Εντονη ανησυχία για το Κυπριακό Επενδυτικό Πρόγραμμα εκφράζει η ΤΕΒΕΑ

Την έντονη ανησυχία της για αλλαγές που φαίνεται να προτείνονται στους Κανονισμούς του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος εκφράζει με επιστολή της στον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, τους Βουλευτές και τα πολιτικά κόμματα, η Τουριστική, Εμπορική και Βιομηχανική Εταιρεία Αμμοχώστου (ΤΕΒΕΑ).
 
Με την επιστολή που υπογράφει ο Πέτρος Πέτρου, Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΤΕΒΕΑ, εκφράζεται «η έντονη ανησυχία της Εταιρείας, για το μέλλον του Κυπριακού Επενδυτικού Προγράμματος (ΚΕΠ) της ευρύτερης οικοδομικής βιομηχανίας και της οικονομίας της Κύπρου».
 
Προσθέτει ότι «σύμφωνα με χθεσινές δηλώσεις της Προέδρου της Επιτροπής Εσωτερικών της Βουλής, φαίνεται να προωθείται τροπολογία στους κανονισμούς που κατατέθηκαν από το Υπουργείο Εσωτερικών σχετικά με το Κ.Ε.Π. με την οποία αυξάνεται το ελάχιστο ποσό της επένδυσης κατά 500 χιλιάδες ευρώ, ενώ ταυτόχρονα δεν θα συνυπολογίζεται η αξία της κύριας κατοικίας στο ύψος της επένδυσης».
 
Θεωρούμε, συνεχίζει η επιστολή της Εταιρείας πως η συγκεκριμένη τροπολογία «θα καταστήσει το Κ.Ε.Π. μη ελκυστικό στον επενδυτικό κόσμο, ενώ αποδεδειγμένα οι συνεχείς αλλαγές στους όρους και προϋποθέσεις τους, αποθαρρύνουν τους επενδυτές καθώς καθιστούν το πρόγραμμα μη αξιόπιστο. Επιπρόσθετα, το Κ.Ε.Π. αποτέλεσε το εργαλείο για την επανεκκίνηση της οικονομίας μετά την κρίση του 2013 και θα μπορούσε να το πράξει και τώρα, αν δεν πληγεί από τυχόν λανθασμένες αποφάσεις της Βουλής».
 
Ταυτόχρονα σημειώνεται ότι «σε περίπτωση που ψηφισθεί και εφαρμοστεί η προτεινόμενη τροπολογία που είδε το φως της δημοσιότητας, θα αποτελεί χειραγώγηση της αγοράς καθώς θα στρέψει πλέον τους επενδυτές σε πιο συγκεκριμένες μορφές ακινήτων».
 
Η ΤΕΒΕΑ υπενθυμίζει στον Πρόεδρο της Βουλής και τους βουλευτές πως «πάντοτε υπήρχε στο πρόγραμμα η δυνατότητα από τους υποψήφιους επενδυτές να επενδύσουν και σε άλλους τομείς οικονομικής δραστηριότητας και όχι μόνο σε ακίνητα. Η συγκεκριμένη τροπολογία δεν θα οδηγήσει στην αύξηση των επενδύσεων σε τομείς πέραν των ακινήτων, αλλά πολύ απλά θα μειώσει τις συνολικές επενδύσεις στη Κύπρο, σε μία χρονική συγκυρία που η χώρα μας θα έπρεπε να επιδιώκει να τις αυξήσει».
 
Η Εταιρεία καλεί τον Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων και τους βουλευτές όπως υπερψηφίσουν «τους κανονισμούς που έχει υποβάλει το Υπουργείο Εσωτερικών χωρίς τη συγκεκριμένη τροποποίηση, με σκοπό την ενδυνάμωση του προγράμματος και όχι την εξόντωσή του».

Δειτε Επισης

Εβδομαδιαίες απώλειες κατέγραψε το ΧΑΚ
Μέτρο ενίσχυσης με ετήσιο προϋπολογισμό €1.400.000 για ζημιές από θεομηνίες στην γεωργία
Με κόστος 1,2 εκατ. «ανασχηματίζει» με ηλεκτρικά τον στόλο οχημάτων του Υπουργικού η Κυβέρνηση
Το αναθεωρημένο νομοσχέδιο για το FDI screening και η δυστοκία της Κύπρου για συμμόρφωση
Κέρδη 1,51% κατέγραψε το ΧΑΚ
«Go Live» για την παράλληλη διαπραγμάτευση κυπριακών ομολόγων ΕΜΤΝ
Προσέλκυση νέων επενδυτών...«Κεφάλαιο κίνησης σε επιχειρήσεις, θα ενσωματωθούν και συγκεκριμένα κίνητρα»
Περιμένει παραγωγική συζήτηση με τα κόμματα για τις πολλαπλές συντάξεις ο Κεραυνός...«Αυτό νομίζω ότι είναι ανέκδοτο να το λέμε»
Ικανοποίηση Κεραυνού για Fiscal Monitor του ΔΝΤ-«Επαναβεβαιώνεται η πολύ καλή πορεία της οικονομίας μας»
ΔΝΤ: Η Κύπρος θα «πιάσει» νωρίτερα το όριο 60% στον δείκτη δημόσιου χρέους