Τηλεδιάσκεψη ΣΥΠΡΟΔΑΤ- Πηλείδου για πολυνομοσχέδιο προστασίας καταναλωτών

Ο Σύνδεσμος Προστασίας Δανειοληπτών Τραπεζών (ΣΥΠΡΟΔΑΤ), αναφέρεται σε ανακοίνωσή του σε τηλεδιάσκεψη που πραγματοποίησε την περασμένη Πέμπτη με την Υπουργό Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας Νατάσα Πηλείδου, αναφορικά με το νομοσχέδιο για την προστασία του καταναλωτή.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το κυρίως θέμα που συζητήθηκε ήταν η επέκταση του πεδίου εφαρμογής της νομοθεσίας για προστασία του καταναλωτή  σε νομικά πρόσωπα (εταιρείες) που ήταν πρωτοβουλία του ΣΥΠΡΟΔΑΤ.

«Στη τηλεδιάσκεψη επεξηγήθηκαν οι ανησυχίες και οι προβληματισμοί του Συνδέσμου μας, τονίζοντας ότι πρέπει να ολοκληρωθούν  το ταχύτερο δυνατό όλες οι διεργασίες που χρειάζονται για να ψηφισθεί ο νόμος», αναφέρεται.

Η Υπουργός, σημειώνεται, ενημέρωσε τον ΣΥΠΡΟΔΑΤ ότι έχει συζητηθεί το θέμα με την Νομική Υπηρεσία, που συμφώνησε να επεξεργαστεί το λεκτικό της νομοθετικής ρύθμισης, ούτως ώστε να γίνει η κατάλληλη προσθήκη για να μπορέσει να ενσωματωθεί στο παρόν νομοσχέδιο, για να αποφευχθούν περιπλοκές.

Αναφέρθηκε επίσης ότι υπάρχει ο φόβος με την νομοθετική αυτή προσθήκη, να υπάρξει πρόβλημα εναντίωσης από τις Τράπεζες, η ακόμη οι Τράπεζες να γίνουν πολύ πιο δύσκολες στις συναλλαγές και τις διαπραγματεύσεις με τους Καταναλωτές/Δανειολήπτες.

Πέραν τούτου μετά από συνεννόηση με τον Χρηματοοικονομικό Επίτροπο και το Πρόεδρο της Επιτροπής Εμπορίου της Βουλής Ανδρέα Κυπριανού, αναφέρεται, σαν 2ο σενάριο συζητείται η διόρθωση της πρότασης νόμου για τις καταχρηστικές ρήτρες που ψηφίστηκε σε νόμο ομόφωνα από την ολομέλεια της Βουλής και έτυχε αναπομπής και αναφοράς στο Ανώτατο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Αυτή η πρόταση νόμου, μπορεί να διορθωθεί στα θέματα που έχουν κριθεί αντισυνταγματικά και να ψηφιστεί σε νόμο σύντομα. Ήδη το όλο θέμα προχωρά, όπως πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ. Η εξέλιξη αυτή μας ικανοποιεί πλήρως», καταλήγει η ανακοίνωση.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα
Σταύρος Σταύρου: Ανησυχεί το ΚΕΒΕ...Ο αυξημένος κίνδυνος και πώς μπορούν να αντιμετωπιστούν οι προκλήσεις
ΟΕΒ: Η γενική συνέλευση, οι προκλήσεις για το επιχειρείν και η σημασία της συνεργασίας με το ΚΕΒΕ
Ανοίγει ο δρόμος για απασχόληση ξένων εργαζομένων-Συμφωνούν οι κοινωνικοί εταίροι με πρόταση Παναγιώτου
ΕΥ: Το Υπουργικό να εξετάσει ενδεχόμενη αμέλεια καθηκόντων Εφόρου Εσωτερικού Ελέγχου
Προβληματισμοί για άρση ορίων στις αποσπάσεις δημοσίων υπαλλήλων
Στα ταμεία του κράτους €608 εκ. από ληξιπρόθεσμες οφειλές στο Τμήμα Φορολογίας
«Πράσινο» Βουλής για αγορά 30 ηλεκτρικών και 5 υβριδικών οχημάτων για αξιωματούχους
Με δύο τρόπους οι προαγωγές στο Δημόσιο το 2024-Καθοριστική η παρέμβαση της Νομικής Υπηρεσίας