Σύνδεσμος Χορού: Αδύνατο να λειτουργήσουμε με αυτές τις χαλαρώσεις

Αδύνατες εφαρμογής για τους δασκάλους και τα άτομα που εργάζονται για τον Πολιτισμό και τον Χορό, θεωρεί ο Σύνδεσμος Χορού Κύπρου τις εξαγγελίες του Υπουργού Υγείας που έγιναν στις 25 Φεβρουαρίου για τη δεύτερη φάση χαλάρωσης από την 1η Μαρτίου και περιλαμβάνει την λειτουργία κλειστών χώρων εκγύμνασης στην οποία εμπίπτουν οι σχολές έντεχνου χορού.

Ταυτόχρονα, ο Σύνδεσμος Χορού Κύπρου ζητεί επαναλειτουργία με μέτρα που να μπορούν να εφαρμοστούν και να είναι βιώσιμα ούτως ώστε να μπορέσουν να αποτελέσουν την αρχή μιας επιστροφής στην κανονικότητα.

«Χώροι τεράστιοι πέραν των 80 τ.μ. και μεταξύ 200 τ.μ. (στους οποίους ανήκουν και οι περισσότερες αίθουσες χορού) θα μπορούσαν να χρησιμοποιούνται για περισσότερα από 2 παιδιά όπως είναι τώρα η αποκαλούμενη «χαλάρωση», ιδιαίτερα αν αναλογιστούμε και συγκρίνουμε με τις αίθουσες μαθημάτων στα σχολεία», αναφέρει σε ανακοίνωση ο Σύνδεσμος Χορού Κύπρου, ο οποίος αναφέρει πως δεν αντιλαμβάνεται «γιατί να αποκλείσουμε το χορό σε μεγαλύτερες και ασφαλέστερες αίθουσες».

Αναφέρει επίσης ότι «αν σκεφτούμε ότι τα παιδιά θα μπορούν και πρέπει να κάνουν το μάθημα της γυμναστικής στα σχολεία τους όπως γινόταν και προηγουμένως, εδώ απλά υπάρχει διάκριση». Ζητά να εφαρμόζονται οι έλεγχοι, «αντί να μας αποκλείετε όλους από την εργασία μας», όπως αναφέρει, «με τη δικαιολογία να μην υπάρξει περίπτωση κάποιοι να παραβιάσουν τα διατάγματα».

Τέλος, αναφέρει ότι το γεγονός ότι οι σχολές χορού βρίσκονται σε πλήρη αδράνεια από τον προηγούμενο Μάρτιο, δηλαδή εδώ και ένα χρόνο, έχει οικονομικά γονατίσει τον κλάδο και προσθέτει ότι «η μερική οικονομική στήριξη που υπάρχει είναι δυσανάλογη ως προς τα έξοδα».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης