anner-cyta-vodafone

Ηχηρά ονόματα στο 11ο Nicosia Economic Congress 

InBusinessNews  16/04/2021 09:40
Ηχηρά ονόματα στο 11ο Nicosia Economic Congress 

Ηχηρά ονόματα στο 11ο Nicosia Economic Congress 

InBusinessNews  16/04/2021 09:40

Μεγάλο ενδιαφέρον συγκεντρώνει, όπως κάθε χρόνο, το 11ο Nicosia Economic Congress το οποίο έχει καθιερωθεί ως ένα από τα μεγαλύτερα οικονομικά γεγονότα για την πόλη της Λευκωσίας. Κατά το φετινό συνέδριο, που παρουσιάζουν ο Σύνδεσμος Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) και το περιοδικό GOLD, θα τεθεί επί τάπητος η ανάγκη για έναν ολικό μετασχηματισμό της οικονομίας, καθώς η επανεξέταση του παραγωγικού μοντέλου της Κύπρου είναι αναγκαία για τον σχεδιασμό της μετά Covid-19 εποχής.

Αξίζει να σημειωθεί το συνέδριο αποτελεί μια μεγάλη διαδικτυακή σύναξη με τη συμμετοχή πέραν των 700 υψηλόβαθμων στελεχών από όλες τις κυπριακές επιχειρήσεις, επιχειρηματιών, οικονομολόγων, ακαδημαϊκών, υπουργών και αρμόδιων κυβερνητικών αξιωματούχων.

Διακεκριμένοι ομιλητές

Στο συνέδριο θα συμμετέχουν διακεκριμένοι ομιλητές οι οποίοι θα αναλύσουν τις προβλέψεις και εκτιμήσεις τους ο καθένας για τον κλάδο του. Σημαντική θεωρείται και η παρουσία του Ευρωπαίου Επιτρόπου για το Περιβάλλον Βιργκίνιους Σινκέβιτσιους και της αναπληρωτή Γενικής Διευθύντριας της Γενικής Διεύθυνσης της Κομισιόν Δράσης για το Κλίμα Κλάρα ντε λα Τόρε, οι οποίοι θα παρουσιάσουν το Σχέδιο Δράσης της ΕΕ για την Πράσινη Συμφωνία.

Εναρκτήρια ομιλία θα απευθύνει ο Προεδρεύων του Συνεδρίου, Κυριάκος Ιορδάνου, Γενικός Διευθυντής του ΣΕΛΚ, ενώ χαιρετισμό θα απευθύνει και ο Πρόεδρος του ΣΕΛΚ, Δημήτρης Βάκης.

Στη συνέχεια, ο υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης, θα αναλύσει το μακροπρόθεσμο όραμα για βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη καθώς το νέο οικονομικό μοντέλο που θα πρέπει να επιδιώξει η Κύπρος. Από την πλευρά του, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Κωνσταντίνος Ηροδότου θα αναφερθεί στις προκλήσεις που καλείται να αντιμετωπίσει ο τραπεζικός τομέας.
 

Η επιχειρηματική ηγεσία προτείνει

Η οικονομική ανάπτυξη κατά την επόμενη δεκαετία θα αποτελέσει το αντικείμενο συζήτησης εκπροσώπων της επιχειρηματικής ηγεσίας, ενώ επιχειρηματικοί ηγέτες θα αναφερθούν στους τομείς της Οικονομίας στους οποίου θα πρέπει να δοθεί περισσότερη έμφαση ώστε να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα της Κύπρου. Στη συζήτηση συμμετέχουν οι:

- Χριστόδουλος Αγκαστινιώτης, Πρόεδρος Κυπριακού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου

- Αντώνης Αντωνίου, Πρόεδρος Ομοσπονδίας Εργοδοτών & Βιομηχάνων

- Τάκης Κληρίδης, Πρόεδρος Συμβουλίου Οικονομίας και Ανταγωνιστικότητας Κύπρου

- Δημήτρης Βάκης, Πρόεδρος Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου

Μεγάλοι εργοδότες προτείνουν

Η επιτυχής βιώσιμη οικονομική ανάπτυξης προϋποθέτει την ενεργό συμμετοχή, όχι μόνο κρατικών φορέων αλλά και επιχειρηματικών ηγετών από όλο το φάσμα οικονομικών δραστηριοτήτων. Μεγάλοι επιχειρηματικοί ηγέτες της Κύπρου καταθέτουν τις δικές τους προτάσεις και εισηγήσεις για το πως μπορεί να επιτευχθεί βιώσιμη οικονομική ανάπτυξη. Τις προτάσεις τους καταθέτουν οι:

