Πετρίδης: Το πρόγραμμα πολιτογραφήσεων ωφέλησε τα δημόσια ταμεία

Επωφελές αποδείχθηκε για την κυπριακή οικονομία τα τελευταία χρόνια το κυπριακό επενδυτικό σχέδιο, με ιδιαίτερα οφέλη για τον κατασκευαστικό τομέα και τη δημιουργία χιλιάδων θέσεων εργασίας, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών, Κωνσταντίνος Πετρίδης.

Ξεκαθαρίζοντας ότι δεν υπήρξε απώλεια δημόσιων εσόδων, ο κ. Πετρίδης εξήγησε, μιλώντας στη Βουλή, ότι αντιθέτως το ΚΕΠ ωφέλησε τα δημόσια ταμεία.

«Δεν υπάρχει η άμεση επίπτωση του προγράμματος στα δημόσια ταμεία. Ωστόσο, το πρόγραμμα δημιούργησε περί τις 3.000 θέσεις εργασίας, επιφέροντας άμεσα ή έμμεσα οφέλη στην κυπριακή οικονομία», ανέφερε σχετικά ο ΥΠΟΙΚ.

Αντιδεοντολογικό να παρουσιάζονται πορίσματα πριν κοινοποιηθούν στην εκτελεστική εξουσία
Απαντώντας στις επικρίσεις Βουλευτών για τον τρόπο που ελέγχθηκαν ορισμένες πολιτογραφήσεις, ο κ. Πετρίδης χαρακτήρισε «πρωτοφανές και αντιδεοντολογικό» να παρουσιάζονται πορίσματα έρευνας του Γενικού Ελεγκτή για τις πολιτογραφήσεις, χωρίς να έχουν κοινοποιηθεί και στην εκτελεστική εξουσία.

«Επιφυλασσόμαστε μετά το πόρισμα του Γενικού Ελεγκτή για να τοποθετηθούμε», διευκρίνισε, χαρακτηρίζοντας ως αχρείαστη την πολιτική αντιπαράθεση που βρίσκεται σε εξέλιξη, νοουμένου ότι έχει προκληθεί ήδη αρκετή ζημιά.

Στο θέμα της πολιτογράφησης μελών οικογένειας επενδυτών αναφέρθηκε από την πλευρά του ο Γενικός Ελεγκτής, κάνοντας λόγο για «εξόφθαλμες» περιπτώσεις, με τον υπουργό Οικονομικών να εξηγεί ότι ακολουθήθηκαν οι διαδικασίες που έπρεπε.

Παράλληλα, ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης έθεσε θέμα προέλευσης των χρημάτων που δόθηκαν για τις εν λόγω επενδύσεις. Συγκεκριμένα, διερωτήθηκε «γιατί κάποιος να πληρώσει €2 εκατ. για αγορά διαμερίσματος στο χαρτί, χωρίς τίτλο», ενώ έφερε ως παράδειγμα αγοραστές που πλήρωσαν σε υπερδιπλάσια τιμή μεταχειρισμένα διαμερίσματα.

Δειτε Επισης

Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Αυξάνεται στα €250 το πασχαλινό επίδομα για χαμηλοσυνταξιούχους
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου