Λακκοτρύπης: Ελπίζω να φάνηκα αντάξιος της εμπιστοσύνης του Προέδρου και να τον έχω δικαιώσει

Την πρόθεσή της να εργαστεί σκληρά για να συνεχίσει, μαζί με το προσωπικό την επιτυχή πορεία του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας προς όφελος του Κύπριου καταναλωτή, επιχειρηματία, βιομηχάνου και πολίτη, εξέφρασε η νέα Υπουργός Νατάσα Πηλείδου, παραλαμβάνοντας το Υπουργείο από τον Γιώργο Λακκοτρύπη. 
 
«Σας υπόσχομαι ότι προτίθεμαι να εργαστώ ακόμα πιο σκληρά για να συνεχίσουμε μαζί την επιτυχή πορεία του Υπουργείου και να υλοποιήσουμε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τους στόχους της κάθε Υπηρεσίας, προς όφελος του Κύπριου καταναλωτή, του Κύπριου επιχειρηματία, του Κύπριου βιομήχανου, του Κύπριου πολίτη», είπε μιλώντας κατά την τελετή παράδοσης/παραλαβής.
 
Σημείωσε ότι από τους υδρογονάνθρακες και την ενέργεια μέχρι το εμπόριο, τη βιομηχανία και τον Έφορο Εταιρειών, οι προκλήσεις του Υπουργείου είναι πολλές και οι στόχοι πολυδιάστατοι.
 
«Εντούτοις, ευελπιστώ ότι με τον σωστό προγραμματισμό, συλλογική προσπάθεια και σκληρή δουλειά, το Υπουργείο μας θα εδραιωθεί ακόμη περισσότερο ως το πρώτο και κύριο σημείο επαφής για θέματα που αφορούν την ενέργεια, το εμπόριο και τη βιομηχανία, δίνοντας στις κυπριακές επιχειρήσεις τα εφόδια που χρειάζονται για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις του αύριο με επιτυχία», είπε.
 
Εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο διάλογος και η συνεργασία τόσο μεταξύ του προσωπικού του Υπουργείου όσο και με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, «θα μας επιτρέψουν να προχωρήσουμε προς την ορθή κατεύθυνση για την υλοποίηση των κοινών μας στόχων».
 
Έκανε επίσης λόγο για εξαίρετο έργο που επιτελέστηκε στο Υπουργείο, υπό την ηγεσία του κ. Γιώργου Λακκοτρύπη, τα τελευταία 7 και πλέον χρόνια και τον ευχαρίστησε όχι μόνο για τη σημαντική παρακαταθήκη που αφήνει πίσω του, αλλά και για την εξαιρετική συνεργασία που είχαν όλα αυτά τα χρόνια, πρώτα από το πόστο της ως Διευθύντριας του Κυπριακού Οργανισμού Προώθησης Επενδύσεων και, αργότερα, ως Υφυπουργός Ναυτιλίας.
 
 
Λακκοτρύπης: Αποχωρώ αφήνοντας πίσω ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού μου
Αποχωρώ σήμερα από το Υπουργείο αφήνοντας πίσω ένα μεγάλο κομμάτι του εαυτού μου, ανέφερε ο Γιώργος Λακκτρύπης, ευχαριστώντας το προσωπικό που στάθηκε δίπλα του σε στιγμές δύσκολες, ενώ, όπως είπε, γιόρτασαν μαζί και σημαντικές επιτυχίες.
 
«Οι βάσεις, λοιπόν, είναι εκεί και είμαι βέβαιος, κα Πηλείδου, ότι υπό την ηγεσία σας το πολυδιάστατο έργο του Υπουργείου θα ενισχυθεί περαιτέρω. Από την πλευρά μου, όπως σας έχω υποσχεθεί, παραμένω πάντα στη διάθεση τη δική σας, καθώς και του Προέδρου της Δημοκρατίας, για ό,τι χρειαστείτε», είπε απευθυνόμενος στη νέα Υπουργό.
 
Ο κ. Λακκοτρύπης ευχαρίστησε, τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη που του εμπιστεύτηκε το νευραλγικό αυτό πόστο για επτάμισι σχεδόν χρόνια.
 
«Όλοι στο τέλος της ημέρας κρινόμαστε εκ του αποτελέσματος και, έχοντας εργαστεί με όλες μου τις δυνάμεις για να πετύχουμε τους στόχους που θέσαμε, ελπίζω να φάνηκα αντάξιος της εμπιστοσύνης του Προέδρου και να τον έχω δικαιώσει για την επιλογή του», είπε.
 
Απευθυνόμενος στη νέα Υπουργό, είπε ότι έχοντας συνεργαστεί μαζί της ως συνάδελφοι στο Υπουργικό Συμβούλιο τα τελευταία δύο και πλέον χρόνια, αλλά και από την προηγούμενή της θέση στο τιμόνι του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων, γνωρίζει καλά ότι παραδίδει το κρίσιμο χαρτοφυλάκιο του Υπουργείου σε πολύ έμπειρα και ικανά χέρια.
 
«Άλλωστε, την επιτυχία σας και σε αυτή τη νέα σας θέση, εγγυούνται, θεωρώ, τόσο η άριστη επιστημονική σας κατάρτιση όσο και η εξαίρετη επαγγελματική σας πορεία», είπε.
 
Παράλληλα της ανέφερε ότι για το απαιτητικό χαρτοφυλάκιό του Υπουργείου, με την ευθύνη διαχείρισης ορισμένων από τους κύριους παραγωγικούς τομείς της οικονομίας μας, μπορεί να βασίζεστε στα άξια στελέχη του Υπουργείου Ενέργειας, Εμπορίου και Βιομηχανίας.
 
«Διεύθυνση, τεχνοκράτες και, γενικότερα, όλα τα μέλη του προσωπικού, ήταν γι’ εμένα και θα είναι και για εσάς, οι πιο στενοί συνεργάτες, με εμπειρίες, βαθιά τεχνογνωσία και όρεξη για δουλειά», είπε.
 
Ευχαριστώντας το προσωπικό, εξέφρασε ιδιαίτερες ευχαριστίες στον Γενικό Διευθυντή του Υπουργείου Στέλιο Χειμώνα, στους Διευθυντές κι αναπληρωτές Διευθυντές των διαφόρων Τμημάτων και Υπηρεσιών και στα άτομα που με αφοσίωση και αποτελεσματικότητα στελέχωσαν το γραφείο του.


Ο Γενικός Διευθυντής του Υπουργείου Στέλιος Χειμώνας εκθείασε το έργο και τον χαρακτήρα του Γιώργου Λακκοτρύπη, αναφέροντας ότι οι ενέργειες του ήταν πάντα μελετημένες και ουδέποτε ενεργούσε σπασμωδικά και βεβιασμένα.
«Μας λυπεί το γεγονός ότι φεύγει ο καλός ο καπετάνιος. Χαίρομαι όμως γιατί ανοίγεις το επόμενο κεφάλαιο της ζωής σου όπως εσύ το θέλησες και το προγραμμάτισες. Χαίρομαι γιατί έχω κερδίσει έναν πραγματικό φίλο. Χαίρομαι γιατί η διάδοχός σου είναι μια φανταστική και άξια επιλογή», ανέφερε.
 
Καλωσορίζοντας στην κα. Πηλείδου, της είπε ότι αναλαμβάνει ένα Υπουργείο στο οποίο ο κόσμος στηρίζει πολλές ελπίδες για να ανακάμψει η οικονομία στη μετά κορωνοϊό εποχή. Πρόσθεσε ότι ο κ. Λακκοτρύπης έβαλε το πήχη πολύ ψηλά, ωστόσο όπως είπε η κα. Πηλείδου είναι νέα, γεμάτη όρεξη και ενέργεια για δουλειά, κάτι που διαπίστωσε από τις πρώτες επαφές μαζί της στο Υπουργείο, αλλά και στην μέχρι σήμερα πετυχημένη της πορεία.
 
Ανέφερε ότι μια από τις προκλήσεις που θα πρέπει να επιληφθεί από τις πρώτες μέρες της ανάληψης των καθηκόντων της είναι η ενδυνάμωση και σωστή στελέχωση του Υπουργείου, ώστε να μπορέσει να ανταποκριθεί επαρκώς στις πολλές και μεγάλες προκλήσεις.
 
Είπε ακόμα ότι παρά το έργο που επιτελέστηκε από τον κ. Λακκοτρύπη απομένουν ακόμα πολλά να γίνουν όπως η ενίσχυση και αποπαγοποίηση του προγράμματος των υδρογονανθράκων, η απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρισμού, η προώθηση της πράσινης ανάπτυξης, το στήσιμο της αγοράς ηλεκτρισμού, η δημιουργία και λειτουργία με επιτυχία του Τμήματος Αφερεγγυότητας για να δοθεί ελπίδα σε πολίτες και επιχειρήσεις που βρίσκονται σε δυσχέρεια, η περαιτέρω αναδιοργάνωση του Τμήματος του Εφόρου Εταιρειών, ο εκσυγχρονισμός της βιομηχανίας και των επιχειρήσεων και η περαιτέρω ενίσχυση των εξαγωγών προϊόντων και υπηρεσιών.   
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Ο βραχνάς της έλλειψης προσωπικού και οι κλάδοι με τις περισσότερες κενές θέσεις εργασίας
«Η Κύπρος συνηγορεί από καιρό υπέρ της ανάπτυξης στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ Ε.Ε. και Αιγύπτου»
Νέα εποχή στις οικονομικές, επενδυτικές και εμπορικές σχέσεις με την Αίγυπτο
Υπουργείο Γεωργίας: Καλεί τους γεωργούς σε συμμετοχή στην πανευρωπαϊκή διαβούλευση για την ΚΑΠ
ΧΑΚ: Προχωρά σε παράλληλη εισαγωγή EMTNs της Κ.Δ. στην Αγορά Ομολόγων του
Με εβδομαδιαίες ζημιές έκλεισε το ΧΑΚ
Ενισχύουν τον κοινωνικό διάλογο προς διασφάλιση της ομαλότητας και της σταθερότητας στα εργασιακά
Είδε την ομάδα μεταρρύθμισης των τεσσάρων δήμων της πρωτεύουσας ο Κωνσταντίνος Ιωάννου
Χατζημανώλη: Στήριξη Κύπρου στις προσπάθειες απανθρακοποίησης κλάδου κρουαζιέρας
«Προσήλωση στην εξεύρεση λύσεων για καταναλωτές-Καλλιεργούμε τη βιώσιμη κατανάλωση»