- Κυριάκος Χρυσοχός, ιδρυτής του Cyfield Group

- Λύσανδρος Ιωάννου, CEO της PHC Franchised Restaurants Public Ltd

- Φοίβος Στασόπουλος, Interim CEO της Ελληνική Τράπεζας

- Κώστας Ζορπάς, Εκτελεστικός Πρόεδρος του Ομίλου Ζορπάς

Ψηφιακό μέλλον

Για το ψηφιακό μέλλον της Κύπρου, τους πρακτικούς τρόπους εφαρμογής του ψηφιακού μετασχηματισμού σε διάφορους τομείς και για το πώς η ψηφιοποίηση μπορεί να αποτελέσει καταλύτη για βιώσιμη κυκλική οικονομία θα συζητήσουν οι:

- Κυριάκος Κόκκινος, Υφυπουργός Έρευνας, Καινοτομίας και Ψηφιακής Πολιτικής

- Χρίστος Εοτζουριάν, Channels & Digital Products Manager Ελληνική Τράπεζα

- Ανδρέας Νεοκλέους, CEO Cyta

- Ανδρέας Ξηρόκωστας, Managing Director, SAP Hellas, Cyprus, Malta

- Εκπρόσωπος από Harris Kyriakides LLC

Βιώσιμη ανάπτυξη στον τομέα Ακινήτων και Κατασκευών

Οι επιπτώσεις της πανδημίας στον τομέα των Ακινήτων και Κατασκευών καθώς και τα πρακτικά μέτρα που θα πρέπει να ληφθούν ώστε να διασφαλιστεί η βιώσιμη ανάπτυξη του κλάδου θα τεθεί υπό το μικροσκόπιο των επιχειρηματικών ηγετών:

- Μιχάλης Χατζηπαναγιώτου,  Διευθύνων Σύμβουλος της Cybarco Development και Πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Επιχειρηματιών Ανάπτυξης Γης και Οικοδομών

- Παντελής Λεπτός, Συμπρόεδρος του Ομίλου Εταιρειών Λεπτός

- Πέτρος Πέτρου, Διευθυντής Oikos Group

Εισηγήσεις για την ανάπτυξη της κυπριακής ναυτιλιακής βιομηχανίας

Η ναυτιλία είναι ένας από τους βασικούς πυλώνες της κυπριακής οικονομίας, συνεισφέροντας περίπου το 7% του ΑΕΠ. Κυβερνητικοί φορείς μοιράζονται το όραμά τους για εδραίωση της θέσης της Κύπρου ως προηγμένου ναυτιλιακού συμπλέγματος και, με επιχειρηματικούς ηγέτες από τον ιδιωτικό τομέα, συζητούν πρακτικούς τρόπους για την δημιουργία βιώσιμου θαλάσσιου οικοσυστήματος:

- Βασίλης Δημητριάδης, Υφυπουργός Ναυτιλίας

- Θέμης Παπαδόπουλος, CEO της Interorient Shipmanagement

- Αντρέας Χατζηπέτρου, Managing Director και Chief Commercial Officer της Columbia Shipmanagement Ltd

Την συζήτηση θα συντονίσει ο Γενικός Διευθυντής του Κυπριακού Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, Θωμάς Καζάκος.

Η ανάπτυξη του ενεργειακού τομέα

Η κυβέρνηση θα παρουσιάσει τους εθνικούς στόχους για την ενέργεια και το κλίμα για το 2030, καθώς και τα σχέδια, τις πολιτικές και τα μέτρα για την επίτευξή τους, συμβάλλοντας έτσι στην οικονομική ανάπτυξη της χώρας. Στελέχη από τον ιδιωτικό τομέα και κυβερνητικοί αξιωματούχοι συζητούν την εξέλιξη και την ανάπτυξη του ενεργειακού τομέα στην Κύπρο και τις αναμενόμενες επενδυτικές τάσεις στον τομέα.

