Powered by

Στο -0,6% ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο

Σε αρνητικό πρόσημο παρέμεινε για όγδοο συνεχόμενο μήνα ο πληθωρισμός τον Νοέμβριο, παρουσιάζοντας ωστόσο τάσεις βελτίωσης.
 
Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε την Πέμπτη η Στατιστική Υπηρεσία, ο Δείκτης Τιμών Καταναλωτή υποχώρησε σε ποσοστό 0,6% σε σύγκριση με τον Νοέμβριο του 2019. Σε ετήσια βάση, ο πληθωρισμός βρίσκεται σε αρνητική πορεία από τον Μάρτιο του 2020, με την πτώση των τιμών να κορυφώνεται στο -2% τον Ιούνιο.
 
Για την περίοδο Ιανουαρίου-Νοεμβρίου 2020, ο ΔΤΚ σημείωσε μείωση 0,6% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
 
Οι μεγαλύτερες μεταβολές στις οικονομικές κατηγορίες συγκριτικά με τον Νοέμβριο του 2019 καταγράφηκαν στον Ηλεκτρισμό και τα Πετρελαιοειδή με ποσοστά -17,5% και -11,3% αντίστοιχα.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Με οριακά κέρδη έκλεισε το Χρηματιστήριο τη Δευτέρα
Στον δρόμο για την εκταμίευση άλλων 75,9 εκατ. από το ΣΑΑ η Κύπρος-Εκπλήρωσε ικανοποιητικά 23 ορόσημα
Επιφυλάξεις και ενστάσεις για ενιαίο συνταξιοδοτικό πρόγραμμα για κρατικούς αξιωματούχους-Τι προνοεί πρόταση του ΑΚΕΛ
Στα €551,2 εκατ. το πλεόνασμα της γενικής κυβέρνησης το πρώτο πεντάμηνο-Τα έσοδα και οι δαπάνες
Πάμε Τρόοδος 2: Αναδείχθηκαν και φέτος οι μικρές κυπριακές επιχειρήσεις-Ικανοποίηση Φιλίππας Καρσερά Χριστοδουλίδη(pics)
Μαρία Παναγιώτου: Προτεραιότητα για την Κυβέρνηση η ανάπτυξη του πρωτογενούς τομέα στην Κύπρο
Ενισχύεται η διμερής συνεργασία Κύπρου-Ολλανδίας σε θέματα αγροτικής ανάπτυξης και καινοτομίας
Τελευταίες πινελιές στα νομοσχέδια για την φορολογική μεταρρύθμιση-Οι βασικές πτυχές και πότε πάνε στην Βουλή
ΣΠΟΔ: Συγκρατημένη μεγέθυνση τον Ιούνιο υπό το πρίσμα εξωτερικών αβεβαιοτήτων-Οι παράγοντες με θετική συμβολή
Πράσινο Βουλής στα 100 εκατ. για κουρεμένους και κατόχους αξιογράφων-Το μέγιστο ποσό ανά φυσικό πρόσωπο