώ ταυτόχρονα, από τις 28 Ιουνίου 2021 μέχρι τις 4 Ιουλίου 2021 καταγράφηκαν 2,923 κρούσματα, ενώ ο μέσος όρος των νοσηλευόμενων καθημερινά κυμαίνεται μεταξύ 50 έως 70 ασθενών την ημέρα και δεδομένου ότι κατά την πιο πάνω περίοδο καταγράφηκε ένας θάνατος ασθενούς με τελική αιτία θανάτου την ασθένεια COVID-19, καθώς και ότι το ποσοστό θετικότητας των διαγνωστικών εξετάσεων για την ασθένεια του Κορωνοϊού COVID-19, κυμαίνεται κοντά στο 1%", εκδίδονται  Κανονισμοί για τις Επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας, Αμμοχώστου και Πάφου.

Συγκεκριμένα, ο Κανονισμός 2.2 του περί Λοιμοκαθάρσεως (Καθορισμός Μέτρων για Παρεμπόδιση της Εξάπλωσης του Κορωνοϊού COVID-19) Διατάγματος (Αρ. 26) του 2021, τροποποιείται με τη διαγραφή της φράσης «5η Ιουλίου 2021» (πρώτη γραμμή) και αντικατάστασή της με τη φράση «8η Ιουλίου 2021».

"Όλοι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό, δημόσιο, ευρύτερο δημόσιο τομέα, καθώς και στις αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης, δύνανται να απουσιάζουν από την εργασία τους καθόλη την ημέρα του εμβολιασμού τους, χωρίς η εν λόγω ημέρα να αφαιρείται από την άδεια αναπαύσεως του εργαζόμενου και νοουμένου ότι προσκομίζεται πιστοποιητικό εμβολιασμού", προστίθεται.

Νοείται , όπως αναφέρεται, ότι, εάν πρόκειται για εμβολιασμό με εμβόλιο δύο δόσεων, ο παρόν Κανονισμός ισχύει και για τις δύο ημέρες του εμβολιασμού.

Δειτε Επισης

Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου
ΕΥ: Το Υπουργικό να εξετάσει ενδεχόμενη αμέλεια καθηκόντων Εφόρου Εσωτερικού Ελέγχου
Προβληματισμοί για άρση ορίων στις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων