Τα επαγγέλματα με τις περισσότερες ανοικτές θέσεις εργασίας

Το άνοιγμα της αγοράς και οι θετικές ενδείξεις για περαιτέρω ομαλοποίηση της κατάστασης που αφορά την πανδημία στην Κύπρο αποτυπώνονται και στο ενδιαφέρον των επιχειρήσεων για ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού τους, σε σύγκριση και με τα δεδομένα που υπήρχαν πριν από ένα ακριβώς χρόνο.

Ειδικότερα, βάσει στοιχείων που συγκέντρωσε το InBusinessNews, οι αγγελίες των επιχειρήσεων για κάλυψη θέσεων εργασίας έχουν τριπλασιαστεί συγκριτικά με τον περσινό Μάιο.

Συγκεκριμένα, και σύμφωνα με στοιχεία της ιστοσελίδας εύρεσης εργασίας ergodotisi.com, τον Μάιο του 2020 οι αγγελίες εργασίας που αφορούσαν τα 10 επαγγέλματα με τη μεγαλύτερη ζήτηση ανέρχονταν στις 746, ενώ τον φετινό Μάιο ο αντίστοιχος αριθμός ανέβηκε στις 2.429.

Διαβάστε ακόμα:

Gold: Δεκάχρονα με επετειακή έκδοση

Χ. Θεοπέμπτου: Άμεσες επενδύσεις στην πράσινη οικονομία

Βάσει των στοιχείων- που συγκεντρώθηκαν την 21η Μαΐου- και ενόψει της καλοκαιρινής περιόδου, οι αγγελίες για υπαλλήλους HORECA (333) παρουσιάζουν την μεγαλύτερη δυναμική, ενώ ακολουθούν οι θέσεις εργασίας για Χρηματοοικονομικά/Χρηματοπιστωτικά (299).

Ενδεικτικό της φετινής δυναμικής, σε σύγκριση με την περσινή, είναι και το γεγονός ότι τον περσινό Μάιο οι αγγελίες για θέσεις εργασίας στον τομέα των ξενοδοχείων και εστιατορίων (HORECA) ήταν μόλις 12.

Στην πρώτη εξάδα συμπεριλαμβάνονται οι θέσεις που αφορούν διοίκηση επιχειρήσεων (283), Λογιστές (259), Forex (252) και Πληροφορική (252) ενώ την δεκάδα συμπληρώνουν οι θέσεις για Εξυπηρέτηση Πελατών (211), Πωλητές – Καταστήματα (198), Οικονομολόγους (179) και Γραμματειακά (163).

Μεγάλος αριθμός αγγελιών για θέσεις εργασίας που σχετίζονται με ξενοδοχεία και εστιατόρια υπάρχουν και στις θέσεις 11-20. Συγκεκριμένα οι θέσεις 18-20 της κατάταξης αφορούν 70 θέσεις για Σερβιτόρους, 67 θέσεις για Απόφοιτους Ξενοδοχειακής Σχολής και 59 θέσεις για Μάγειρες και Ζαχαροπλάστες.

Όσον αφορά την κατάταξη με τις θέσεις εργασίας από την 11η μέχρι την 17η θέση διαμορφώνεται ως εξής: Ξένες Γλώσσες/ Μεταφραστές (124), Δικηγόροι (104), Μάρκετινγκ/ Δημόσιες Σχέσεις (93), Υπεύθυνοι Πωλήσεων (91), Ελεγκτές (86), Καθηγητές/ Ακαδημαϊκοί (77) και Μαθηματικοί/ Στατιστικολόγοι (76).  

Δειτε Επισης

Σχέδια ενίσχυσης για «χρωματισμένο» γεωργικό πετρέλαιο-Οι δικαιούχοι και ο τρόπος υποβολής των αιτήσεων
Ρίχνουν μαύρο στις συχνότητες του ΡΙΚ για μία ώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»