Μικρά κέρδη την Παρασκευή το ΧΑΚ, μηνιαίες απώλειες 2,46%

Μηνιαίες ζημιές της τάξης του 2,46% παρουσίασε τον Οκτώβριο το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου (ΧΑΚ), ενώ σε εβδομαδιαία βάση η αγορά κατέγραψε μικρές απώλειες σε ποσοστό 0,97%. Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε την Παρασκευή στις 42,78 μονάδες, παρουσιάζοντας μικρή άνοδο 0,23%.
 
Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 ολοκλήρωσε τη συνεδρία με οριακά κέρδη, σε ποσοστό 0,20%, κλείνοντας στις 25,31 μονάδες. Η αξία των συναλλαγών ανήλθε στα €295.851
  
Κέρδη παρουσίασαν οι επιμέρους χρηματιστηριακοί δείκτες. Τα Ξενοδοχεία παρουσίασαν άνοδο σε ποσοστό 1,22%, η Κύρια Αγορά ενισχύθηκε κατά 0,62%, η Εναλλακτική Αγορά παρουσίασε αύξηση σε ποσοστό 0,31% και ο τομέας των Επενδυτικών Εταιρειών σημείωσε κέρδη 4,78%.
 
Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της ΚΟΣΜΟΣ Ασφαλιστική με €120.000 (χωρίς μεταβολή - τιμή κλεισίματος €0,04). Ακολούθησαν οι μετοχές της Τράπεζας Κύπρου με €95.003 (πτώση 4,19% – τιμή κλεισίματος €0,446), της Ελληνικής Τράπεζας με €43.257 (άνοδος 0,75% – τιμή κλεισίματος €0,54), της Lordos United Plastics με €19.997 (άνοδος 6,67% – τιμή κλεισίματος €0,08) και της Δήμητρα Επενδυτικής με €10.311 (άνοδος 5,52% - τιμή κλεισίματος €0,344).
 
Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, οκτώ κινήθηκαν ανοδικά, τρεις πτωτικά και δύο παρέμειναν αμετάβλητες. Ο αριθμός των συναλλαγών περιορίστηκε σε 116.
 
Εξάλλου, σε ανακοίνωση το ΧΑΚ αναφέρει ότι, ενόψει αιτήματος που υποβλήθηκε σχετικά με την άσκηση του δικαιώματος εξαγοράς από την εταιρεία Amerrossa Ltd για απόκτηση μέχρι και του 100% του εκδομένου μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας C.T.O. PUBLIC COMPANY LTD  και αφού με απόφαση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς έχει αναγνωρισθεί στον προτείνοντα δικαίωμα άσκησης δικαιώματος εξαγοράς, οποιαδήποτε συναλλαγή ή πράξη σχετικά με τις αξίες της εταιρείας C.T.O. PUBLIC COMPANY LTD, δεν θα είναι δυνατή [Άρθρο 5 της Κανονιστικής Απόφασης αναφορικά με την εκκαθάριση και το διακανονισμό πράξεων επί άυλων αξιών του Κεντρικού Αποθετηρίου και Κεντρικού Μητρώου Αξιών, κατόπιν αποδοχής δημόσιας προσφοράς ή άσκησης δικαιώματος εξαγοράς (ΚΔΠ 96/2008)].
 
Ως εκ τούτου, το Χρηματιστήριο αναφέρει ότι σύμφωνα με το Άρθρο 183 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου, αναστέλλεται η διαπραγμάτευση των αξιών της εταιρείας C.T.O. PUBLIC COMPANY LTD  από τις 4 Νοεμβρίου 2020 και δεν θα είναι δυνατή οποιαδήποτε συναλλαγή ή πράξη περιλαμβανομένων και των εκτός Χρηματιστηρίου συναλλαγών, καθώς και των Over The Counter (OTC) συναλλαγών.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ρίχνουν μαύρο στις συχνότητες του ΡΙΚ για μία ώρα οι εργαζόμενοι στο ίδρυμα
Επίτροποι ΚΟΑΠ και Ορεινών Κοινοτήτων σε κοινή προσπάθεια στήριξης αγροτικής οικονομίας
Χαμός στην Βουλή για το ΡΙΚ... Βολές για σκοπιμότητες, προσωπικές ατζέντες και μαύρες λίστες
Καταργείται η φορολόγηση εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Με κέρδη έκλεισε το ΧΑΚ την Πέμπτη
Ελεγκτική Υπηρεσία: Μη διενέργεια ελέγχου σε όλες τις περιπτώσεις εσόδων της Γ.Δ. Ανάπτυξης
Συμψηφισμός ποσού ύψους €551,8 εκατομμυρίων από την Κυβέρνηση μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου 2024
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Δεσμεύτηκαν οι τραπεζικοί λογαριασμοί του ΡΙΚ-Τι διαμηνύει για τους μισθούς των υπαλλήλων ο Κεραυνός