Οδηγίες για ασφαλή διεξαγωγή των Εκλογών ΕΤΕΚ 2020

Σε συνέχεια και των νεότερων ανακοινώσεων από πλευράς της κυβέρνησης, το Επιστημονικό Τεχνικό Επιμελητήριο Κύπρου (ΕΤΕΚ) ενημερώνει για τα μέτρα που πρέπει να εφαρμόζονται στα τέσσερα εκλογικά κέντρα στις 24 Οκτωβρίου, για ασφαλή διεξαγωγή των Εκλογών ΕΤΕΚ, με γνώμονα την προστασία της υγείας όλων των προσώπων που θα συμμετέχουν στη διαδικασία.

(α) Κατά τη διεξαγωγή των εκλογών θα πρέπει να τηρηθούν αυστηρά και από όλους οι οδηγίες για παρουσία μέγιστου αριθμού 10 συναθροιζομένων τόσο σε κλειστούς όσο και σε ανοικτούς δημόσιους χώρους.  

(β) Όλα τα πρόσωπα που θα έχουν εμπλοκή στην εκλογική διαδικασία καθώς και οι ψηφοφόροι θα πρέπει απαραίτητα να φέρουν προστατευτική μάσκα τόσο εντός των αιθουσών όσο και στους εξωτερικούς χώρους.
(γ) Με την άσκηση του εκλογικού τους δικαιώματος τα μέλη θα πρέπει να αποχωρούν από τον περιβάλλοντα χώρο του κτιρίου/αίθουσας ώστε να αποφεύγεται συγχρωτισμός. 
(δ) Τα πρωτόκολλα (μέγιστος αριθμός ατόμων, αποστάσεις κ.λπ) θα τηρηθούν και κατά την καταμέτρηση των ψήφων. 

Τονίζεται εξάλλου ότι η είσοδος στα εκλογικά κέντρα θα γίνεται ελεγχόμενα με περιορισμένο αριθμό ψηφοφόρων ώστε να τηρούνται τα πρωτόκολλα και να μην υπάρξει συνωστισμός και συγχρωτισμός. Κατά τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασία απαγορεύεται η παρουσία προσώπων στις εισόδους και εξόδους των χώρων ψηφοφορίας. Συστήνεται, επίσης, σε όλους τους ψηφοφόρους να έχουν μαζί τους το δικό τους στυλό χρώματος μπλε ή μαύρο. 

Παρακαλούνται όλοι, υποψήφιοι και ψηφοφόροι, όπως ακολουθούν τις οδηγίες των κατά επαρχία εφορευτικών επιτροπών. Η κατανόηση και συνεργασία όλων είναι απαραίτητη για διεκπεραίωση της διαδικασίας ψηφοφορίας με ασφάλεια, υπό τις ειδικές συνθήκες που υπάρχουν.  Υπογραμμίζεται ότι τα πιο πάνω μέτρα θα ακολουθούνται αυστηρά καθ’ όλη τη διάρκεια της εκλογικής διαδικασίας. 

Οι Εκλογές πραγματοποιούνται βάσει του άρθρου 8 του Περί Επιστημονικού Τεχνικού Επιμελητηρίου Κύπρου Νόμου 224 του 1990, για ανάδειξη των μελών του Γενικού Συμβουλίου και των μελών του Πειθαρχικού Συμβουλίου. Θα διεξαχθούν τις ώρες 9:00 - 13:00 και 14:00 - 18:00, στη Λευκωσία, στο οίκημα του Επιμελητηρίου στην Οδό Κερβέρου 8, στη Λεμεσό, στο ξενοδοχείο Ajax, στη Λάρνακα στο ξενοδοχείο Sun Hall (περιοχή «Φοινικούδων») και στην Πάφο στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Αττικόν».

Όλες οι λεπτομέρειες για τις Εκλογές ΕΤΕΚ είναι αναρτημένες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου, www.etek.org.cy.

Δειτε Επισης

Και η ενεργειακή συνεργασία στο επίκεντρο της κατ' ιδίαν συνάντησης Χριστοδουλίδη με Φατάχ αλ Σίσι
Ο βραχνάς της έλλειψης προσωπικού και οι κλάδοι με τις περισσότερες κενές θέσεις εργασίας
«Η Κύπρος συνηγορεί από καιρό υπέρ της ανάπτυξης στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ε.Ε. και Αιγύπτου»
Νέα εποχή στις οικονομικές, επενδυτικές και εμπορικές σχέσεις με την Αίγυπτο
Υπουργείο Γεωργίας: Καλεί τους γεωργούς σε συμμετοχή στην πανευρωπαϊκή διαβούλευση για την ΚΑΠ
ΧΑΚ: Προχωρά σε παράλληλη εισαγωγή EMTNs της Κ.Δ. στην Αγορά Ομολόγων του
Με εβδομαδιαίες ζημιές έκλεισε το ΧΑΚ
Ενισχύουν τον κοινωνικό διάλογο προς διασφάλιση της ομαλότητας και της σταθερότητας στα εργασιακά
Είδε την ομάδα μεταρρύθμισης των τεσσάρων δήμων της πρωτεύουσας ο Κωνσταντίνος Ιωάννου
Χατζημανώλη: Στήριξη Κύπρου στις προσπάθειες απανθρακοποίησης κλάδου κρουαζιέρας