Αλέξης Τσιελεπής: Στο Cohiba είναι αλλιώς

Στο ερώτημα τι είναι τελικά, για τον ίδιο, το Cohiba Atmosphere Nicosia, ο Αλέξης το περιγράφει εύστοχα μέσα σε μια φράση: «Είναι εκεί που η απόλαυση συναντά τη χαλάρωση και το πάθος μετατρέπεται στην απόλυτη εμπειρία». Άλλωστε, όπως λέει, αυτός είναι και ο λόγος που ο ρόλος του λογιστή πέρασε σε δεύτερη μοίρα.
 
Επέστρεψαν τα χαμόγελα
Μετά το lockdown, το Cohiba Atmosphere Nicosia άνοιξε και πάλι τις πόρτες του για τους λάτρεις του πούρου. Κάτι που το περίμεναν με ανυπομονησία, φαντάζομαι…
Πράγματι. Το Cohiba Atmosphere Nicosia διατηρεί μία ιδιαίτερη σχέση με τον aficionado. Μας έλειψε πολύ όλους. Στους πελάτες, στο προσωπικό, στους φίλους, στις παρέες. Το βλέπεις στα μάτια τους, στο χαμόγελό τους μπαίνοντας στον χώρο. Λες και βρήκαν ξανά τη δική τους προσωπική γωνιά, που δημιουργήθηκε για να τους χαλαρώνει και να τους ταξιδεύει. Βλέπουμε τώρα πελάτες μας να διευθετούν τα πρωινά και τα απογεύματα τα επαγγελματικά τους ραντεβού κοντά μας. Αλλάζουν, δηλαδή, συνήθειες που είχαν πριν από την πανδημία.

Ποια μέτρα ασφάλειας και υγιεινής λαμβάνετε λόγω covid-19; 
Δώσαμε ιδιαίτερη έμφαση στα μέτρα που εφαρμόσαμε. Ακολουθήσαμε κατά γράμμα τις οδηγίες και τις προτάσεις του Υπουργείου Υγείας. Εκπαιδεύσαμε το προσωπικό. Απολυμάναμε τους χώρους και τον εξαερισμό πριν από την επαναδραστηριοποίηση και τηρούμε αυστηρά τους κανόνες. Θέλουμε οι πελάτες μας να νιώθουν ασφαλείς και να επικεντρώνονται στην απόλαυση που τους προσφέρει ο χώρος. Εμείς φροντίζουμε για τα υπόλοιπα.

Σαν κουβανέζικο ηλιοβασίλεμα
Γιατί να επιλέξω το Cohiba Atmosphere Nicosia και όχι κάποιον άλλο χώρο εστίασης;
Το Cohiba Atmosphere δεν δημιουργήθηκε με σκοπό να ανταγωνιστεί κάτι παρόμοιο και ουδέποτε ήταν για μένα μια επιχείρηση. Δημιουργήθηκε ως ο απόλυτος χώρος που θα έψαχνα εγώ ως λάτρης των πούρων, για να ζήσω την εμπειρία που προσφέρει ένα κουβανέζικο πούρο. Αυτός που μοιράζεται το συγκεκριμένο πάθος θα καταλήξει εδώ, όπου κι εγώ άφησα λίγο κατά μέρος την άλλη μου επαγγελματική ιδιότητα, αυτή του λογιστή.

Τι μπορεί να απολαύσει κάποιος στο Cohiba;
Το λέει το όνομα: Cohiba Atmosphere Nicosia. Απολαμβάνει κάποιος την ατμόσφαιρα. Η πρώτη εμπειρία που αποκομίζει κάποιος είναι από την Αβάνα. Η αποικιακή αρχιτεκτονική θυμίζει τα ιστορικά σπίτια της Κούβας. Η εσωτερική διαρρύθμιση και το αίθριο αναδεικνύουν την αίσθηση καλοκαιρινού απογεύματος εκεί που δύει ο ήλιος. Λες και ζει κάποιος ένα κουβανέζικο ηλιοβασίλεμα. Τα πάντα δημιουργηθήκαν με βάση τις ανάγκες του aficionado: τα έπιπλα κατασκευάστηκαν ειδικά για τον χώρο του Cohiba.

Ήμουν αρκετές φορές προσωπικά στο εργαστήριο της εταιρείας, δοκιμάζοντας και τροποποιώντας τα έπιπλα, ειδικά για την άνεση του πελάτη μας. Δώσαμε σημασία στην κάθε λεπτομέρεια, όπως για παράδειγμα, στην κλίση της πλάτης και στα υποβραχιόνια των πολυθρόνων, αλλά και στο ύψος, στο να υπάρχει τασάκι δίπλα, για να μην αναγκάζεται κάποιος να γέρνει μπροστά και μετά πίσω πάλι. Επενδύσαμε, επίσης, στα πιο αποτελεσματικά συστήματα φιλτραρίσματος αέρα που κυκλοφορούν στην αγορά.

