Α. Πιττάτζης: Είπα στον Τζιοβάνη, ρίξε τα πάνω μου

«Μυρίστηκα ότι ήταν εγκληματίες, τους είχα πει φέρτε μου τα στοιχεία του επενδυτή για να τον ελέγξω», απαντά ο δικηγόρος, Αντρέας Πιττάτζης στον σάλο που ξέσπασε μετά το βίντεο του Al Jazeera, διερωτώμενος γιατί στο ντοκιμαντέρ δεν αποκαλύφθηκε ότι ο ίδιος προχώρησε σε αναφορά τόσο στον Δικηγορικό Σύλλογο όσο και στην ΜΟΚΑΣ.

Σε δηλώσεις του στο ΡΙΚ, επεσήμανε ότι στις 24 Οκτωβρίου 2019 είχε συνάντηση με τους ρεπόρτερ, οι οποίοι είχαν υποδυθεί τους εκπροσώπους υποτιθέμενου Κινέζου επενδυτή, ο οποίος είχε καταδικαστεί για δωροδοκία και ξέπλυμα χρήματος.

«Προειδοποίησα τον Τζιοβάνη ότι ήταν εγκληματίες»
«Στις 25 Οκτωβρίου πήγαμε για μεσημεριανό. Στις 26 Οκτωβρίου τηλεφώνησα στον Χριστάκη Τζιοβάνη, προειδοποιώντας τον να τους προσέχει και ότι μου φαίνονται εγκληματίες», είπε σχετικά.

«Στις 26 Οκτωβρίου 2019 έγινε το δείπνο. Είπα στον Χριστάκη Τζιοβάνη να τους καταγγείλουμε. Τού είπα Χριστάκη ρίξε τα πάνω μου, επειδή είμαι ελεγχόμενη οντότητα και έχω υποχρέωση να κάνω αναφορά», πρόσθεσε σχετικά ο δικηγόρος.

«Έκανα αναφορά σε Δικηγορικό Σύλλογο και ΜΟΚΑΣ»
Σημειώνοντας ότι ο ίδιος είχε ηχογραφήσει μέρος της συνομιλίας που είχε μαζί με τους εκπρόσωπους του επενδυτή φάντασμα, ανέφερε ότι λίγες μέρες μετά και συγκεκριμένα στις 29 Οκτωβρίου επικοινώνησε με τον δικηγορικό σύλλογο και τμήμα συμμόρφωσης, προχωρώντας σε εσωτερική αναφορά και τήρηση των μητρώων για διάπραξη ύποπτης δραστηριότητας.

Το βράδυ της ίδιας ημέρας, σύμφωνα με τον Αντρέα Πιττάτζη είχε γίνει αναφορά στη ΜΟΚΑΣ, η οποία έγινε δεκτή εντός ολίγων δευτερολέπτων, ενώ φαίνεται να διορίστηκε ερευνών πρόσωπο.

«Λιθοβολούμαι, αλλά απαγορεύεται να δώσω την αναφορά στη δημοσιότητα»
Ερωτηθείς για το περιεχόμενο της αναφοράς, την οποία έκανε, απάντησε ότι ενδεχομένως να καταγράφει τι είχα πει στους υποτιθέμενους εκπροσώπους του επενδυτή και ότι πιθανόν ο λόγος που το έκανε ήταν για να συλλέξει πληροφορίες.«Πετροβολούμαι και λιθοβολούμαι, αλλά νομικά απαγορεύεται να δώσω αυτή την αναφορά στη δημοσιότητα. Ενδεχομένως να γράφει τι τους είπα και να εξηγεί ότι ο λόγος που το έκανα ήταν για να μαζέψω πληροφορίες. Αν την αποκαλύψω, όμως, διαπράττω ποινικό αδίκημα», εξήγησε σχετικά.

Παράλληλα, ο δικηγόρος διερωτήθηκε, μιλώντας στο ΡΙΚ, ότι αν είχε πρόθεση έστω και 1% να συνεργαστεί με αυτούς τους ανθρώπους, γιατί να προχωρήσει σε αναφορά στον Παγκύπριο Δικηγορικό Σύλλογο και στη ΜΟΚΑΣ.

Την ίδια στιγμή εξέφρασε λύπη για το γεγονός ότι έναν χρόνο μετά, δηλαδή τον Σεπτέμβριο του 2020 του ζητήθηκε από το Al Jazeera η θέση του για το ζήτημα, αποκαλύπτοντάς του ότι οι εκπρόσωποι του φανταστικού επενδυτή ήταν τελικά πράκτορες, ενώ στο ντοκιμαντέρ δεν λέχθηκε ξεκάθαρα ότι ο ίδιος ως δικηγόρος είχε προχωρήσει σε αναφορά.

Κληθείς να σχολιάσει το νόημα της φράσης που είχαν καταγράφει οι κρυφές κάμερες «Εδώ είναι Η Κύπρος», ο Αντρέας Πιττάτζης είπε ότι αν απαντήσει, αναιρεί τις προθέσεις μου, δηλαδή ότι προσπαθούσε να αλιεύσει πληροφορίες.

Δειτε Επισης

Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Τράπεζα Κύπρου: Ολοκλήρωσε με επιτυχία την έκδοση πράσινου ομολόγου ύψους €300 εκατ.
Η Ελληνική για εξαγορά της CNP: Ορόσημο για την ενδυνάμωση των ασφαλιστικών δραστηριοτήτων της τράπεζας
Με επένδυση €180 εκατ. στα χέρια της Ελληνικής η CNP Cyprus-Αποκτά ηγετική θέση στην ασφαλιστική αγορά
16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Αποκαλυπτήρια για EKO Energy-Και επίσημα στην προμήθεια πράσινης ηλεκτρικής ενέργειας
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος