Διαβήματα ΕΒΕΠ για επίλυση προβλημάτων στον δρόμο αεροδρομίου – Πάφου

To Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου εδώ και αρκετό καιρό έχει αναλάβει πρωτοβουλία ούτως ώστε να βρεθούν εκείνοι οι τρόποι και λύσεις προκειμένου να ξεπεραστούν τα οποιαδήποτε εμπόδια και ανησυχίες που προέκυπταν κατά καιρούς αναφορικά με την ολοκλήρωση του οδικού δικτύου του δρόμου αεροδρομίου – Πάφου παρά το σημείο του ποταμού Έζουσας, σύμφωνα με τον Διευθυντή του ΕΒΕ Πάφου Μαρίνο Στυλιανού. Προς αυτή την κατεύθυνση γίνονται διαβήματα για συνάντηση όλων των εμπλεκομένων στην παρουσία του Υπουργού Μεταφορών Γιάννη Καρούσου.

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Στυλιανού αναφέρθηκε στις ενστάσεις που προβάλλονταν από διάφορα τμήματα στην κατασκευή του έργου, όπως την Υπηρεσία Θήρας και το Τμήμα Περιβάλλοντος  του Υπουργείου Υγείας, προσθέτοντας πως για αυτό το λόγο το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πάφου ανέλαβε πρωτοβουλία με δικό του μελετητή , ούτως ώστε να ξεπεραστούν αυτά τα εμπόδια.

Επιπρόσθετα το ΕΒΕ σε νέα εισήγηση του, αναφέρεται στη νέα όδευση του δρόμου, σύμφωνα με την οποία αποφεύγεται  μεγάλο Τμήμα του Σχεδίου Νατούρα και οδηγείται προς το νοτιότερο σημείο στην κοίτη του ποταμού, όπου είναι και το στενότερο σημείο.

Η εισήγηση του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Πάφου βρίσκει σύμφωνους το Τμήμα Δημοσίων Έργων αλλά και τις υπηρεσίες του Τμήματος Περιβάλλοντος και της Υπηρεσίας Θήρας εκ πρώτης όψεως, συμπλήρωσε ο Διευθυντής του ΕΒΕ Πάφου.

Ο κ. Στυλιανού ανέφερε πως έχουν αποστείλει ως ΕΒΕ επιστολή στον Υπουργό Συγκοινωνιών Μεταφορών και Έργων Γιάννη Καρούσο ώστε να οριστεί συνάντηση  στην οποία αναμένεται να τεθεί στο επίκεντρο της συζήτησης το θέμα της κατασκευής του δρόμου αεροδρομίου-  Έζουσας  με την συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων μερών. Ελπίδα μας συνέχισε ,είναι η προώθηση του έργου το συντομότερο δυνατό.

Ερωτηθείς σχετικά ο Διευθυντής του ΕΒΕ Πάφου ανέφερε πως σίγουρα το συγκεκριμένο έργο, αποτελεί έργο υποδομής το οποίο επί της ουσίας έμεινε στη μέση. Όπως εξήγησε, στόχος ήταν να ενωθεί το αεροδρόμιο Πάφου μαζί με την τουριστική περιοχή και επί της ουσίας, όπως είπε, αυτό δεν έχει επιτευχθεί μέχρι σήμερα. 

Οπως τόνισε ο κ. Στυλιανού, με το ξεπέρασμα και της πανδημίας και την αύξηση του τουριστικού ρεύματος, όταν και εφόσον το επιτρέψουν οι επιδημιολογικές συνθήκες το οδικό δίκτυο που θα συνδέει το αεροδρόμιο Πάφου με την τουριστική περιοχή θα συμβάλει τα μέγιστα στην εξυπηρέτηση ντόπιων και ξένων, αφού η πρόσβαση προς τα τουριστικά καταλύματα θα είναι άριστη.  

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σχέδια ενίσχυσης για «χρωματισμένο» γεωργικό πετρέλαιο-Οι δικαιούχοι και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων
Ρίχνουν μαύρο στις συχνότητες του ΡΙΚ για μία ώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»