Πετρίδης στο CNBC: Δεν είμαστε φορολογικός παράδεισος (βίντεο)

Η Κύπρος προσφέρει ένα ανταγωνιστικό φορολογικό πλαίσιο και δεν αποτελεί φορολογικό παράδεισο, τόνισε σε δηλώσεις του ο Υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης σε δίκτυο CNBC. 

Με αφορμή την πρόσφατη απόφαση των υπουργών Οικονομικών των επτά πιο αναπτυγμένων χωρών(G7) για επιβολή παγκόσμιου ελάχιστου εταιρικού φόρου 15% ανά χώρα,  κ. Πετρίδης σχολίασε πως υπάρχουν πολλά πράγματα και πρωτοβουλίες θα πρέπει να ληφθούν υπόψη σε σχέση με το συγκεκριμένο θέμα.

Όσον αφορά την Κύπρο, ο Υπουργός Οικονομικών τόνισε πως η χώρα προσφέρει ένα αρκετά ανταγωνιστικό πλαίσιο με πολλά πλεονεκτήματα για προσέλκυση άμεσων ξένων επενδύσεων σε σύγκριση με άλλες χώρες. Πρόσθεσε πως η Κύπρος είναι μία ελκυστική χώρα για επενδύσεις και εργασία, σημειώνοντας παράλληλα ότι «δεν είμαστε φορολογικός παράδεισος».

Διαβάστε ακόμα: 

Η ανάγνωση και τα σαφή μηνύματα Πετρίδη για G7 και εταιρικό φόρο

Σε ερώτηση πως θα επιτευχθεί η οικονομική ανάκαμψη μέσα από την αξιοποίηση των ευρωπαϊκών κονδυλίων, ο κ. Πετρίδης ανέφερε ότι η Κύπρος τα τελευταία χρόνια έχει δείξει ελαστικότητα. Ανέφερε ακόμη ότι καταγράφτηκε μία ισσοροπία στην ανάπτυξη. 

«Έχουμε επιτύχει τα τελευταία χρόνια μία ισορροπημένη ανάπτυξη, με την ανάδειξη νέων τομέων της οικονομίας όπως του τομέα ΑΠΕ, των πανεπιστημίων και της παιδείας, της ναυτιλίας αλλά και ποικιλόμορφίας του τουρισμού. Οπότε υπολογίζουμε ότι για το 2021 θα πετύχουμε ρυθμό ανάπτυξης γύρω στο 4% του ΑΕΠ, το οποίο θα καλύψει το κύριο μέρος του χαμένου εδάφους» είπε. 

Ο κ. Πετρίδης τόνισε ότι η Κύπρος είναι έτοιμη να υποδεχθεί τουρίστες και πως διαθέτουμε ισχυρό τομέα υγείας. «Ο τουρισμός είναι μεγάλο μέρος της οικονομίας και ευελπιστούμε ότι θα είναι καταλύτης για την ανάπτυξη» είπε και απαντώντας σε ερώτηση σε περίπτωση που η Βρετανία δεν επιτρέψει τα διεθνή ταξίδια ανέφερε ότι «πολλές από τις πολιτικές μας εξαρτώνται από άλλες χώρες. Είμαστε προετοιμασμένοι. Πιστεύω ότι είναι ρεαλιστικός αυτός ο ρυθμός ανάπτυξης γιατί υπολογίζουμε σε 50% περίπου των τουριστών του 2019. Ελπίζουμε ότι οι περιορισμοί των χωρών θα αρθούν». 

Δειτε Επισης

Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης