Πρωταθλητές στις βιντεοκλήσεις, στο Messenger και στο Skype οι Κύπριοι

Διέξοδο ή λύση ανάγκης αποτέλεσε το 2020, εν μέσω πανδημίας, το διαδίκτυο για τους Κύπριους.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, υπολογίζεται ότι εντός της περασμένης χρονιάς εννέα στους δέκα Κύπριους ηλικίας 16-74 ετών ή ποσοστό 91% δήλωσαν ότι χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο τους προηγούμενους τρεις μήνες.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ, οι τηλεφωνικές ή βιντεοκλήσεις μέσω διαδικτύου ήταν πιο δημοφιλείς στην Κύπρο, με ποσοστό 85%, καταγράφοντας την υψηλότερη επίδοση.

Προτιμούν Skype, Messenger, WhatsApp και Viber
Εξίσου δημοφιλής δραστηριότητα με ποσοστό 84% ήταν για τους Κύπριους η ανταλλαγή μηνυμάτων μέσω Skype, Messenger, WhatsApp και Viber.

Εξάλλου, το 86% των Κυπρίων σέρφαραν online για να παρακολουθήσουν διαδικτυακή τηλεόραση ή βίντεο, ενώ το 55% επέλεξαν το διαδίκτυο για live ή catch up τηλεόραση από τηλεοπτικούς σταθμούς.

 

Ενεργοί στα social media
Οκτώ στους δέκα παρακολούθησαν βίντεο εμπορικού ή διαφημιστικού περιεχομένου, ενώ το 86% κατέβασαν παιχνίδια, άκουσαν μουσική ή παρακολούθησαν βίντεο.

Περίπου οκτώ στους δέκα ή ποσοστό 78% χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο για να συμμετάσχουν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, δημιουργώντας προφίλ ή ανεβάζοντας μηνύματα/αναρτήσεις σε Facebook, Twitter και άλλα social media. Το ίδιο ποσοστό Κυπρίων χρησιμοποίησαν το ίντερνετ για να αντλήσουν πληροφορίες για προϊόντα και υπηρεσίες.

Σύμφωνα με την Eurostat, το 72% διαβάζουν online ειδήσεις, εφημερίδες και περιοδικά.

Λίγοι πουλούν προϊόντα
Την ίδια στιγμή το 66% των Κυπρίων συνδέθηκαν με το διαδίκτυο το 2020 για να στείλουν ή να λάβουν κάποιο email.

Περίπου οι μισοί (52%) πραγματοποίησαν το 2020 τραπεζικές συναλλαγές μέσω διαδικτύου, ενώ έξι στους δέκα (61%) αναζήτησαν πληροφορίες για υγεία, παρόλο που κανένας δεν φαίνεται να χρησιμοποίησε υπηρεσίες υγείας μέσω ιστοσελίδας ή εφαρμογής.

Τονίζεται ακόμα ότι για σκοπούς διαδικτυακής μάθησης επέλεξαν το διαδίκτυο μόνο το 17%.

Την ίδια στιγμή μόλις το 2% των Κυπρίων χρησιμοποίησαν το διαδίκτυο για να πουλήσουν προϊόντα ή υπηρεσίες, καταγράφοντας τη χειρότερη επίδοση μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ.

Τι ισχύει στην υπόλοιπη ΕΕ
Το 2020, το 87% των ατόμων ηλικίας 16-74 ετών στην ΕΕ ανέφεραν ότι είχαν χρησιμοποιήσει το διαδίκτυο κατά τους προηγούμενους τρεις μήνες.

Αυτό το μερίδιο κυμαινόταν από 70% στη Βουλγαρία έως 99% στη Δανία.

Η χρήση του διαδικτύου κατέγραψε ραγδαία αύξηση με την πάροδο των ετών, καθώς το 2010 ανήλθε στο 67% και το 2015 στο 78%.

Το 2020, το διαδίκτυο χρησιμοποιήθηκε κυρίως για την αποστολή / λήψη e-mail (74%), για την εύρεση πληροφοριών σχετικά με αγαθά και υπηρεσίες (69%), για ανταλλαγή άμεσων μηνυμάτων (68%), διαδικτυακά νέα/ειδήσεις (65%) και για τηλεφωνικές κλήσεις ή βιντεοκλήσεις (60%).

Η πλειονότητα των ανθρώπων χρησιμοποίησε επίσης το διαδίκτυο για τραπεζικές συναλλαγές (57%), για να ακούσουν μουσική (56%), για συμμετοχή σε κοινωνικά δίκτυα (56%) και για αναζήτηση πληροφοριών για την υγεία (55%).

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους