Πράσινο από Βουλή για πληρωμή φόρων με δόσεις

Μετά από μακρά συζήτηση και τοποθετήσεις Βουλευτών απέναντι στον Βουλευτή του Κινήματος Οικολόγων Συνεργασία Πολιτών η Ολομέλεια της Βουλής με 47 ψήφους υπέρ, 1 εναντίον και 2 αποχές ψήφισε σε νόμο την πρόταση νόμου, με την οποία παρέχεται δυνατότητα ρύθμισης ληξιπρόθεσμων φορολογικών οφειλών με δόσεις, σε οφειλέτες, οι οποίοι αδυνατούν να εκπληρώσουν τις φορολογικές τους υποχρεώσεις λόγω των οικονομικών επιπτώσεων της πανδημίας COVID 19.

Την πρόταση νόμου κατέθεσε η Βουλευτής του ΔΗΚΟ Χριστιάνα Ερωτοκρίτου, που ανέφερε ότι η πανδημία έχει επηρεάσει όλες τις οικονομικές μονάδες του τόπου, προκαλώντας προβλήματα στην εξόφληση των ληξιπρόθεσμων οφειλών. Διευκρίνισε ότι ο νόμος αφορά ληξιπρόθεσμες του 2016, 2017, 2018 και 2019 για επιχειρήσεις που έχουν μείωση του κύκλου εργασιών και στοχεύει να τις ενθαρρύνει να παραμείνουν συνεπείς στις εξόφληση των οφειλών τους. Εξήγησε επίσης ότι παρασχέθηκε η δυνατότητα επιμήκυνση των 4 μη καταβληθέντων  δόσεων που θέτουν τον οφειλέτη εκτός του προγράμματος στις 9 δόσεις.

Οπως αναφέρεται στην Έκθεση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Οικονομικών προς την Ολομέλεια της Βουλής, σύμφωνα με εκπρόσωπο του Τμήματος Φορολογίας, οι φορολογικές οφειλές των ετών μετά το έτος 2015 και μέχρι το 2019 δημιουργήθηκαν προ της πανδημίας και ως εκ τούτου η μη καταβολή των οφειλών δεν οφείλεται σε αυτήν, ενώ, όπως δήλωσε, εκκρεμούν οφειλές ύψους €1,5 δισ., οι οποίες αυξάνονται στα €2 δισ., εάν σε αυτές συνυπολογιστούν και οι τόκοι.

Δειτε Επισης

Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές