Β. Πάλμας: Το επενδυτικό σχέδιο θα επανέλθει με νέα μορφή

Τους ψιθύρους και τις πληροφορίες που αιωρούνται ότι η Κυβέρνηση θα προχωρήσει στην ετοιμασία νέου επενδυτικού σχεδίου, σε μεταγενέστερο χρόνο, επιβεβαίωσε ο Υφυπουργός παρά τω Προέδρω, Βασίλης Πάλμας. 
 
Μιλώντας στο InBusinessNews, o κ. Πάλμας ανέφερε ότι η Κυβέρνηση όντως κάνει σκέψεις να επαναφέρει μελλοντικά ένα επενδυτικό σχέδιο, το οποίο, όπως είπε, θα περιλαμβάνει ακόμα πιο αυστηρά κριτήρια και ασφαλιστικές δικλείδες, χωρίς κενά και με διαφάνεια, προκειμένου να αποφευχθούν λάθη του παρελθόντος. 
 
Τόνισε ότι δεν έχει ακόμα ξεκινήσει οποιαδήποτε διαδικασία, αλλά πρόκειται για σκέψη που έγινε στο Υπουργικό Συμβούλιο, ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να γίνει. Ερωτηθείς κατά πόσον αυτό θα γίνει μετά ο πέρας των ερευνών για το εν εξελίξει σκάνδαλο, απάντησε πως αυτό δεν έχει καθοριστεί, ωστόσο δεν είναι και απαραίτητο. Επανέλαβε ότι από το συγκεκριμένο επενδυτικό σχέδιο έχει κερδίσει πολλά η οικονομία και πολύς κόσμος είχε εξασφαλίσει δουλειά. 
 
Ο κ. Πάλμας τόνισε ότι την Κυβέρνηση την ενδιαφέρει το νέο σχέδιο να είναι επενδυτικό, δηλαδή να φέρει πραγματικές επενδύσεις στη χώρα, κάτι το οποίο ζητούν επιτακτικά πολλοί φορείς τις τελευταίες ημέρες. Ερωτηθείς εάν θα έχει και πάλι τη μορφή παραχώρησης υπηκοοτήτων, απάντησε ότι πιθανόν να παρέχει αυτή τη δυνατότητα, ή εναλλακτικά μπορεί να δίδονται στους επενδυτές κάποια άλλα προνόμια. 
Σε ότι αφορά το γεγονός ότι κάποιοι επιτήδειοι εξακολουθούν να προσπαθούν να «ξεπουλήσουν» το κυπριακό διαβατήριο, 15 μέρες πριν τον τερματισμό του υφιστάμενου προγράμματος υπό τη μορφή «όσοι προλάβετε μέχρι την 1η Νοεμβρίου», ο κ. Πάλαμας τόνισε ότι πρόκειται γι αυτές τις πρακτικές και μεθόδους που ρεζιλεύουν την Κύπρο και οι οποίες μας έφεραν μέχρι εδώ. 
 
Ερωτηθείς εάν όντως υπάρχει η δυνατότητα να υποβληθούν αιτήσεις της τελευταίας στιγμής, ο κ. Παλμας ανέφερε ότι αν και υπάρχει αυτή δυνατότητα αποδοχής αιτήσεων μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, εντούτοις είναι πρακτικά αδύνατο να γίνουν όλες οι απαραίτητες γραφειοκρατικές διαδικασίες για υποβολή μιας τέτοιας αίτησης μέσα σε δύο εβδομάδες. Μια τέτοια διαδικασία, πρόσθεσε, είναι πολύ πιο χρονοβόρα. 
 
Προχωρώντας ένα βήμα πιο πέρα, ανέφερε ότι δεν υπήρχε καμία σκοπιμότητα από πλευράς Κυβέρνησης, στην απόφαση να περάσουν ακόμα δύο εβδομάδες μέχρι την κατάργηση του σχεδίου. Αυτό έγινε, πρόσθεσε, πρώτον γιατί υπήρχαν εκκρεμότητες και δεύτερος γιατί κάποιοι ενδιαφερόμενοι είχαν κάνει συναλλαγές με επιχειρηματίες και δεν μπορούσαμε να τους «κρεμάσουμε».
 
Σε ότι αφορά τις κινήσεις των επιτήδειων που «πουλούν» διαβατήρια όσο όσο, ανέφερε ότι θα εκδοθεί ανακοίνωση από το ΥΠΕΣ. 

Δειτε Επισης

Ανοίγματα στο Η.Β. για προσέλκυση επενδύσεων-Παρουσίασε τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Κύπρο ο Χριστοδουλίδης
Μικρή πτώση στο ΧΑΚ λόγω αρνητικού κλίματος διεθνώς
Κατευθυντήριες γραμμές Κομισιόν για ορθή εφαρμογή περιοριστικών μέτρων κατά Ρωσίας
Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Βιώσιμο μέχρι 2080, βούληση για εξορθολογισμό της επενδυτικής πολιτικής
ΗΠΑ: Δύο εγγεγραμμένες στην Κύπρο εταιρείες στις νέες κυρώσεις κατά Λευκορωσίας
Στο Λονδίνο σήμερα ο Νίκος Χριστοδουλίδης για προώθηση επενδύσεων
Σοβαροί κίνδυνοι για οικονομία αν κλιμακωθεί η ένταση-Οι ανησυχίες και τι φοβίζει τον επιχειρηματικό κόσμο
Με μικρή άνοδο άρχισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ
Βιώσιμο μέχρι το 2080 και δεν κινδυνεύει το ΤΚΑ-Θα πρέπει να δημιουργηθεί πραγματικό αποθεματικό
Μεταβατικές διατάξεις για προαγωγές 2024-2025 στο δημόσιο-Η πρόταση νόμου που συζητείται στη Βουλή