Μέλος του ΚΕΒΕ ο νέος Σύνδεσμος Διαχειριστών Α.Ε.Κ.Κ. και κλαδεμάτων

Στη δύναμη των επαγγελματικών συνδέσμων που λειτουργούν κάτω από την αιγίδα του Κυπριακού Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητήριου (ΚΕΒΕ) έχει ενταχθεί ο νεοσύστατος ΠΑΓΚΥΠΡΙΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΑΠΟΒΛΗΤΩΝ ΕΚΣΚΑΦΩΝ, ΚΑΤΑΣΚΕΥΩΝ και ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΕΩΝ (Α.Ε.Κ.Κ.) ΚΑΙ ΚΛΑΔΕΜΑΤΩΝ.

Βασικοί σκοποί του Συνδέσμου είναι η προώθηση της συνεργασίας και η σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των μελών, η συνεργασία με την πολιτεία για ανάπτυξη και προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης των επιχειρήσεων του κλάδου, η βελτίωση του  επαγγελματικού επιπέδου των Κυπρίων  Διαχειριστών Α.Ε.Κ.Κ. και Κλαδεμάτων,  η προάσπιση και   προαγωγή των συμφερόντων των μελών και γενικά η βελτίωση των συνθηκών του επαγγέλματος.

Στις προτεραιότητες του Συνδέσμου περιλαμβάνεται ο σχεδιασμός και υποστήριξη προγραμμάτων διαχείρισης αποβλήτων ειδικά προσαρμοσμένων στις ανάγκες των επιχειρήσεων της Κύπρου με έμφαση στις προοπτικές που απορρέουν μέσα από τη στρατηγική της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αφορά την κυκλική οικονομία.

Ο Σύνδεσμος πέραν της επίλυσης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν τα μέλη έχει σκοπό να συνεργαστεί με  όλους τους αρμόδιους φορείς για τη διαμόρφωση Εθνικής Στρατηγικής για την προώθηση της ορθολογιστικής  διαχείρισης αποβλήτων εκσκαφών και κατεδαφίσεων παρέχοντας ποιοτικές υπηρεσίες και λύσεις στις επιχειρήσεις και στο κράτος.

Μέλος του Συνδέσμου μπορεί να είναι οποιοδήποτε φυσικό ή νομικό πρόσωπο το οποίο δραστηριοποιείται ενεργά στην διαχείριση Α.Ε.Κ.Κ ή/και κλαδεμάτων στην Κύπρο, είναι κάτοχος άδειας για τις συγκεκριμένες δραστηριότητες από τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, διατηρεί αυτοτελείς εγκαταστάσεις και εφαρμόζει τις ενδεδειγμένες διαδικασίες διαχείρισης των αποβλήτων αυτών.

Με την ένταξη και αυτού του Συνδέσμου στη δύναμη του ΚΕΒΕ ενισχύεται και διευρύνεται ακόμα περισσότερο η εμπλοκή του ΚΕΒΕ στα θέματα της Πράσινης Συμφωνίας και της Κυκλικής Οικονομίας, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις για αποτελεσματική και ουσιαστική στήριξη των επιχειρήσεων στα δυο αυτά σημαντικά κεφάλαια.

Για οποιεσδήποτε επιπρόσθετες πληροφορίες αναφορικά με το Σύνδεσμο οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με τον αρμόδιο λειτουργό στο ΚΕΒΕ κ. Ανδρέα Ανδρέου στο andand@ccci.org.cy ή στο τηλέφωνο 22-889860.

 

Δειτε Επισης

Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές