Πτώση κατέγραψε την Παρασκευή το Χρηματιστήριο

Πτώση κατέγραψε στη συνεδρίαση της Παρασκευής το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, με τον Γενικό Δείκτη να κλείνει στις 45,82 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες της τάξης του 0,13%. 

Ο Δείκτης FTSE/CySE 20 έκλεισε στις 27,22 μονάδες, καταγράφοντας απώλειες σε ποσοστό 0,18%. Η ημερήσια αξία των συναλλαγών διαμορφώθηκε στις €10.258,18.
   
Σε εβδομαδιαία βάση, ο Γενικός Δείκτης κατέγραψε ζημιές κατά -1,74%.

Από τους επιμέρους χρηματιστηριακούς δείκτες, η Κύρια Αγορά κατέγραψε κέρδη σε ποσοστό 0,11%, ενώ ο δείκτης των Ξενοδοχείων δεν παρουσίασε μεταβολή.

Αντίθετα ο δείκτης της Εναλλακτικής Αγοράς σημείωσε πτώση σε ποσοστό 0,47%, ενώ οι Επενδυτικές Εταιρείες κατέγραψαν ζημιές σε ποσοστό 1,54%.

Το μεγαλύτερο επενδυτικό ενδιαφέρον προσέλκυσαν οι τίτλοι της Logicom με €1.545 (τιμή κλεισίματος €1,03 – χωρίς μεταβολή), της Ελληνικής Τράπεζας με €1.484 (τιμή κλεισίματος €0,59 – άνοδος 0,68%), της ΔΗΜΗΤΡΑ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ με €1.175,81 (τιμή κλεισίματος €0,35 – πτώση 1,67%), της Τσιμεντοποιίας Βασιλικού με €992 (τιμή κλεισίματος €2 – πτώση 2,91%) και της Κυπριακής Εταιρείας Τσιμέντων με €816 (τιμή κλεισίματος €0,27 – πτώση 0,73%).
  
Από τις μετοχές που έτυχαν διαπραγμάτευσης, 4 κινήθηκαν ανοδικά, 4 καθοδικά, ενώ 1 παρέμεινε αμετάβλητη. Ο αριθμός των συναλλαγών ανήλθε στις 22.
 
Εξάλλου, το Χρηματιστήριο ανακοίνωσε τη συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης των τίτλων των εισηγμένων εταιρειών Rolandos Enterprises Public Ltd, Αίαντας Επενδυτική Δημόσια Λτδ και Harvest Capital Management Public Ltd.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε σύμφωνα με το Άρθρο 183 του περί Αξιών και Χρηματιστηρίου Αξιών Κύπρου Νόμου, εφόσον οι εν λόγω εταιρείες δεν έχουν προβεί στην έκδοση και δημοσιοποίηση της Ετήσιας Οικονομικής τους Έκθεσης, για το έτος που έληξε στις 31/12/2019.
 
Η συνέχιση της αναστολής διαπραγμάτευσης θα ισχύει από τις 17 Αυγούστου 2020.
 
Νοείται ότι η αναστολή διαπραγμάτευσης των τίτλων των εταιρειών θα αρθεί, όταν και εφόσον υποβληθεί η Ετήσια Οικονομική Έκθεση για το έτος που έληξε στις 31/12/2019.
  
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Και η ενεργειακή συνεργασία στο επίκεντρο της κατ' ιδίαν συνάντησης Χριστοδουλίδη με Φατάχ αλ Σίσι
Ο βραχνάς της έλλειψης προσωπικού και οι κλάδοι με τις περισσότερες κενές θέσεις εργασίας
«Η Κύπρος συνηγορεί από καιρό υπέρ της ανάπτυξης στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ε.Ε. και Αιγύπτου»
Νέα εποχή στις οικονομικές, επενδυτικές και εμπορικές σχέσεις με την Αίγυπτο
Υπουργείο Γεωργίας: Καλεί τους γεωργούς σε συμμετοχή στην πανευρωπαϊκή διαβούλευση για την ΚΑΠ
ΧΑΚ: Προχωρά σε παράλληλη εισαγωγή EMTNs της Κ.Δ. στην Αγορά Ομολόγων του
Με εβδομαδιαίες ζημιές έκλεισε το ΧΑΚ
Ενισχύουν τον κοινωνικό διάλογο προς διασφάλιση της ομαλότητας και της σταθερότητας στα εργασιακά
Είδε την ομάδα μεταρρύθμισης των τεσσάρων δήμων της πρωτεύουσας ο Κωνσταντίνος Ιωάννου
Χατζημανώλη: Στήριξη Κύπρου στις προσπάθειες απανθρακοποίησης κλάδου κρουαζιέρας