Powered by

Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας 2021 και το Μισθολογικό Χάσμα

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, το Γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Κύπρο και η Αντιπροσωπεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Κύπρο δημιούργησαν ένα βίντεο, που απευθύνεται σε όλους τους πολίτες με ειδική έμφαση στους νέους και το οποίο στέλνει ισχυρό μήνυμα ότι το χάσμα αμοιβών μεταξύ των δυο φύλων θα πρέπει να εξαλειφθεί.

Η ισότητα των φύλων είναι μία από τις θεμελιώδεις αρχές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η αρχή της ίσης αμοιβής για ίση εργασία αποτελεί στόχο εδώ και δεκαετίες. Παρόλα αυτά, οι γυναίκες εξακολουθούν ακόμα και εντός της ΕΕ να αμείβονται κατά μέσο όρο 14%  λιγότερο από τους άνδρες. Στην Κύπρο, το μισθολογικό χάσμα ανέρχεται στο 10,4%.

Ευελπιστούμε μέσω του βίντεο πως, όπως τα μικρά παιδιά βλέπουν πόσο άδικο είναι το μισθολογικό χάσμα μεταξύ των δύο φύλων, έτσι και οι ενήλικες να προχωρήσουμε σε πράξεις για να το εξαλείψουμε.
 

 

Δειτε Επισης

Πήραν αναβολή οι πολλαπλές συντάξεις... Στην τελευταία συνέδρια της Ολομέλειας πριν τις διακοπές το θέμα
Με μικρή άνοδο έκλεισε την Πέμπτη το ΧΑΚ
Παράταση αδειοδότησης βιομηχανικών εκπομπών χωρίς πολεοδομικές άδειες έως το τέλος του 2029
Ετήσια υποχώρηση 9,5% στους εγγεγραμμένους ανέργους τον Ιούνιο
Αρνητικός ο πληθωρισμός για δεύτερο συνεχόμενο μήνα-Πού καταγράφηκαν οι μεγαλύτερες αυξήσεις
Επενδύει €2,8 δισ. σε 94 έργα η Κομισιόν, χρηματοδότηση και στην Κύπρο
ΚΕΒΕ και Επιχειρηματικός Σύνδεσμος Κύπρου-Ελλάδας αποχαιρέτησαν τον Έλληνα Πρέσβη
Στο Εθνικό Συμβούλιο ο Μάκης Κεραυνός…Ενημέρωσε την πολιτική ηγεσία για την φορολογική μεταρρύθμιση
Μνημόνιο συνεργασίας για μακροπρόθεσμο σχεδιασμό υπέγραψαν Κύπρος και Ελλάδα-Πού αποσκοπεί
Απογοήτευση ΕΟΑΛ για ίδρυση Πράσινης Τεχνικής Σχολής εκτός επαρχίας Λάρνακας-«Να αναθεωρήσει η κυβέρνηση»