Αντιπαράθεση ΔΗΚΟ-κυβέρνησης για τα δικηγορικά γραφεία

Απάντηση στον ΥΠΟΙΚ έσπευσε να δώσει ο Πρόεδρος του ΔΗΚΟ, Νικόλας Παπαδόπουλος, για το θέμα των πολιτογραφήσεων, θέτοντας σειρά ερωτημάτων στον Κωνσταντίνο Πετρίδη και δηλώνοντας παράλληλα ότι δεν έχει σχέση με κανένα δικηγορικό γραφείο, αναφορά που έφερε την αντίδραση τόσο του Προεδρικού όσο και του ΔΗΣΥ. 
 
Η ανακοίνωση του Προέδρου του ΔΗΚΟ:

«Είναι κατανοητή η σύγχυση και η αμηχανία του Υπουργού Οικονομικών, όμως δεν έχω σχέση με οποιοδήποτε δικηγορικό γραφείο, δεν ασκώ την δικηγορία και δεν έχω καμία σχέση με οποιαδήποτε πολιτογράφηση.

Δεν είμαι εγώ που έχω κάνει αναφορά στον ρόλο του Υπουργού αλλά ο κ. Συλλούρης, στο επίμαχο βίντεο του ‘Al Jazeera’, καθώς και ο Γενικός Ελεγκτής στο πόρισμα για τους 5 φακέλους που του επέτρεψαν να ελέγξει.

Σημειώνω τη σημερινή ομολογία του κ. Πετρίδη, ότι δηλαδή έδωσε οδηγίες για επίσπευση αιτήσεων, όμως οφείλω να του θέσω τα ακόλουθα ερωτήματα:

•        Που βρήκε την αρμοδιότητα ο κ. Πετρίδης να επισπεύδει αιτήσεις που δεν πληρούσαν τα επενδυτικά κριτήρια με βάση τον νόμο; Θυμίζω ότι με βάση τη «Χάρτα Δεοντολογίας» της ίδιας της κυβέρνησης ΔΗΣΥ, απαγορεύεται σε Υπουργούς να δείχνουν την όποια διάκριση αναμεταξύ πολιτών.
 
•        Πως ακριβώς θεωρεί ο κ. Πετρίδης πως στην προκείμενη περίπτωση υπάρχει διαφάνεια, όταν αυτά που έκανε τα γνώριζε μόνο ο ίδιος και η γραμματέας του;
 
Ο Υπουργός Οικονομικών, που ως Υπουργός Εσωτερικών προώθησε δεκάδες πολιτογραφήσεις, μπορεί σήμερα να ρίχνει όση λάσπη θέλει.

Η πρόκληση όμως του Δημοκρατικού Κόμματος παραμένει:

Ας δώσουν στην Ελεγκτική Υπηρεσία όλους τους φακέλους των πολιτογραφήσεων και έτσι να φανεί ποιοι προωθούσαν τις πολιτογραφήσεις και με ποιο τρόπο. Γιατί φοβούνται τόσο πολύ;».
 
Στην αντεπίθεση Προεδρικό και ΔΗΣΥ  
Η παρέμβαση του Νικόλα Παπαδόπουλου έφερε την αντίδραση και του Προεδρικού αλλά και του ΔΗΣΥ. Σε γραπτή ανακοίνωση του ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Κυριάκος  Κούσιος, απαντώντας στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ και στην αναφορά του ότι δεν έχει σχέση με οποιοδήποτε δικηγορικό γραφείο και δεν ασκεί δικηγορία, διερωτήθηκε εάν «μόνο όταν πρόκειται για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας θεωρούν κάποιοι ότι ασκεί δικηγορία και έχει σχέσεις με δικηγορικό γραφείο, ενώ γνωρίζουν πολύ καλά ότι  από την εκλογή του στο αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας απέχει από οποιαδήποτε δραστηριότητα του πρώην δικηγορικού του γραφείου».  

Παρά ταύτα, για αυτό το ζήτημα, ο κ. Παπαδόπουλος εξαπολύει συνεχείς κατηγορίες εναντίον του Προέδρου της Δημοκρατίας, πρόσθεσε.

Θέση πήρε και ο ΔΗΣΥ αναφέροντας ότι «αν δεχτούμε τη διαβεβαίωση σας ότι ως Νικόλας Παπαδόπουλος δεν έχετε καμία σχέση με το δικηγορικό γραφείο «Τάσσος Παπαδόπουλος» τότε γιατί κατηγορείτε καθημερινά τον Πρόεδρο Αναστασιάδη για το πρώην δικηγορικό του γραφείο;».
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Bowling Boutique Bar & Grill: Ο νέος χώρος bowling που αφίχθηκε στην Έγκωμη (photos)
Φ. Στασόπουλος: Από πού πηγάζει η αύξηση κερδοφορίας της Ελληνικής-Θετική εξέλιξη η συμμετοχή της Eurobank
Ο βραχνάς της έλλειψης προσωπικού και οι κλάδοι με τις περισσότερες κενές θέσεις εργασίας
«Η Κύπρος συνηγορεί από καιρό υπέρ της ανάπτυξης στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ε.Ε. και Αιγύπτου»
Νέα εποχή στις οικονομικές, επενδυτικές και εμπορικές σχέσεις με την Αίγυπτο
Ανακαινίσεις ξενοδοχείων-Πυρετώδεις εργασίες και ολικό λίφτινγκ μονάδων στα σκαριά
Στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού GOLD: Hail to the Chief Financial Officer
Eurobank Hub: Εκεί που κτυπά η καρδιά της τράπεζας και κτίζεται η τεχνολογική ανάπτυξη του ομίλου (pics)
Οι επιδόσεις των αεροδρομίων μας... Αύξηση επιβατικής κίνησης πέραν του 20% σε βάθος πενταετίας (πίνακες)
Υπουργείο Γεωργίας: Καλεί τους γεωργούς σε συμμετοχή στην πανευρωπαϊκή διαβούλευση για την ΚΑΠ