Έτσι έγινε η αρχή
Πότε και πώς αποφασίσατε να λειτουργήσετε το Cohiba;
Η εταιρεία που προμηθεύει αποκλειστικά τα κουβανέζικα πούρα στην Κύπρο ήθελε να δημιουργήσει lounge στη Λευκωσία για τους aficionados, κάτι το οποίο δεν υπήρχε. Οι ίδιοι δεν ήθελαν να αναλάβουν τη διαχείριση και μου ζήτησαν αν μπορούσα να το αναλάβω. Εγώ, ως λογιστής, αντί να σκέφτομαι καταστάσεις κερδοζημιών και ρευστότητας, θυμάμαι την πρώτη εικόνα που ήρθε στο μυαλό μου. Ήταν στα γρασίδια του ξενοδοχείου Nacional στην Αβάνα με ένα πούρο στο χέρι και ένα pina colada στο τραπέζι. Αμέσως δέχθηκα κι έτσι γεννήθηκε το Cohiba Atmosphere Nicosia.
 
Εκλεκτές γκουρμέ επιλογές
Τι προσφέρετε στους θαμώνες;
Προσφέρουμε μια ευρεία επιλογή σε ποτά - πολλά είναι σπάνια, vintage, ειδικές εκδόσεις - και σε κοκτέιλ αλκοολούχα και μη. Διαθέτουμε, επίσης, μια μικρή γκάμα γευστικών διατροφικών απολαύσεων, όλα από γκουρμέ συστατικά. Ακόμη και τα απλούστερα πράγματα έχουν δημιουργηθεί επιμελώς, όπως τα μίνι μπιφτέκια μας, που αποτελούν μια εξαιρετική εμπειρία γευσιγνωσίας. Το προσωπικό μας είναι η οικογένειά μας. Είμαι ιδιαίτερα περήφανος γι’ αυτούς. Εργάζονται με το ίδιο πάθος που διακρίνει τα πάντα πίσω από το Cohiba Atmosphere Nicosia και η εξυπηρέτηση που προσφέρουν είναι υποδειγματική.

Λειτουργεί όμως και κάβα στον χώρο…
Όντως. Υπάρχει η μικρή κάβα, η οποία περιλαμβάνει ειδικές εκδόσεις - rare, vintage, limited edition - διάφορων οινοπνευματωδών ποτών, όπως ουίσκι, ρούμι, κρασιού και σαμπάνιας. Πολλά από τα προϊόντα αυτά δεν τα βρίσκεις αλλού στην Κύπρο. Κάποια προέρχονται από διεθνείς δημοπρασίες.
 
Βαρελίσια κουμανταρία
Ιδιαίτερη αναφορά κάνω πάντα στο Anama. Είναι, ίσως, η καλύτερη εκδοχή κουμανταρίας που έχω δοκιμάσει. Μαζί με τους ταλαντούχους παραγωγούς της, Λευτέρη Μοχιανάκη και Χριστίνα Αποστόλου, έχουμε δημιουργήσει ειδική έκδοση για το lounge. Οι πελάτες μας μπορούν να το γευτούν απευθείας από το βαρέλι που έχουμε επί τόπου και μέσα στο οποίο το υπέροχο αυτό κρασί παλαιώνει ή να προμηθευτούν μία από τις ειδικές αριθμημένες φιάλες που διαθέτει η κάβα μας.
 
Να υποθέσω ότι κι εσείς απολαμβάνετε ένα καλό πούρο με καλή παρέα;
Απολαμβάνω πάντοτε μια καλή παρέα, πόσω μάλλον με τη συντροφιά ενός πούρου. Αλλά και οι μοναχικές στιγμές, μαζί με το πούρο μου, είναι ιδιαίτερα απολαυστικές. Η εμπειρία που βιώνω με το πούρο είναι αυτή της απόλυτης ηρεμίας. Η στιγμή που κλείνω τα μάτια και χάνομαι στον αρωματικό καπνό του είναι η δική μου προσωπική στιγμή, που με ταξιδεύει στον δικό μου εσωτερικό κόσμο.
 
Πέρα από το Cohiba
Με τι άλλο ασχολείστε πέρα από το Cohiba;
Με τα τρία νεαρά παιδιά μου, που απαιτούν τον χρόνο τους από τον παπά. Η σύζυγος μου Ελένη είναι ο θεμέλιος λίθος της οικογένειας και o βράχος που υποστηρίζει την κάθε μου κίνηση.
Επαγγελματικά ασχολούμαι εδώ και 20, σχεδόν, χρόνια με θέματα ΦΠΑ. Έχω ιδρύσει την Chelco VAT, τη μοναδική εταιρεία στην Κύπρο που ειδικεύεται αποκλειστικά σε θέματα που άπτονται του ΦΠΑ. Η εξειδίκευσή μας είναι πάνω στην ευρωπαϊκή νομοθεσία και νομολογία που οφείλουν όλα τα κράτη - μέλη να εφαρμόζουν. Εκτός από τις συμβουλευτικές υπηρεσίες, εκπαιδεύω πάνω σε θέματα ΦΠΑ, μέσω της Chelco VAT International Academy στην Κύπρο αλλά και σε σχολές της Ευρώπης.

Οι δραστηριότητές σας, όμως, τον τελευταίο καιρό έχουν επεκταθεί κι άλλου.
Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο είχα την τιμή να διοριστώ στο διοικητικό συμβούλιο του ΘΟΚ, όπου μαζί με μία εξαιρετική ομάδα ανθρώπων, έργαζόμαστε ακούραστα για ένα τομέα, που δυστυχώς παραμερίζεται διαχρονικά από τους πολιτικούς, αν και οι υποσχέσεις τους για στήριξη ανακοινώνονται πάντα δυνατά, συνήθως μπροστά από τις κάμερες.
 
Απολαμβάνω τη ζωή μου
Πώς βλέπετε τον εαυτό σας στο μέλλον - προσωπικά κι επαγγελματικά;
Απολαμβάνω τη ζωή μου, λατρεύω τη δουλειά μου, φροντίζω την οικογένειά μου και τους στενούς μου φίλους, ιδιαίτερα, όμως, τον εαυτό μου. Γιατί αν εσύ δεν νιώθεις καλά δεν μπορείς να προσφέρεις στους άλλους τον καλύτερο σου εαυτό. Κάπως έτσι βλέπω να συνεχίζω να αντιμετωπίζω τη ζωή και στο μέλλον.

Όποτε νιώθω πως βιώνω κάτι σαν μια απλή ρουτίνα, αντιλαμβάνομαι πως κάτι πρέπει να αλλάξει. Λίγοι είναι οι άνθρωποι που αγαπούν τη δουλειά τους, που απολαμβάνουν αυτό που κάνουν, που ακολουθούν το πάθος τους. Εύκολο ακούγεται.

Οι κοινωνικές ή και οικογενειακές περιστάσεις δημιουργούν προσωπικές ανασφάλειες οι οποίες περιπλέκουν τις επιλογές. Αλλά είναι όντως θέμα επιλογής.

Ποια τα πλάνα σας για το Cohiba Atmosphere Nicosia;
Η συνέχιση, αλλά και η αναβάθμιση του ταξιδιού, των aficionados στο μαγικό κόσμο της απόλαυσης.

Τι σας έχει μείνει από την τελευταία εμπειρία που βιώνουμε με τον κορωνοϊο;
Ένα από τα πράγματα τα οποία έχουμε μάθει, μέσω της εμπειρίας του covid-19, είναι η ανάγκη να απολαμβάνουμε αυτές τις στιγμές που είναι σημαντικές για μας. Κάπου να ξεπεράσουμε το άγχος της ρουτίνας, για να μπορούμε να επικεντρωθούμε στις ιδιωτικές στιγμές απόλαυσης. Ακούγεται περίεργο, αλλά κατά τη διάρκεια της πανδημίας οι στιγμές που απολάμβανα το πούρο μου ήταν πιο ιδιαίτερες για μένα.

Δειτε Επισης

ΚΟΕ: Στο 2,6% το 2024 και στο 3,3% το 2025 ο ρυθμός ανάπτυξης
Ζημιές καταγράφει την Πέμπτη το ΧΑΚ
Ρεκόρ συμμετοχών στον Γύρο της Πάφου 2024 (video)
Παρουσίαση κοινοβουλευτικού έργου του ευρωβουλευτή του ΕΛΚ Λουκά Φουρλά
Έτσι θα λειτουργήσουν τα Κέντρα Εξυπηρέτησης του Πολίτη τη Μεγάλη Πέμπτη
Το παζλ της απασχόλησης στο Δημόσιο-Οι μόνιμοι, οι αορίστου και ορισμένου χρόνου και πόσοι οι ωρομίσθιοι
Οι νέοι κανόνες που ενέκρινε το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για καταπολέμηση του ξεπλύματος
Επ. Θεσμών: 6+1 προτάσεις νόμου για πολλαπλές συντάξεις-όριο συνταξιοδότησης κρατικών αξιωματούχων
Σε αναμονή για κατεπείγουσα εξέταση του προϋπολογισμού του ΤΕΠΑΚ η Βουλή
Η Ευρωβουλή ενέκρινε την οδηγία για την εργασία σε διαδικτυακές πλατφόρμες