ΚΕΒΕ: Στοχευμένη προτεραιοποίηση εμβολιασμών

Με αφορμή τις αναφορές για το θέμα του εμβολιασμού κατά προτεραιότητας διαφόρων επαγγελματικών ομάδων του πληθυσμού και λόγω της ιδιαίτερης ευαισθησίας του θέματος, το ΚΕΒΕ τονίζει την ανάγκη πολύ προσεχτικού χειρισμού αυτού του θέματος, ώστε να αποφευχθεί το ενδεχόμενο να προκύψουν αθέμητες πρακτικές προτεραιοποίησης κάποιων οικονομικών δραστηριοτήτων έναντι των υπολοίπων.

«Όλοι αναγνωρίζουμε ότι οι εμβολιασμοί αποτελούν το καλύτερο δίχτυ προστασίας για τους πολίτες και τους εργαζομένους της χώρας έναντι του COVID-19», αναφέρει σε ανακοίνωση του το ΚΕΒΕ.

«Τις συνέπειες της πανδημίας», συνεχίζει, «βιώνουν με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όλες ανεξαίρετα οι επιχειρήσεις της χώρας ασχέτως οικονομικής δραστηριότητας, αφού έχουν υποχρεωθεί να καθηλώσουν σε μεγάλο βαθμό το προσωπικό τους μέχρι να μπορέσουν σταδιακά να εμβολιασθούν, με όλες τις αρνητικές επιπτώσεις».

Το ΚΕΒΕ θεωρεί ότι ο χειρισμός του θέματος αυτού ανήκει αποκλειστικά στην Κυβέρνηση προς την οποία έχει μεταφέρει την άποψη του ότι η οποιαδήποτε προτεραιοποίηση θα πρέπει να περιοριστεί αυστηρά στις άκρως και απολύτως απαραίτητες υπηρεσίες/οικονομικές δραστηριότητες που κρίνονται ουσιώδεις για την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της χώρας. 

Όλος ο υπόλοιπος πληθυσμός, όπως υποστηρίζει, θα πρέπει να τύχει της ίδιας ακριβώς μεταχείρισης ως προς τη δυνατότητα πρόσβασης  στα διάφορα εμβόλια στη βάση κριτηρίων που καθορίζει το Κράτος, όπως έχει γίνει μέχρι σήμερα.

Την ίδια στιγμή το ΚΕΒΕ επαναλαμβάνει την εισήγηση του όπως παραμείνει συνεχώς ανοικτή η πύλη εμβολιασμού για το εμβόλιο της AstraZeneca για όσες ηλικίες έχουν ήδη κληθεί να εμβολιαστούν και δεν το έπραξαν για οποιοδήποτε λόγο, ώστε να μπορεί ο κάθε  πολίτης να το πράξει ανά πάσα στιγμή, βοηθώντας έτσι την επιτάχυνση της εμβολιαστικής κάλυψης του πληθυσμού, που είναι και το μεγάλο ζητούμενο.

Δειτε Επισης

Γενικό Λογιστήριο: Ενίσχυση του κράτους δικαίου η σύσταση Φορέα Καταπολέμησης της Απάτης
Συμψηφίστηκαν ποσά ύψους €558,2 εκατ. μέχρι τέλος Μαρτίου από την Κυβέρνηση
Με υψηλά επίπεδα άγχους και στρες για τα οικονομικά τους οι Κύπριοι
Πλώρη για την τελική διαμόρφωση της νέας στρατηγικής για την ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα
Προς υπογραφή συμφωνίας αποφυγής διπλής φορολογίας με Κιργισία η Κύπρος
Με κέρδη έκλεισε την βδομάδα το ΧΑΚ-Στο 0,38% η εβδομαδιαία απόδοση
Περιοδεία Κώστα Κουμή στον Πρωταρά-Η σκιώδης Υφυπουργός Τουρισμού που τον συνόδευε
Απόψεις για τα συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα της Ε.Ε. αντάλλαξαν Μ. Κεραυνός-Λ. Χριστοφόρου
Πάνω από τον μέσο όρο της Ε.Ε. η απασχόληση στην Κύπρο-Τρίτη σε υπερειδίκευση εργαζομένων
Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα