Βάσος Δημητριάδης: Βασική προτεραιότητά μας η αναδιοργάνωση

Δύσκολή η πρόβλεψη οποιασδήποτε εξέλιξης επισημαίνει ο Βάσος Δημητριάδης της DEMETRIADES GROUP, υπογραμμίζοντας πως καταβάλλεται προσπάθεια να γίνει όσο το δυνατόν καλύτερα η διαχείριση της μειωμένης δραστηριότητας των επιχειρήσεων. Την ίδια ώρα, αναφέρει πως στόχος του Ομίλου είναι η βελτιστοποίηση των υφιστάμενων εργασιών του.

Κάθε τομέας αλλιώς
Σε ορισμένους τομείς που δραστηριοποιείται ο όμιλός μας, όπως αυτός της βιομηχανίας, υπάρχει, θα έλεγα, μια συγκρατημένη αισιοδοξία. Παρόλα αυτά, κάποιοι άλλοι στους οποίους εργαζόμαστε, δεν παρουσιάζουν ιδιαίτερα ενθαρρυντικά δεδομένα. Λαμβάνοντας υπόψη τα προηγούμενα προβλήματα της οικονομίας, που συνεχίζουν να υφίστανται στον τραπεζικό και επιχειρηματικό κλάδο, το πλήγμα στον τουρισμό, λόγω του covid-19 έχει επηρεάσει αρνητικά πολλές επιχειρήσεις που είτε υπολειτουργούν είτε ακόμα δεν έχουν επαναλειτουργήσει κανονικά, με τον ανάλογο αντίκτυπο και στις δικές μας εταιρείες.

Επιπλέον, πολλές βασίζονται στην επανεκκίνηση της παγκόσμιας αγοράς, κάτι το οποίο όχι μόνο δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, αλλά είναι και δύσκολή η πρόβλεψη οποιασδήποτε εξέλιξης.
 
Συνεχίζουμε κανονικά
Στις περισσότερες εταιρείες του ομίλου μας δεν έχουμε λάβει ιδιαίτερα μέτρα και δεν κάναμε μετατροπές λόγω της φύσης της λειτουργίας τους. Ούτε απολύσαμε προσωπικό ούτε μειώσαμε τις ώρες εργασίας, παρόλο που ο οργανισμός μας, πέρα από τον covid -19, περνά εσωτερική κρίση με την υπόθεση υπεξαίρεσης πολύ μεγάλου χρηματικού ποσού.

Συνεχίζουμε κανονικά τις εργασίες μας, επικεντρωνόμαστε στη διατήρηση της άριστης ποιότητας των προϊόντων και υπηρεσιών μας, με κύριο μέλημα την άρτια εξυπηρέτηση των πελατών μας στον βέλτιστο δυνατό βαθμό.

Προσπαθούμε γενικά να χειριστούμε όσο γίνεται καλύτερα τη μειωμένη δραστηριότητα των επιχειρήσεων, αφού δεν φαίνεται, στο παρόν στάδιο, να υπάρχει περιθώριο ανάπτυξης στην κυπριακή αγορά, αλλά ούτε και στο εξωτερικό, αν λάβουμε υπόψη ότι έχουν ακυρωθεί όλες οι διεθνείς μεγάλες εκθέσεις.

Νέα καινοτόμος υπηρεσία
Παρόλα αυτά, μια από τις εταιρείες μας, η Combijet Manufacturing, η οποία ασχολείται με την κατασκευή και πώληση μηχανών υδροβολής υψηλής πίεσης νερού, αυτή την περίοδο έχει κατασκευάσει ένα υψηλής και σύγχρονης τεχνολογίας λειτουργικό μηχάνημα απολύμανσης εσωτερικών και εξωτερικών χώρων, ειδικά προσαρμοσμένο να δουλεύει τόσο σε ξηρά όσο και θάλασσα, εξυπηρετώντας έτσι και τα πλοία. Το μηχάνημα αυτό έχει αρκετά προτερήματα, σε σχέση με τα αντίστοιχα που ήδη υπάρχουν στην αγορά, όπως την τεχνολογία ψεκασμού, που διανέμει το απολυμαντικό σε ατμοποιημένη μορφή ακόμα και στις πιο δυσπρόσιτες περιοχές. Το απολυμαντικό που χρησιμοποιείται είναι γρήγορα ενεργό και αποτελεσματικό, με δραστικά συστατικά για ολική καταστροφή και απομάκρυνση των μικροοργανισμών συμπεριλαμβανομένου του ιού Sars-Cov-2 (Covid-19). Το γεγονός ότι ψεκάζεται σ’ αυτή τη μορφή, πάνω από τα μικρόβια, είναι επίσης προτέρημα, σε αντίθεση με τον υγρό ψεκασμό που διασκορπίζει τον ιό πίσω στον αέρα.

Διαδικτυακή προώθηση
Ο όμιλος μας πάντοτε στρατηγικά προχωρούσε με την ανάπτυξη και τη διεύρυνση των δραστηριοτήτων του σε όλους τους τομείς.
Στην παρούσα φάση, όμως, στόχος μας είναι η βελτιστοποίηση των υφιστάμενων εργασιών μας. Έχουμε επικεντρωθεί στη σταθεροποίηση και γιατί όχι στην ανάπτυξη, μπορώ να πω, των προϊόντων και των υπηρεσιών που ήδη προσφέρουμε.
Παράγοντες όπως η ακύρωση των μεγάλων διεθνών εκθέσεων στις οποίες συμμετείχαμε και η δυσκολία λόγω των ταξιδιωτικών περιορισμών που υπάρχουν για επισκέψεις στους πελάτες μας στο εξωτερικό έχουν αλλάξει προσωρινά τη στρατηγική μας όσον αφορά την προώθηση των προϊόντων και των υπηρεσιών μας, όπου έχουμε δώσει ακόμα περισσότερη έμφαση στην διαδικτυακή προώθηση.

Με θετική σκέψη
Βασική προτεραιότητά μας είναι σίγουρα η αναδιοργάνωση και η επίλυση των θεμάτων που έχουν προκύψει, λόγω κυρίως της εσωτερικής κρίσης με την υπεξαίρεση. Προσωπικά, στόχο έχω την κατάλληλη προετοιμασία για την καλύτερη δυνατή και πιο ομαλή μετάβαση της διαχείρισης του ομίλου στην επόμενη γενιά μας.

Κατά τα άλλα, θετική σκέψη. Αυτό είναι το δικό μου μήνυμα επανεκκίνησης. Όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με καταστάσεις πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά, να βρίσκουμε τρόπους να τις αντιμετωπίζουμε και να αναμένουμε ευνοϊκά αποτελέσματα.

Δειτε Επισης

Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες
Παρατείνεται για ακόμη ένα χρόνο η χρηματοδότηση των ελλειμμάτων του ΟΚΥπΥ-Ο λόγος της απόφασης
Βουλή: Ζητά επαναπροκήρυξη Σχεδίου ρύθμισης οφειλών προσφύγων
Θετικά τα αποτελέσματα ελέγχου της Υπηρεσίας Προστασίας Καταναλωτή σε περίπτερα
Θεσμοθετεί απευθείας διάλογο με το επιχειρείν η Κυβέρνηση-Επιβεβλημένη η ενίσχυση της φήμης της Κύπρου
Αποχωρεί από την ΟΕΒ μετά από 41 χρόνια ο αναπληρωτής γενικός διευθυντής Κώστας Χριστοφίδης
Αντώνης Αντωνίου: Τι χρειάζεται για να υπάρξει ένα βιώσιμο και ελκυστικό επενδυτικό οικοσύστημα