Με ζημιές έκλεισε την Τρίτη το ΧΑΚ

Με ζημιές έκλεισε την Τρίτη το ΧΑΚ με τον Γενικό Δείκτης να κλείνει στις 49,21 μονάδες, παρουσιάζοντας πτώση σε ποσοστό 0,53%. 
 
Πτώση σε ποσοστό 0,55%, κατέγραψε ο Δείκτης FTSE/CySE 20, ο οποίος έκλεισε στις 29,18 μονάδες. Ο ημερήσιος τζίρος ανήλθε σε €59.166,90.

Εξάλλου, με πτώση έκλεισε ο δείκτης της Κύρια Αγοράς σε ποσοστό 0,93%, ενώ αντίθετα ο δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς κατέγραψε κέρδη σε ποσοστό 0,26%.

Οι δείκτες των Ξενοδοχείων και της Επενδυτικής Αγοράς δεν παρουσίασαν μεταβολή.
 
Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Τράπεζας Κύπρου με €33.977,26  (πτώση 1,47% - τιμή κλεισίματος €0,60).
Ακολούθησαν οι μετοχές της SALAMIS TOURS με €9.000 (πτώση 1,10% -τιμή κλεισίματος €0,90), της ΚΟΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ με €8.500 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €0,05), της Ελληνικής Τράπεζας  με €4.022,34 (πτώση 0,66% - τιμή κλεισίματος €0,60) και της ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΑΣΦΑΛ. ΕΤ με €1.270 (χωρίς μεταβολή – τιμή κλεισίματος €1,27).
 
Από τις μετοχές που τυγχάνουν διαπραγμάτευσης, δύο κινήθηκαν ανοδικά, πέντε πτωτικά και εφτά παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 56.

Στο μεταξύ, το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου ανακοινώνει τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εταιρείας Inzhsystems Ltd (ΝΕΑ Αγορά), για επιπλέον δύο (2) μήνες, δηλαδή μέχρι και την 1η Φεβρουαρίου 2021.
 
Η απόφαση αυτή λήφθηκε σύμφωνα με το Άρθρο 185 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου, εφόσον εξακολουθούν να συντρέχουν οι λόγοι που επιβάλλουν τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων της εν’ λόγω εταιρείας, λόγω μη συμμόρφωσης της:
 
(α)  με τη συνεχή υποχρέωση για έκδοση και δημοσιοποίηση της Εξαμηνιαίας Οικονομικής της Έκθεσης για την περίοδο που έληξε στις 30/6/2019,
(β)   με τη συνεχή υποχρέωση για διορισμό Συμβούλου Εισαγωγής,
(γ)   με τη συνεχή υποχρέωση για διορισμό Εμπιστευματοδόχου,
(δ)   με τη συνεχή υποχρέωση για έκδοση και δημοσιοποίηση της Ετήσιας Οικονομικής της Έκθεσης για το έτος που έληξε στις 31/12/2019,
(ε)   με τη συνεχή υποχρέωση για έκδοση και δημοσιοποίηση της Εξαμηνιαίας Οικονομικής της Έκθεσης για την περίοδο που έληξε στις 30/6/2020.
 
Νοείται ότι εάν κατά τη διάρκεια της αναστολής διαπραγμάτευσης η εταιρεία συμμορφωθεί με τις πιο πάνω υποχρεώσεις της, τότε η αναστολή διαπραγμάτευσης θα αρθεί.

Επίσης, το Χρηματιστήριο ανακοινώνει ότι έχει αποδεχθεί την εισαγωγή στο Χρηματιστήριο σύμφωνα με το Άρθρο 58(1) του Νόμου του ΧΑΚ, 75.000 Γραμματίων Δημοσίου 13 Εβδομάδων 12ης έκδοσης, Σειράς 2020 (27/11/2020 – 26/02/2021) ονομαστικής αξίας €1000 το καθένα, συνολικής αξίας €75.000.000, που έχουν προκύψει από δημοπρασία η οποία διεξήχθη στις 23 Νοεμβρίου 2020.

Το Χρηματιστήριο έχει επιπλέον αποδεχθεί την ταυτόχρονη  εισαγωγή τους στο Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο σύμφωνα με τις διατάξεις των εδαφίων (1) και (3) του Άρθρου 10 των περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου (Κεντρικό Αποθετήριο και Κεντρικό Μητρώο Αξιών) Νόμων. 

Η ημερομηνία έκδοσης τους είναι η 27η Νοεμβρίου 2020.
 
Ο κωδικός διαπραγμάτευσης των πιο πάνω τίτλων που θα εισαχθούν στην Αγορά των Ομολόγων θα είναι ΓΔ13Μ20/ ΤΒ13L20 και ο μοναδικός κωδικός ISIN CY0149310811.
 
Τα εν’ λόγω Γραμμάτια δεν φέρουν επιτόκιο, ενώ η διαπραγμάτευση τους θα αρχίσει την Παρασκευή, 27 Νοεμβρίου του 2020.

Εξάλλου, το ΧΑΚ  στα πλαίσια της ευρύτερης προσφοράς του και της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, επιβραβεύει για ακόμη μία χρονιά άριστο φοιτητή στα οικονομικά θέματα.

Στα πλαίσια αυτά, επέδωσε χρηματικό βραβείο €500 στην αριστεύσασα τεταρτοετή φοιτήτρια του Τμήματος Οικονομικών της Σχολής Οικονομικών και Επιστημών του Πανεπιστημίου Κύπρου, κα. Μαρία Μιαούλη.

Παρόλο που η πανδημία που επικρατεί δεν επέτρεψε τη διεξαγωγή της καθιερωμένης Τελετής Απονομής Βραβείων στους φοιτητές του Πανεπιστημίου Κύπρου, εντούτοις, η διαδικασία απονομής βραβείων δεν επηρεάστηκε και το ΧΑΚ παρέδωσε κατ’ ιδίαν στην αριστεύσασα φοιτήτρια, το χρηματικό βραβείο για τις ακαδημαϊκές επιδόσεις της.

Η βράβευση ενός άριστου φοιτητή/άριστης φοιτήτριας του Πανεπιστημίου Κύπρου σε ετήσια βάση, αποτελεί θεσμό για το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου κατά τα τελευταία χρόνια, που σκοπό έχει την ενθάρρυνση των φοιτητών στα οικονομικά θέματα και την επιβράβευση της απόδοσης και του ήθους τους.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός
Ετήσια αύξηση 4,2% στη βιομηχανική παραγωγή τον Ιανουάριο-Οι σημαντικότερες θετικές μεταβολές