Κισσόνεργα: Μέτρα στήριξης €70.000 σε ξενοδοχεία και τουριστικές επιχειρήσεις

Μέτρα στήριξης ύψους 70.000 ευρώ έχει δώσει το Κοινοτικό Συμβούλιο της Κισσόνεργας τόσο στις τουριστικές μονάδες, όσο και στις τουριστικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συμβουλίου Γιώργο Στυλιανού. 

Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ ο κ. Στυλιανού ανέφερε πως εκτιμώντας την κατάσταση όπως διαμορφώνεται λόγω της επιδημίας, το Κ.Σ. Κισσόνεργας έχει δώσει μέτρα στήριξης, ύψους περίπου €70,000, τόσο για τις ξενοδοχειακές μονάδες όσο και για τις άλλες τουριστικές επιχειρήσεις.

Tα μέτρα αυτά αφορούν, όπως είπε, ειδική έκπτωση 25 % στο τέλος Σκυβάλων Επαγγελματικών Υποστατικών που έχουν επηρεαστεί από την καραντίνα (Ξενοδοχεία, Οργανωμένα Διαμερίσματα, Τουριστικές Επαύλεις, Εστιατόρια, Καφενεία, Καταστήματα κλπ).

Επίσης ειδική έκπτωση 25% στα υφιστάμενα ‘Κατώτατα Αποδεκτά Όρια’ για τον υπολογισμό του φόρου του ενοικίου για την κατηγορία ‘Τουριστικές Επαύλεις και Οργανωμένα Διαμερίσματα’, καθώς και επέκταση των Συμβολαίων Διαχείρισης των Παραλιών και Συμβολαίων Παροχής Θαλάσσιων Αθλημάτων για άλλα 2 χρόνια.
 
Παρόλο που η χρονιά, λόγω της επιδημίας του Covid-19, αναμένεται να είναι δύσκολη για τον τουρισμό, το συμβούλιο προβλέπει συνέχισε, ότι ο Αύγουστος, Σεπτέμβριος και Οκτώβριος θα είναι σχετικά καλοί μήνες για τον τουρισμό, δεδομένου ότι η επιδημιολογική εικόνα στην Κύπρο παραμένει καλή και η επιδημία σε άλλες χώρες είναι σε ελεγχόμενο επίπεδο.
 
Επεσήμανε δε, ότι το Κοινοτικό Συμβούλιο Κισσόνεργας έχει υπολογίσει επακριβώς τη μείωση στα έσοδα του και έχει αναθεωρήσει τον προϋπολογισμό για το τρέχον έτος 2020. Όπως ανέφερε, αναμένεται ότι η μείωση στα έσοδα του Συμβουλίου θα ανέρχεται στις περίπου €400,000.

Ερωτηθείς σχετικά ο κοινοτάρχης της Κισσόνεργας ανέφερε πως όλες σχεδόν οι ξενοδοχειακές μονάδες που δραστηριοποιούνται στην τουριστική περιοχή Κισσόνεργας έχουν ανοίξει και είναι έτοιμες για να δεχτούν τους πελάτες τους ντόπιους και ξένους.

Σύμφωνα με τον κ. Στυλιανού , απ’ όλες τις ξενοδοχειακές μονάδες και συγκροτήματα οργανωμένων τουριστικών διαμερισμάτων που δραστηριοποιούνται στην Κισσόνεργα μόνο ένα ξενοδοχείο δεν έχει ανοίξει ακόμα. Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες τουριστικές επιχειρήσεις, εστιατόρια, μπαράκια, κλπ, σχεδόν όλα έχουν ανοίξει, κατέληξε .

Ευχήθηκε τέλος όπως ο Αύγουστος μήνας να είναι ευοίωνος για την περιοχή του και όλη την Επαρχία Πάφου.

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες