Έτοιμα τα νέα λεωφορεία της Cyprus Public Transport (φώτος)

Από την ερχόμενη Κυριακή η Cyprus Public Transport κατεβάζει χειρόφρενα και αρχίζει να προσφέρει τις υπηρεσίες της για τις δημόσιες συγκοινωνίες των επαρχιών Λευκωσίας και Λάρνακας. 

Η CPT, που αποτελεί κοινοπραξία των Malta Lines και της Kapnos Airport Shuttle, μέχρι στιγμής έχει εργοδοτήσει 500 άτομα και σχεδιάζει να αυξήσει το προσωπικό της στους 600 υπαλλήλους.
Παράλληλα, όπως αναφέρθηκε σε σημερινή διάσκεψη Τύπου της CPT, από τον Οκτώβριο θα αρχίσουν να προσφέρονται προς το κοινό και νέα δρομολόγια ενώ μέχρι τότε το πρόγραμμα που θα υφίσταται δεν θα διαφοροποιηθεί, σε σχέση και με αυτό που ίσχυε μέχρι σήμερα.
 
 
Καρούσος: Τα νέα δρομολόγια προβλέπουν αυξημένη συχνότητα στις διακινήσεις
Ως ορόσημο για τις δημόσιες μεταφορές στην Κύπρο χαρακτήρισε τις νέες συμβάσεις για τα λεωφορεία που αφορούν τις περιοχές της Λευκωσίας και της Λάρνακας ο υπουργός Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, Γιάννης Καρούσος, λέγοντας ότι στο πλαίσιο των νέων συμβάσεων η ανάδοχη εταιρεία ενθαρρύνεται να προχωρήσει με επενδύσεις που αφορούν την πλήρη ανανέωση του στόλου των λεωφορείων και στις δύο επαρχίες. Επιπρόσθετα, το υπουργείο θεωρεί ως πολύ σημαντικές τις επενδύσεις που αφορούν την αναβάθμιση σταθμών, αλλά και σημαντικών σημείων μετεπιβιβάσεων.
 

Όσον αφορά τα νέα δρομολόγια, όπως είπε, σε αυτή τη φάση μελετώνται και αναμένεται να υλοποιηθούν μέσα στους επόμενους έξι μήνες. Τα νέα δρομολόγια προβλέπουν αυξημένη συχνότητα στις διακινήσεις, με ωράρια εξυπηρέτησης μέχρι και 18 ώρες την ημέρα.
 

Cosmen: Μοναδικό σύστημα αποστείρωσης στα λεωφορεία
Ο εκ των ιδιοκτητών της Cyprus Public Transport Felipe Cosmen (Malta Lines), ανέφερε ότι οι δημόσιες μεταφορές είναι σημαντικές για την κυπριακή οικονομία και σημείωσε ότι η ασφάλεια των επιβατών και των εργαζομένων της εταιρείας αποτελεί κορυφαία τους προτεραιότητα.

Ιδιαίτερα στάθηκε στο υπερσύγχρονο σύστημα αποστείρωσης που διαθέτουν τα νέα λεωφορεία, με την Κύπρο να είναι η πρώτη χώρα της ΕΕ που εφαρμόζει το συγκεκριμένο σύστημα αποστείρωσης και απολύμανσης.
 
 
Αναστασίου: Η εμπειρία των σύγχρονων μετακινήσεων θα υιοθετηθεί πολύ γρήγορα
Από τη πλευρά του, ο Πάμπος Αναστασίου (Kapnos Airport Shuttle) εξήγησε ότι στόχος της εταιρείας είναι να αλλάξει τον τομέα των δημόσιων συγκοινωνιών στην Κύπρο, προσφέροντας στους επιβάτες ένα σύγχρονο και ευρωπαϊκών προτύπων σύστημα συγκοινωνιών.

«Μέσω της εμπειρίας της Kapnos Airport Shuttle έχουμε μια αποδεδειγμένη επιτυχημένη πορεία στην προσφορά αποτελεσματικών και αξιόπιστων υπηρεσιών δημοσίων συγκοινωνιών», σημείωσε και πρόσθεσε ότι, οι ίδιοι γνωρίζουν καλά ότι όταν οι άνθρωποι ζήσουν την εμπειρία μιας ευέλικτης και σύγχρονης εναλλακτικής επιλογής μετακινήσεων που εξυπηρετεί τις ανάγκες τους, τότε την υιοθετούν πολύ γρήγορα.
 
 
Μιλώντας για την Malta Lines ο κ. Αναστασίου είπε πως είναι μία από τις καλύτερες εταιρείες συγκοινωνιών στην Ευρώπη ενώ για το προσωπικό της εταιρείας είπε ότι θα δημιουργηθούν έως και 200 νέες θέσεις εργασίας.
 
 
 

Δειτε Επισης

Κοινό μέτωπο Κυβέρνησης-κοινωνικών εταίρων κατά της αδήλωτης εργασίας...Η αυξητική τάση και τα μέτρα
Στις Βρυξέλλες για Eurogroup και ECOFIN ο Κεραυνός-Τα θέματα που θα βρεθούν στην ατζέντα
Άνοδος την Παρασκευή στο ΧΑΚ και εβδομαδιαία κέρδη 3,30%
Μόνο μέσω του Tax For All η Δήλωση για μειωμένο ΦΠΑ 5%
Κέρδη στο ΧΑΚ εν μέσω υψηλού όγκου στους τραπεζικούς τίτλους
Πρωτόκολλο συνεργασίας υπέγραψαν Αστυνομία και Επιτροπή Προστασίας Ανταγωνισμού
Επί τάπητος μέτρα για αντιμετώπιση της αδήλωτης και παράνομης εργασίας-Συνέρχεται το Εργατικό Συμβουλευτικό Σώμα
Με μικρή άνοδο έκλεισε το ΧΑΚ
Υπ. Εργασίας: Σημαντικά οφέλη για την αγορά εργασίας από τη συμμετοχή στην Ε.Ε.
Στο διεθνές επενδυτικό συνέδριο Investopia Europe ο Γιώργος Παπαναστασίου