ΠΑΣΥΔΥ: Σύντομα οριστική επίλυση για το συνταξιοδοτικό

Πολύ σύντομα φαίνεται πως θα δοθεί οριστική επίλυση στο ζήτημα του συνταξιοδοτικού για τους υπαλλήλους του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, όπως διαφάνηκε μετά από συζήτηση που είχαν ΠΑΣΥΔΥ και Πρόεδρος της Δημοκρατίας. 

Κατά την εθιμοτυπική συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη η αντιπροσωπεία της ΠΑΣΥΔΥ, αποτελούμενη από το Γενικό Γραμματέα, Στράτη Ματθαίου και τον Πρόεδρο της Οργάνωσης, Αντώνη Κουτσούλλη συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα κοινού ενδιαφέροντος και επιβεβαιώθηκε η βούληση των δύο πλευρών για ακόμη στενότερη συνεργασία.

Αναλυτικότερα, κατά τη συνάντηση οι δύο πλευρές αναφέρθηκαν στην πανδημία και στα μέτρα που λαμβάνονται για αντιμετώπισή της, καθώς επίσης και τις επιπτώσεις που έχει επιφέρει στην οικονομία και τονίστηκε και από τις δύο πλευρές ότι ο εμβολιασμός αποτελεί τη μοναδική λύση για σύντομη επαναφορά στην κανονικότητα.  

Ο Γενικός Γραμματέας της ΠΑΣΥΔΥ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την πρόσφατη έγκριση από τη Βουλή της πλήρωσης σημαντικού αριθμού κενών θέσεων στη Δημόσια Υπηρεσία, τονίζοντας ότι η ενίσχυση της Δημόσιας Υπηρεσίας με ανθρώπινο δυναμικό οδηγεί αναπόφευκτα σε βελτίωση της αποτελεσματικότητάς της και κατά συνέπεια των παρεχόμενων υπηρεσιών της.  Καταλήγοντας, ο Γενικός Γραμματέας υπογράμμισε ότι μία σωστά στελεχωμένη Δημόσια Υπηρεσία θα αποτελέσει τη βάση και το έρεισμα για την επανεκκίνηση της οικονομίας με στόχο την προσδοκώμενη από όλους μας ανάπτυξη.

Μεταξύ άλλων τη συζήτηση απασχόλησε και το ζήτημα του συνταξιοδοτικού για τους υπαλλήλους του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα.  Η ηγεσία της ΠΑΣΥΔΥ δήλωσε την ευαρέσκειά της για την άριστη συνεργασία που υπάρχει στο θέμα αυτό με το Υπουργείο Οικονομικών και ειδικότερα με τον Υπουργό Οικονομικών και τον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου και επεσήμανε ότι αναμένεται πως πολύ σύντομα θα δοθεί οριστική επίλυση στο χρονίζον αυτό ζήτημα και ότι η ρύθμισή του θα αποτελέσει μια πολύ σημαντική μεταρρύθμιση για τον Δημόσιο Τομέα.

Καταλήγοντας ο Γενικός Γραμματέας δήλωσε την ετοιμότητα της ΠΑΣΥΔΥ για συνεργασία με την επίσημη πλευρά για εκσυγχρονισμό του Δημόσιου Τομέα με την αξιοποίηση της τεχνολογίας με στόχο τον περιορισμό της γραφειοκρατίας και απλοποίηση των διαδικασιών, ώστε να καταστεί η Δημόσια Υπηρεσία πιο παραγωγική, αποτελεσματική και φιλική προς τον πολίτη.

Δειτε Επισης

Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές