anner-cyta-vodafone

Συμφωνία ΡΙΚ – συντεχνιών για νέο κτήριο, ωφελήματα και οργανόγραμμα

  27/10/2020 18:52
Συμφωνία ΡΙΚ – συντεχνιών για νέο κτήριο, ωφελήματα και οργανόγραμμα

Συμφωνία ΡΙΚ – συντεχνιών για νέο κτήριο, ωφελήματα και οργανόγραμμα

  27/10/2020 18:52
 «Ορόσημο» για τη Δημόσια Ραδιοτηλεόραση του τόπου θα αποδειχθεί η σημερινή ημέρα, αναφέρουν σε κοινή τους ανακοίνωση, το Δ.Σ. ΡΙΚ, η ΟΗΟ ΣΕΚ και η ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, προσθέτοντας ότι το Διοικητικό Συμβούλιο, Διεύθυνση ΡΙΚ και Συνδικαλιστικές Οργανώσεις μετά από εντατικό διάλογο, διαβουλεύσεις και συζητήσεις υπέγραψαν στις 27 Οκτωβρίου 2020 συμφωνίες που αφορούν τα τρία μεγάλα ζητήματα στο ΡΙΚ, το οργανόγραμμα, τα περιθωριακά ωφελήματα και τη δρομολόγηση των διαδικασιών για ανέγερση του νέου κτιρίου της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης.

RELATED ARTICLESΤις συμφωνίες υπέγραψαν παρουσία του Υπουργού Εσωτερικών Νίκου Νουρή,  ο Πρόεδρος του Δ.Σ του ΡΙΚ Ανδρέας Φράγκος, ο Γενικός Γραμματέας της ΟΗΟ ΣΕΚ  Αντρέας Ηλία, ο Γενικός Γραμματέας της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ Νίκος Γρηγορίου και εκ μέρους των συντεχνιών ΡΙΚ, ο Πρόεδρος της ΕΥΡΙΚ Σάββας Αριστοδήμου, ο Πρόεδρος της ΣΥΤΥΡΙΚ Κυριάκος Θωμά και ο Γενικός Γραμματέας της ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ ΡΙΚ  Κώστας Σωτηρόπουλος. Τη συμφωνία για το τελικό διακανονισμό που αφορά το Ταμείο Περιθωριακών Ωφελημάτων υπέγραψαν επίσης εκ μέρους των συνταξιούχων υπαλλήλων ΡΙΚ,   ο Πρόεδρος της ΕΣΥΡ  Άκης Θεοδοσίου  και ο Πρόεδρος της ΟΣΥΡΙΚ Οδυσσέας Αγγελίδης.
 
Η τελετή υπογραφής πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα διασκέψεων Αρχείου ΡΙΚ παρουσία των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου ΡΙΚ και των διευθυντικών στελεχών του ΡΙΚ.
 
Όπως αναφέρεται, το Δ.Σ. του ΡΙΚ από την πρώτη ημέρα του διορισμού του, έθεσε ως προτεραιότητα τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης. Προστίθεται πως με την αποτελεσματική συνδρομή του Υπουργού Εσωτερικών και των υπηρεσιών του Υπουργείου του, καθώς και με τη στενή συνεργασία με όλους τους υπόλοιπους φορείς που έχουν σχέση με τα θέματα του ΡΙΚ, την ΟΗΟ ΣΕΚ, τη ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ, τις τοπικές συντεχνίες του ΡΙΚ, ΕΥΡΙΚ, ΣΥΤΥΡΙΚ, ΣΗΔΗΚΕΚ ΠΕΟ ΡΙΚ, αλλά και τις Οργανώσεις των Συνταξιούχων του ΡΙΚ, ΕΣΥΡ και ΟΣΥΡΙΚ συνομολογήθηκαν οι συμφωνίες οι οποίες είναι προς όφελος της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης και της κοινωνίας γενικότερα.
 
Από την αρχή δηλώθηκε ότι επιδίωξη των προσπαθειών όλων, ήταν το καλώς νοούμενο συμφέρον του ΡΙΚ καθώς και ο εκσυγχρονισμός και η αναβάθμιση της λειτουργικότητας και αποδοτικότητας της Δημόσιας Ραδιοτηλεόρασης, προς  όφελος  της κοινωνίας και του φορολογούμενου πολίτη, σημειώνει η ανακοίνωση.
  
Με το νέο οργανόγραμμα, προστίθεται, στοχεύεται η αντιμετώπιση του προβλήματος της ύπαρξης υπαλλήλων πολλών ταχυτήτων στο ΡΙΚ, με εξάλειψη των διακρίσεων μεταξύ των εργαζομένων του και γενικότερα στοχεύεται η ορθότερη και ορθολογικότερη αξιοποίηση του προσωπικού και της συσσωρευμένης επαγγελματικής επάρκειας του, δημιουργώντας το πλαίσιο και την προοπτική αποτελεσματικότερης λειτουργίας της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.
 
Σε ό,τι α φορά τη νέα οργανωτική δομή, αναφέρεται ότι προσδοκεί σε εξελικτική μείωση του μεγέθους του ΡΙΚ η οποία θα επέλθει χωρίς απολύσεις κατά τρόπο που να προωθείται η προσαρμοστικότητα του ΡΙΚ, σε συσχετισμό με την ανάλογη  μείωση του κόστους στον προϋπολογισμό του. Το οργανόγραμμα θα προωθηθεί και θα εφαρμοστεί, κύρια, με τη ψήφιση του προϋπολογισμού του 2021.
 
Εξάλλου, με την υπογραφή της συμφωνίας για το Ταμείο Περιθωριακών Ωφελημάτων " θεωρούμε ότι επιλύεται το ζήτημα των Περιθωριακών ωφελημάτων των εργαζομένων στο ΡΙΚ μετά από πολλά χρόνια που τελούσε σε εκκρεμότητα. Με τη σημερινή συμφωνία αποκαθίστανται οι δικαιούχοι, υπάλληλοι και συνταξιούχοι, ενώ πλέον αποκαθίσταται η αναλογική μεταχείριση των Εργαζομένων Αορίστου Χρόνου οι οποίοι πλέον θα έχουν ίδια ωφελήματα με τους υπόλοιπους εργαζομένους. Τέλος παύει να υφίσταται η από τριακονταετίας αυτή σύμβαση με όφελος για το ΡΙΚ και κατ’επέκταση και το Δημόσιο".
 
"Με τη σημερινή συμφωνία και τη δρομολογούμενη διαδικασία για ανέγερση νέου κτιρίου του ΡΙΚ, δημιουργούνται βάσιμες προσδοκίες ότι επιτέλους τα επόμενα χρόνια η Δημόσια Ραδιοτηλεόραση του τόπου, θα αποκτήσει κατάλληλες και λειτουργικές κτιριακές εγκαταστάσεις. Με την υλοποίηση όσων έχουν αναφερθεί πιο πάνω το ΡΙΚ πλέον μπορεί να προχωρήσει μπροστά και να εκπληρώσει την αποστολή του, που δεν άλλη από την εξυπηρέτηση της κυπριακής κοινωνίας" καταλήγει η κοινή ανακοίνωση.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας