Στο Υπουργικό σχέδια εργασίας για ανέργους

Την ερχόμενη βδομάδα θα κατατεθούν στο Υπουργικό Συμβούλιο τα σχέδια που αφορούν επιδότηση μισθολογικού κόστους, που υπερβαίνει και το 75%, για πρόσληψη ανέργων, αλλά επιπρόσθετα και σχέδια που θα αφορούν κατάρτιση σε θέματα ασφάλειας και υγείας και ψηφιακών γνώσεων, όπου θα επιδοτείται το 25% του μισθολογικού κόστους μιας μικρής επιχείρησης. 
 
Όπως δήλωσε η Υπουργός Εργασίας Ζέτα Αιμιλιανίδου μετά την συνεδρίαση της Επιτροπής Εργασίας της Βουλής, στόχος είναι να καλυφθούν περίπου 2.000 επιχειρήσεις με κατάρτιση σε αυτά τα δύο πολύ σημαντικά θέματα, των ψηφιακών γνώσεων και θεμάτων ασφάλειας και υγείας.

Ανέφερε επίσης ότι έχει εγκριθεί και κατατεθεί στη Βουλή νομοσχέδιο με το οποίο ζητείται η επέκταση της αρμοδιότητας της Υπουργού να εκδίδει αποφάσεις για στήριξη των εργαζομένων και μετά τον Οκτώβριο και συγκεκριμένα μέχρι και Μάρτιο του 2021.

Η Υπουργός είπε ότι ενημέρωσε την Επιτροπή Εργασίας για τα θέματα που αφορούν την στήριξη των εργαζομένων και των επιχειρήσεων και για την κυβερνητική πολιτική που αφορά, και μέχρι τον Οκτώβριο, την στήριξη των εργαζομένων που απασχολούνται στην τουριστική βιομηχανία , στα ξενοδοχεία, και στις συνδεόμενες με τον τουρισμό επιχειρήσεις, τις άλλες οικονομικές δραστηριότητες και τους ανέργους.
 
«Επιπρόσθετα έχουν ενημερωθεί (οι Βουλευτές) για τις προσπάθειες που γίνονται για τα θέματα κατάρτισης ανέργων, τόσο από την Αρχής Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού και μέσω του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου αλλά και την πολιτική μας που στοχεύει σε συνέχιση και μέχρι τέλος Οκτωβρίου, αλλά για τις τουριστικές επιχειρήσεις και μέχρι τον Μάρτιο, με την ένταξή τους, στα σχέδια πλήρους αναστολής των εργασιών των επιχειρήσεων και μερικής αναστολής», ανέφερε η κ. Αιμιλιανίδου.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ 

Δειτε Επισης

Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων: Βιώσιμο μέχρι 2080, βούληση για εξορθολογισμό της επενδυτικής πολιτικής
ΗΠΑ: Δύο εγγεγραμμένες στην Κύπρο εταιρείες στις νέες κυρώσεις κατά Λευκορωσίας
Στο Λονδίνο σήμερα ο Νίκος Χριστοδουλίδης για προώθηση επενδύσεων
Σοβαροί κίνδυνοι για οικονομία αν κλιμακωθεί η ένταση-Οι ανησυχίες και τι φοβίζει τον επιχειρηματικό κόσμο
Με μικρή άνοδο άρχισε η εβδομάδα στο ΧΑΚ
Βιώσιμο μέχρι το 2080 και δεν κινδυνεύει το ΤΚΑ-Θα πρέπει να δημιουργηθεί πραγματικό αποθεματικό
Μεταβατικές διατάξεις για προαγωγές 2024-2025 στο δημόσιο-Η πρόταση νόμου που συζητείται στη Βουλή
FDI screening: Διαφωνίες και δυστοκία συναίνεσης για το πλαίσιο ελέγχου άμεσων ξένων επενδύσεων
14ο Nicosia Economic Congress: Σκιαγράφησε το παρόν και το μέλλον της κυπριακής οικονομίας (vid)
Συναγερμός και για την οικονομία... Συγκάλεσε έκτακτη σύσκεψη ο Κεραυνός-Καθησυχαστικές οι διαπιστώσεις