Τα Κυπριακά Βραβεία Έρευνας 2021 προκήρυξε το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας

Στην προκήρυξη των Κυπριακών Βραβείων Έρευνας για δέκατη τέταρτη συνεχή χρονιά, προχώρησε το Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙδΕΚ), στοχεύοντας στην αναγνώριση του έργου των άριστων διακεκριμένων και νέων ερευνητών του τόπου.

Ο κορυφαίος θεσμός επιβράβευσης της έρευνας στη χώρα, αναφέρεται σε ανακοίνωση, αποσκοπεί μέσα από τους διαγωνισμούς «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας – Διακεκριμένος Ερευνητής 2021» και «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας – Νέος Ερευνητής 2021» στην ανάδειξη του έργου και της προσωπικότητας επιστημόνων, που δραστηριοποιούνται ερευνητικά στην Κύπρο και οι οποίοι έχουν να επιδείξουν σημαντικά και με διεθνή αναγνώριση αποτελέσματα.

Συγκεκριμένα, το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας – Διακεκριμένος Ερευνητής 2021» απονέμεται σε επιστήμονες με μακροχρόνια ερευνητική εμπειρία, μεγαλύτερη από 7 έτη από την απόκτηση του διδακτορικού τους τίτλου, που μέσα από την υψηλής ποιότητας και αντικτύπου ερευνητική τους δραστηριότητα, τιμούν την Κύπρο. Σημειώνεται πως για το 2021 η απονομή του Βραβείου θα αφορά τον τομέα των Φυσικών Επιστημών και Μηχανικής.

Το «Κυπριακό Βραβείο Έρευνας - Νέος Ερευνητής 2021» απονέμεται σε επιστήμονες, οι οποίοι έχουν να επιδείξουν υψηλής ποιότητας ερευνητική δραστηριότητα, από τα πρώτα στάδια της ερευνητικής τους καριέρας, μικρότερη από 7 έτη από την απόκτηση του διδακτορικού τους τίτλου, σε μια από τις ακόλουθες θεματικές ενότητες: Φυσικές Επιστήμες και Μηχανική, Επιστήμες Ζωής, Κοινωνικές και Ανθρωπιστικές Επιστήμες. Επιπρόσθετα, με βασική επιδίωξη την έμπρακτη υποστήριξη των νέων επιστημόνων του τόπου, θα παραχωρηθεί στον Ανάδοχο Φορέα (ΑΦ) του κάθε νικητή/νικήτριας, χορηγία ύψους €60.000 για σκοπούς συνέχισης της έρευνάς τους.

Όσον αφορά τη διαδικασία υπόδειξης υποψηφιοτήτων, οι υποψήφιοι/ες ερευνητές/τριες θα πρέπει να προταθούν από άλλο άτομο και θα αξιολογηθούν με βάση στοιχεία που θα κληθούν να καταθέσουν στο ΙδΕΚ και τα οποία θα σχετίζονται με την ερευνητική τους εργασία, τα επιτεύγματά τους και τον αντίκτυπο αυτών.

Σημειώνεται ότι οι υποδείξεις θα πρέπει να γίνουν μέχρι την 14η Μαΐου 2021. Οι Προσκλήσεις Υπόδειξης Υποψηφιοτήτων, οι οποίες περιέχουν πληροφορίες σχετικά με τους όρους και τη διαδικασία συμμετοχής στους Διαγωνισμούς είναι διαθέσιμες στη διαδικτυακή πύλη IRIS (https://iris.research.org.cy).

 Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το Κέντρο Εξυπηρέτησης Συνεργατών του ΙδΕΚ, στο τηλέφωνο: 22205000 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στη διεύθυνση: support@research.org.cy.

Δειτε Επισης

Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου
ΕΥ: Το Υπουργικό να εξετάσει ενδεχόμενη αμέλεια καθηκόντων Εφόρου Εσωτερικού Ελέγχου