Πυρίλλης: Σημαντικό γεγονός η παραχώρηση άδειας για κατασκευή μαρίνας Παραλιμνίου

Σημαντικό γεγονός, χαρακτήρισε την παραχώρηση άδειας για κατασκευή της μαρίνας Παραλιμνίου, ο Δήμαρχος Θεόδωρος Πυρίλλης. 
 
Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Πυρίλλης είπε ότι «η παραχώρηση της άδειας για κατασκευή της μαρίνας Παραλιμνίου από τον Επαρχο Αμμοχώστου, αποτελεί σημαντικό γεγονός γιατί αρχίζουν οι εργασίες για ανέγερσή της και το έργο εισέρχεται πλέον σε πορεία υλοποίησης. Τα κατασκευαστικά έργα θα αρχίσουν τέλη Σεπτεμβρίου στο αλιευτικό καταφύγιο Αγίου Νικολάου, αναμένεται να ολοκληρωθούν εντός τριών ετών, ενώ το συνολικό κόστος υπολογίζεται ότι θα ανέλθει γύρω στα 150 εκατομμύρια ευρώ».
 
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο Δήμαρχος είπε πως «το συγκεκριμένο έργο ολοκληρώνει τον εθνικό σχεδιασμό για τις μαρίνες στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου. Ο συνδυασμός της μαρίνας Παραλιμνίου και αυτής της Αγίας Νάπας θα προσδώσει πολύ μεγάλη αξία στο όνομα, αλλά και στις υπηρεσίες που θα προσφέρει η περιοχή, ενώ όλες αυτές οι ενέργειες θα φέρουν περισσότερες θέσεις εργασίας, ανάπτυξη και άνοδο του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής».
 
Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον θα υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των μαρίνων Αγίας Νάπας και Παραλιμνίου, ο Θεόδωρος Πυρίλλης είπε πως «η ζήτηση που υπάρχει για τους χώρους ελλιμενισμού στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου είναι τόση που στο τέλος της ημέρας ενδεχομένως να μην αρκούν οι δύο μαρίνες. Αυτή τη στιγμή βρίσκονται στη περιοχή πάρα πολλά σκάφη και η αναγκαιότητα για ελλιμενισμό σκαφών αυξάνεται συνεχώς».
 
Ανέφερε ακόμα ότι «κάθε έργο ανάπτυξης που δημιουργείται στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου συμβάλει στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην ευημερία του πολίτη».
 
Ο κ. Πυρίλλης είπε επίσης ότι «στο Δήμο προγραμματίζεται η εκτέλεση έργων πέραν των 50 εκατομμυρίων ευρώ, μεταξύ των οποίων το πολεοδομικό έργο του Κάππαρη, η πλατεία Παραλιμνίου, ο παραλιακός πεζόδρομος και ο πολυώροφος χώρος στάθμευσης. Τα έργα αυτά αναμένεται να δώσουν στην ελεύθερη περιοχή Αμμοχώστου μια ξεχωριστή δυναμική και θα αφήσουν ανεξίτηλη τη σφραγίδα τους στην ποιότητα ζωής των πολιτών».
 
Υπενθυμίζεται ότι η μαρίνα Παραλιμνίου θα περιλαμβάνει 102 διαμερίσματα, 7 ρετιρέ, 10 διώροφα ρετιρέ και 4 επαύλεις, χώρους υποδοχής και προκυμαία με πισίνα και κήπους, χώρο ελλιμενισμού για 300 σκάφη, Yacht club με ιδιαίτερες σουίτες, τοπιοτέχνηση στους κοινόχρηστους χώρους και την προκυμαία, επώνυμα μπαρ, καφετέριες και εστιατόρια, υπερσύγχρονο κέντρο υγείας και γυμναστήριο, μπουτίκ και καταστήματα, παράκτιο πάρκο με πρόσβαση στη θάλασσα και χώρο στάθμευσης καθώς και ειδικό πρόγραμμα εκδηλώσεων.
 
Σημειώνεται ότι με επιστολή ημερομηνίας 13 Αυγούστου 2020 προς την εταιρεία PMV Maritime Holdings Ltd η Επαρχιακή Διοίκηση Αμμοχώστου ενημερώνει ότι της «παραχωρεί την άδεια για να κατασκευάσει τα έργα στο χώρο της Μαρίνας Παραλιμνίου που κηρύχθηκε με το διάταγμα του Υπουργικού Συμβουλίου όπως φαίνονται στα σχέδια που υποβλήθηκαν και εγκρίθηκαν».
 
Προστίθεται ότι «ισχύουν και εφαρμόζονται οι όροι της πολεοδομικής αρχής που περιλαμβάνουν και τους όρους γνωμοδότησης του Διευθυντή του Τμήματος Περιβάλλοντος του Υπουργείου Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, καθώς και οι όροι/γνωμοδοτήσεις του Διευθυντή του Τμήματος Δημοσίων Εργων».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο βραχνάς της έλλειψης προσωπικού και οι κλάδοι με τις περισσότερες κενές θέσεις εργασίας
«Η Κύπρος συνηγορεί από καιρό υπέρ της ανάπτυξης στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ε.Ε. και Αιγύπτου»
Νέα εποχή στις οικονομικές, επενδυτικές και εμπορικές σχέσεις με την Αίγυπτο
Υπουργείο Γεωργίας: Καλεί τους γεωργούς σε συμμετοχή στην πανευρωπαϊκή διαβούλευση για την ΚΑΠ
ΧΑΚ: Προχωρά σε παράλληλη εισαγωγή EMTNs της Κ.Δ. στην Αγορά Ομολόγων του
Με εβδομαδιαίες ζημιές έκλεισε το ΧΑΚ
Ενισχύουν τον κοινωνικό διάλογο προς διασφάλιση της ομαλότητας και της σταθερότητας στα εργασιακά
Είδε την ομάδα μεταρρύθμισης των τεσσάρων δήμων της πρωτεύουσας ο Κωνσταντίνος Ιωάννου
Χατζημανώλη: Στήριξη Κύπρου στις προσπάθειες απανθρακοποίησης κλάδου κρουαζιέρας
«Προσήλωση στην εξεύρεση λύσεων για καταναλωτές-Καλλιεργούμε τη βιώσιμη κατανάλωση»