Αύξηση στην απασχόληση στην κυβέρνηση τον Μάιο λόγω εκτάκτων

Η απασχόληση στην κυβέρνηση συνέχισε την ανοδική πορεία τον Μάιο, ωθούμενη από την αύξηση στην εργοδότηση εκτάκτων υπαλλήλων.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε η Στατιστική Υπηρεσία, η απασχόληση στην κυβέρνηση τον Μάιο του 2021 αυξήθηκε κατά 983 άτομα ή κατά 1,9% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2020, φτάνοντας τα 53.308 άτομα.

Στο μόνιμο προσωπικό παρατηρείται μείωση κατά 982 άτομα ή 3,5%, από 27.668 σε 26.686 άτομα, ενώ στο έκτακτο προσωπικό παρατηρείται αύξηση κατά 12,4% ή κατά 2.010 άτομα φθάνοντας τις 18.195 σε σχέση με 16.185 άτομα τον Μάιο του 2020.

Σε σχέση με τον Μάιο του 2020 παρατηρείται αύξηση στο προσωπικό της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας με 7,6% και στο προσωπικό της Δημόσιας Υπηρεσίας με 0,1%, ενώ παρατηρείται μείωση στο προσωπικό των Δυνάμεων Ασφαλείας με 0,4%. Στο μόνιμο προσωπικό παρατηρείται μείωση και στις τρεις κατηγορίες, με την μεγαλύτερη να παρουσιάζεται στο προσωπικό της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (3,9%). Αντιθέτως, στο έκτακτο προσωπικό παρατηρείται αύξηση και στις τρεις κατηγορίες με το προσωπικό της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας να παρουσιάζει την μεγαλύτερη με 34,5%.

Σύμφωνα με την Στατιστική σε σύγκριση με τον Απρίλιο του 2021 παρατηρείται αύξηση στο προσωπικό της Δημόσιας Υπηρεσίας  (0,1%) ενώ παρατηρείται μείωση στο προσωπικό Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (0,3%) και στο προσωπικό των Δυνάμεων Ασφαλείας (0,2%). Στο μόνιμο προσωπικό παρατηρείται αύξηση στο προσωπικό της Δημόσιας Υπηρεσίας (0,1%) ενώ παρατηρείται μείωση στο προσωπικό των Δυνάμεων Ασφαλείας (0,2%). Στο έκτακτο προσωπικό παρατηρείται αύξηση στο προσωπικό της Δημόσιας Υπηρεσίας (0,2%) ενώ παρατηρείται μείωση στο προσωπικό της Εκπαιδευτικής Υπηρεσίας (0,9%) και στο προσωπικό των Δυνάμεων Ασφαλείας (0,3%)

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Αυξάνει την παρουσία της στην Τράπεζα Κύπρου η Helikon-Ποιοι οι μέτοχοι με πέραν του 5%