- Νατάσα Πηλείδου, Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας

- Γιώργος Χρυσοχός, CEO της PEC

- Δημήτριος Κωνσταντινίδης, CEO της Bioland Energy Ltd

- Ευγενία Ηροδότου, CEO της EnergyIntel Services Ltd

Η συμβολή της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στην Οικονομία

Τα πανεπιστήμια στην Κύπρο έχουν συμβάλει σημαντικά στην κοινωνική και οικονομική πρόοδο, όχι μόνο λόγω της άφιξης ξένων φοιτητών, αλλά και λόγω της διαχρονικής υποστήριξης που παρέχουν για καινοτομία και της προσέλκυσης επενδύσεων μέσω της έρευνας. Βασικοί παράγοντες στον τομέα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης συζητούν τη σημασία του τομέα για την κυπριακή Οικονομία και προτείνουν πώς μπορεί να συμβάλει στην επίτευξη βιώσιμης ανάπτυξης.

- Δρ Χριστόφορος Χαραλάμπους, Αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Πανεπιστημίου Frederick

- Δρ. Χριστόφορος Χατζηκυπριανού, Διευθύνων Σύμβουλος και Πρόεδρος του Συμβουλίου Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου

- Γιάγκος Χατζηγιάννης, CEO του The Cyprus Institute of Marketing (CIM)

- Αντώνης Πολεμίτης, CEO του University of Nicosia

- Φλώρος Βωνιάτης, CEO και Πρόεδρος του Συμβουλίου UClan Cyprus

Που θα πρέπει να επικεντρωθούμε

Ο Invest Cyprus και εκπρόσωποι του τομέα των επαγγελματικών υπηρεσιών θα παρουσιάσουν τις προοπτικές που υπάρχουν στην Κύπρο για προσέλκυση Άμεσων Ξένων Επενδύσεων την επόμενη δεκαετία, και θα αναφερθούν στους τομείς οικονομικής δραστηριότητας που η Κύπρος θα πρέπει να εστιάσει για την προσέλκυση ΑΞΕ και headquartering, ενώ θα γίνει ανάλυση για τις στρατηγικές που απαιτούνται για την επίτευξη αυτού του στόχου.

Στη συζήτηση την οποίαν θα συντονίζει ο Γενικός Διευθυντής του Invest Cyprus Γιώργος Καμπανέλλας, συμμετέχουν οι:

- Δρ. Ανδρέας Ασσιώτης, Διευθυντής Οικονομικών Μελετών της Ελληνικής Τράπεζας

- Γιώργος Μούντης, Co-Managing Partner, Chrysostomides Advocates and Legal Consultants

- Χρίστος Βασιλείου, Διευθύνων Σύμβουλος της KPMG Κύπρου

Ακροατήριο

Το Συνέδριο απευθύνεται προς CEOs, διευθύνοντες συμβούλους, διευθυντές και μέλη Διοικητικών Συμβουλίων των μεγαλύτερων κυπριακών εταιρειών από όλους τους κλάδους, καθώς και ξένων επιχειρήσεων που εδρεύουν στην Κύπρο. Απευθύνεται, επίσης, σε επιχειρηματίες, επαγγελματίες, οικονομολόγους, ακαδημαϊκούς και εκπρόσωπους του Δημόσιου Τομέα.

Το 11th Nicosia Economic Congress που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 20 Απριλίου 2021, θα διεξαχθεί στην αγγλική και την ελληνική γλώσσα. Για περισσότερες πληροφορίες, κάντε κλικ εδώ.

Η συμμετοχή στο Nicosia Economic Congress είναι κατόπιν πρόσκλησης. Ωστόσο, διατίθεται περιορισμένος αριθμός θέσεων επί πληρωμή για μη προσκεκλημένους, με προϋπόθεση έγκρισης του σχετικού αιτήματος εγγραφής το οποίο μπορείτε να συμπληρώσετε εδώ.

Πληροφορίες Συνεδρίου

Οργανωτές: ΣΕΛΚ και περιοδικό Gold

Χορηγοί (μέχρι σήμερα): Harris Kyriakides LLC, KPMG Κύπρου, SAP

Ακαδημαϊκός Συνεργάτης: CIM

Υποστηρικτής: Invest Cyprus

Χορηγοί Επικοινωνίας: Alpha Κύπρου, Περιοδικό IN Βusiness και πόρταλ REPORTER

Συντονιστής: IMH

Για περισσότερες πληροφορίες: ΙΜΗ, Τηλέφωνο: 22505555,

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: events@imhbusiness.com

Ιστοσελίδα: www.imhbusiness.com

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας