ΟΕΒ: Η Βουλή οδηγεί τις επιχειρήσεις σε ρευστοτική ασφυξία

Η Ομοσπονδία Εργοδοτών & Βιομηχάνων (ΟΕΒ), καλεί την Βουλή των Αντιπροσώπων να προχωρήσει με την ψήφιση του Νόμου Περί Κρατικών Εγγυήσεων σε επιχειρηματικά δάνεια πριν από την διάλυση του Νομοθετικού Σώματος.

Όπως επισημαίνει, η «ρευστοτική ασφυξία» των επιχειρήσεων χωρίς τον εν λόγω Νόμο, θα προκαλέσει σοβαρά «θρομβωτικά επεισόδια» σε ένα οικονομικό σώμα, το οποίο υποφέρει εδώ και δεκατρείς μήνες από αναρίθμητα «υποκείμενα νοσήματα» και οι επιπλοκές για κάποια από τα «ζωτικά του όργανα» θα είναι μη αναστρέψιμες.

«Η αποπαγοποίηση νέων θέσεων στο Δημόσιο, η εκ νέου διόγκωση της κρατικής μηχανής και η εκτόξευση του κρατικού μισθολογίου σε μη διαχειρίσιμα ύψη, δεν μπορεί να θεωρείται προτεραιότητα σημαντικότερη από την παροχή ρευστότητας στην πραγματική οικονομία», σημειώνει η ΟΕΒ.

Καταληκτικά τονίζει ότι τα πράγματα προωθούνται με λάθος σειρά, εξηγώντας ότι η πανδημία θα τελειώσει και πρέπει να υπάρχουν επιχειρήσεις βιώσιμες για να χρηματοδοτούν την λειτουργία της Δημόσιας Υπηρεσίας.

Δειτε Επισης

Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
16α ΙΝ Business Awards: Ανακοινώνονται την ερχόμενη εβδομάδα οι βραβευθέντες
Ξάνθος Σαρρής: Η αναγέννηση της ΕΥΡΗΚΑ
«Μάχη» αδειοδότησης για τα δύο νέα malls στη Λεμεσό-Οι διαδικασίες που τρέχουν και ποια τα δεδομένα
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους
Mall of Cyprus: Μέρισμα €7,5 εκατ. από τα κέρδη 2022 και 2023