Αύξηση στην απασχόληση στην κυβέρνηση τον Μάιο λόγω εκτάκτων

Η απασχόληση στην κυβέρνηση συνέχισε την ανοδική πορεία τον Μάιο, ωθούμενη από την αύξηση στην εργοδότηση εκτάκτων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Στατιστική Υπηρεσία, η απασχόληση στην κυβέρνηση τον Μάιο του 2021 αυξήθηκε κατά 983 άτομα ή κατά 1,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, φτάνοντας τα 53.308 άτομα.

Στο μόνιμο προσωπικό παρατηρείται μείωση κατά 982 άτομα ή 3,5%, από 27.668 σε 26.686 άτομα, ενώ στο έκτακτο προσωπικό παρατηρείται αύξηση κατά 12,4% ή κατά 2.010 άτομα φθάνοντας τις 18.195 σε σχέση με 16.185 άτομα τον Μάιο του 2020.

Σε σχέση με τον Μάιο του 2020 παρατηρείται αύξηση στο προσωπικό της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας με 7,6% και στο προσωπικό της Δημόσιας Υπηρεσίας με 0,1%, ενώ παρατηρείται μείωση στο προσωπικό των Δυνάμεων Ασφαλείας με 0,4%. Στο μόνιμο προσωπικό παρατηρείται μείωση και στις τρεις κατηγορίες, με την μεγαλύτερη να παρουσιάζεται στο προσωπικό της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (3,9%). Αντιθέτως, στο έκτακτο προσωπικό παρατηρείται αύξηση και στις τρεις κατηγορίες με το προσωπικό της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας να παρουσιάζει την μεγαλύτερη με 34,5%.

Σύμφωνα με την Στατιστική σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2021 παρατηρείται αύξηση στο προσωπικό της Δημόσιας Υπηρεσίας  (0,1%) ενώ παρατηρείται μείωση στο προσωπικό Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (0,3%) και στο προσωπικό των Δυνάμεων Ασφαλείας (0,2%). Στο μόνιμο προσωπικό παρατηρείται αύξηση στο προσωπικό της Δημόσιας Υπηρεσίας (0,1%) ενώ παρατηρείται μείωση στο προσωπικό των Δυνάμεων Ασφαλείας (0,2%). Στο έκτακτο προσωπικό παρατηρείται αύξηση στο προσωπικό της Δημόσιας Υπηρεσίας (0,2%) ενώ παρατηρείται μείωση στο προσωπικό της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (0,9%) και στο προσωπικό των Δυνάμεων Ασφαλείας (0,3%)

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σχέδια ενίσχυσης για «χρωματισμένο» γεωργικό πετρέλαιο-Οι δικαιούχοι και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων
Ρίχνουν μαύρο στις συχνότητες του ΡΙΚ για μία ώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»