Σε ανεξάρτητο Ελεγκτικό Οίκο η έρευνα των λιστών για τα ΠΕΠ

Σε ανάθεση σε ανεξάρτητο Ελεγκτικό Οίκο για τη διερεύνηση των στοιχείων που περιλαμβάνονται στη λίστα Γιωρκάτζη και στην έκθεση του Γενικού Ελεγκτή για τα δάνεια Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων, αποφάσισε να προχωρήσει η Ad Hoc Επιτροπή για τη Διερεύνηση Θεμάτων που αφορούν σε Δάνεια Πολιτικά Εκτεθειμένων Προσώπων. Όπως αποφασίστηκε κατά τη συνεδρία, τα κόμματα θα δώσουν την ερχόμενη βδομάδα τις θέσεις τους σχετικά με τους όρους εντολής του Ελεγκτικού Οίκου, ενώ παράλληλα, ο Πρόεδρος της Βουλής θα συναντηθεί για το θέμα τόσο με τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας Γιώργο Σαββίδη όσο και με την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοϊζίδου Νικολαΐδου.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Επιτροπής, ο Γενικός Διευθυντής της Βουλής Σωκράτης Σωκράτους είπε ότι σήμερα συζητήθηκαν οι μελλοντικές ενέργειες της Επιτροπής μετά τη δημοσιοποίηση των στοιχείων που περιέχονται στη λίστα Γιωρκάτζη και στην έρευνα της Ελεγκτικής Υπηρεσίας.

Ανταλλάγησαν διάφορες απόψεις για το εύρος της έρευνας και για τους όρους εντολής, είπε ο κ. Σωκράτους, σημειώνοντας πως η έρευνα θα ανατεθεί σε Ελεγκτικό Οίκο. Πρόσθεσε πως για να διευκολυνθεί το έργο της διατύπωσης των όρων εντολής προς τον Ελεγκτικό Οίκο, αποφασίστηκε όπως οι εκπρόσωποι των κομμάτων στην Επιτροπή υποβάλουν μέχρι τις αρχές της επόμενης εβδομάδας τις θέσεις τους αναφορικά με το εύρος της έρευνας και τους όρους εντολής.

Ερωτηθείς αν υπήρχαν αντιδράσεις εκ μέρους κάποιων κομμάτων για τη συγκεκριμένη απόφαση, ο κ. Σωκράτους είπε πως διατυπώθηκαν διάφορες απόψεις με στόχο η Ad Hoc Επιτροπή να λειτουργήσει μέσα στο πλαίσιο της νομιμότητας που επιβάλλεται και από τη νομοθεσία που αφορά τα προσωπικά δεδομένα.

Σε ερώτηση κατά πόσον ο Πρόεδρος της Βουλής Αδάμος Αδάμου θα επιδιώξει συνάντηση με τον Γενικό Εισαγγελέα και την Επίτροπο Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων, ο κ. Σωκράτους απάντησε καταφατικά, λέγοντας πως ο Πρόεδρος έχει αναφέρει εντός της Επιτροπής την πρόθεση του να το πράξει. Οι συναντήσεις αυτές, εξήγησε, εντάσσονται στο πλαίσιο της διαδικασίας καθορισμού του εύρους της έρευνας και των όρων εντολής.

 

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους